Pristatys meninę kolaboraciją

Kultūra

„Smiltys. Sminga. Smilgom” – tokiu poetišku ir melancholišku pavadinimu užvadintas VšĮ „Motyvas” organizuojamas projektas kviečia šį penktadienį, balandžio 30-ąją, 18 val., stebėti ir išgirsti pirmąją meninės kolaboracijos dalį „Smiltys”.

Jos metu trys šio krašto kūrėjai – Irena Upė, Kristijonas Lučinskas ir Donatas Bielkauskas, gyvai kurs ir improvizuos.

„Trys skirtingų charakterių atlikėjai ir kūrėjai sava kūryba projekto metu sieks atspindėti Klaipėdos miesto identitetą, užtikrinti meno tarpdiscipliniškumo sąsajas bei etninio ir šiuolaikinio meno raiškos būdų sintezę. Visi trys kūrėjai pasižymi aktyvia kūrybine, projektine ir leidybine veikla, yra stipriai susiję su Klaipėdos krašto etnine sfera beigi įtraukia ir puoselėja ją savoje kūryboje”, – rašoma pranešime.

Projekto metu bus organizuojami keturi renginiai, kurie kiekvienas palies Klaipėdos krašto identitetą per skirtingus aspektus, pasižymės tam tikru diskursu ir aktualumu Klaipėdai.

Pirmieji trys renginiai vyks skirtingose lokacijose, kurios turės tam tikrą idėjinę nuorodą į kuriamą projekto dalį.

Pasirodymai vyks gyvos improvizacijos principu, t. y. kolaboracijos dalyviai bus aptarę, kokius instrumentus, raiškos būdus naudos pasirodymo metu, kokia istorine seka vyks muzikinės minties vystymasis, tačiau nebus paruošę konkrečių kūrinių atlikimui, viskas vyks spontaniškai.

„Klaipėdos kūrėjai, atlikėjai nėra tik muzikantai, ir šis projektas yra tam tikras mūsų, kaip kūrėjų, veidrodis, atspindintis mūsų meninį tarpdiscipliniškumą, multikultūriškumą ir daugialypį charakterį. Mes patys kuriame projektą, mes patys juo rūpinamės, nuo muzikinės dalies, iki įgarsinimo ir projekto vizualizacijos. Tai ir yra Klaipėda. Ji pati savimi pasirūpina. Tokie žmonės čia gyvena. Jie nesiskundžia ir nelaukia, kol kažkas kažką paduos į rankas. Jie patys kuria gyvenimą. Gal pirmoji dalis ir yra apie tai, apie mus, žmones, tokius paprastus ir nepaprastus, žinomus ir nežinomus”, – pranešime dalinasi savo apmąstymais projekto dalyviai.

Muzikinėje kompozicijoje bus naudojami jūriniai, Klaipėdos krašto etniniai motyvai, multikultūrinę atlikėjų ir miesto patirtį atspindinčios spalvos, lyrika, melancholiška nuotaika.

Transliacija vyks facebook.com/manomotyvas.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Nemigą" rodys Klaipėdoje ir Šilutėje

Balandžio 25 – gegužės 3 d. Lietuvoje bus parodytas Lietuvos ir Ukrainos kūrėjų garso ir judesio spektaklis „Nemiga“. Sukurtas per ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Auksiniu scenos kryžiumi įvertintas spektaklis – ir festivalyje „Theatrium“

Garso ir judesio spektaklio „Out of the Box“ kūrybinė komanda keliauja po Lietuvą. Balandžio-gegužės mėnesiais jos laukia ir susitikimai su ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Regionas

Neringoje - vaizdo ir garso instaliacija

Iki sausio 5 d. Kuršių nerijos istorijos muziejuje (Pamario g. 53, Neringa) galima aplankyti Donato Bielkausko instaliaciją „Kai žemė atėjo ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This