Mergaitės svajonės – ant namo sienos

Kultūra

Modesto Jučo nuotr.

Antradienį startavo Klaipėdos gatvės meno projektas „Aš nesu tik siena“. Tai – vienas iš „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ ERDVĖS platformos projektų. 

Jo metu menininkai iš Kauno Žygimantas Amelynas ir Tadas Šimkus ant pastato J. Janonio g. 3 įgyvendina kūrinį „Ekspedicija po neišgalvotus pasaulius“.

„Tai vaizdinis pasakojimas apie mergaitę, kuri visai nenorėjo užaugti. Geriausia dienos dalis jai būdavo, kuomet galėdavo atsiversti kokią pasaką, pasaulio žemėlapį ar gyvūnų enciklopediją ir mintimis nukeliauti į labai tikroviškus, visai neišgalvotus visatos kampelius. Ji klajojo po kosmosą, jodinėjo žuvimis skraiduolėmis neišlipdama iš savo lovos. Kartais tai darydavo net mokykloje, autobuse, vaikščiodama po miestą su tėvais. „Gana svajoti, mes vėluojam”, – kaip teleportas į žemę ją sugrąžindavo mamos balsas. Galbūt ir jums kas nors panašiai sakė? Galbūt tai sakote jau savo vaikams? Tačiau jei kažkada nebūtų fantazavę didieji mokslininkai ir menininkai, dabar neturėtume lėktuvų, muzikos, paveikslų, filmų, knygų. Todėl leiskime sau ir mažiems ekspeditoriams svajoti ir tikėti, nes tai, kas realu ir nerealu, skiria tik dvi raidės”, – ragina projekto organizatoriai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Kariškiams - Melnragės sklypas, įmonėms - didžiuliai miesto plotai

Dar viename ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje šįkart „Atvira Klaipėda” pasakos apie antrojo 1950-ųjų pusmečio Klaipėdos miesto vykdomojo komiteto (VK) ...
2023-06-10
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Maitinimo įstaigos nepaisė net elementarių sanitarijos normų

1950-ųjų uostamiesčio vykdomojo komiteto (VK) dokumentai, šiuo metu saugomi Klaipėdos regioniniame archyve, byloja, kad net ir prabėgus penkmečiui po komunizmo ...
2022-12-11
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Pokario Klaipėda: prarasto turto beieškant

Naujame ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje – pasakojimas apie 1946-1947 metų Klaipėdos regioniniame valstybės archyve esančiuose Vykdomojo komiteto (VK) dokumentuose ...
2021-10-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This