Civilizacija pasieks ir žvejus: Giruliuose įrengs prieplauką

Miestas, Svarbu

Giruliuose jau kitais metais turėtų atsirasti vieta, kurioje žvejai civilizuotai galės savo valtis nuleisti į jūrą bei išsikrauti laimikį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybė iš Nacionalinės mokėjimo agentūros sulaukė kvietimo teikti paraišką ir gauti finansavimą Giruliuose įrengti žvejybos produktų iškrovimo vietą.

Paraišką pateikti reikia iki birželio 18 dienos, o jos detalės buvo aptartos trečiadienį vykusiame pasitarime.

„Pagrindiniai du reikalavimai yra, kad savivaldybė teisėtais pagrindais valdytų sklypą ir kad projektas jau turėtų statybas leidžiantį dokumentą. Norint pateikti paraišką, reikia atitikti bent vieną šių reikalavimų. Ir vieną atitinkame, nes sklypas yra suformuotas ir įregistruotas“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Jo teigimu, penktadienį turėtų būti atplėšti vokai, kuriuose viešojo pirkimo dalyviai pateikė savo pasiūlymus suprojektuoti žvejybos produktų iškrovimo vietą Giruliuose. Numatoma, kad projektavimo darbai gali užtrukti pusmetį, tad realūs prieplaukos statybos darbai prasidės kitais metais.

Didžiausia suma, kokią Nacionalinė mokėjimo agentūra skiria projektų finansavimui, siekia 200 tūkst. eurų.

„Tikimės, kad tokios sumos ir užteks, į tokią sumą ir pretenduojame. Žinoma, statybos darbų kaina preliminariai paaiškės, kai bus baigtas projektavimas“, – teigė A. Dobranskis.

Nacionalinė mokėjimo agentūra skiria 95 proc. projektui būtinų lėšų, tad savivaldybės biudžeto indėlis bus vos 5 proc.

Žvejybos produktų iškrovimo vietą Giruliuose numatoma įrengti paplūdimio zonoje, kuri yra ties Klaipėdos miesto ir rajono riba, Kukuliškiais.

„Niekam ne paslaptis, kad ir dabar šia vieta aktyviai naudojasi tiek priekrantės žvejai, tiek mėgėjai. Todėl mūsų siekis ir yra padaryti, kad vieta būtų įrengta civilizuotai, kad nebereikėtų važiuoti per smėlį. Klaipėda yra toks miestas, kuris privalo pasirūpinti žvejais“, – tvirtino A. Dobranskis.

Beje, šią vietą tinkamai įrengti ir pritaikyti žvejams jie patys ir pasiūlė, kai buvo pakviesti į diskusijas su Klaipėdos savivaldybės atstovais. Jos vyko prieš pustrečių metų, nes tuomet Žemės ūkio ministerija priemonės, pagal kurią būtų galima įrengti žvejybos uostus, žuvų iškrovimo vietas, aukcionų patalpas, finansavimo taisykles.

Ši vieta Giruliuose Žemės ūkio ministerijos pateiktame sąraše jau buvo pažymėta kaip ta, kurioje galima įrengti žvejybos produktų iškrovimo vietą.

3 Comments

  1. lašas

    Geras darbas ir tai buvo pradėta daryti prie tuometinio savivaldybės direktoriaus S. Budino. Duok Dieve jums sveikatos ir ryžto tai užbaigti.

    Reply
  2. Nu va,

    po truputį išnyks pliažai… Civilizacija sunaikins gamtą.

    Reply
  3. Ar tai bus

    prie buv. stovyklos „Žuvėdra”, kur dabar yra nudistų pliažas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Skelbia lažybas dėl Skautų gatvės*

Ponai ir ponios iš Skautų gatvės su ponais ir poniom iš Liepų gatvės šiuo metu yra nugrimzdę į giluminę mediaciją ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kitoks Klaipėdos valdžios požiūris jau atsiėjo apie pusę milijono

Dėl to, kad dabartiniai Klaipėdos vadovai atsisakė įgyvendinti kai kuriuos pirmtakų suplanuotos projektus, jiems jau išleisti miestiečių pinigai buvo negrįžtamai ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skautų gatvė: laukiama lemiamo savivaldybės sprendimo 

Beveik metus su Nacionaline žemės tarnyba (NŽT) ir naująja Klaipėdos valdžia dėl užtvertosios Giruliuose esančios Skautų gatvės likimo Gyvenamųjų namų ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This