Tarptautinė šokio diena – pėsčiųjų perėjose ir ant pastatų sienų

Kultūra

Balandžio 29 dieną minima Tarptautinė šokio diena. Šeiko šokio teatras sudarė šiai progai skirtą alternatyvų renginių maršrutą vakarui mieste.

Ketvirtadienio vakare klaipėdiečių lauks pasirodymai ir filmai neįprastose miesto erdvėse.

21.30 val. veiksmas persikels prie Klaipėdos „Kultūros fabriko“. Jo languose ir ant sienos vyks finalinė „Langas į teatrą“ akcijos dalis.

Pirmoji šokio dienos maršruto Klaipėdoje stotelė – pėsčiųjų perėja sankryžoje tarp Klaipėdos dramos teatro ir Pilies tilto. Čia apie valandą nuo 18 val. transportą ir praeivius privers sustoti ne tik raudona šviesoforo šviesa, bet ir Šiuolaikinio šokio asociacijos narių improvizacijos.

20 val. žiūrovai kviečiami į Teatro aikštę. Ant teatro sienos bus projektuojami trumpi „Šokis plius miestas“ vaizdo klipai. Juos kūrė būrys šalies šokio teatrų, trupių ir nepriklausomų atlikėjų.

Klaipėdai skirtuose filmukuose per šokį, architektūrą ir video meną atskleidžiami unikalūs architektūros objektai. Video kūriniai netikėta menų jungtimi žiūrovams leis pažvelgti į dažnai užvertus nuo svečių industrinio-jūrinio miesto objektus. Šokėjų judesiais kuriami pasakojimai atvers naujo, poetiško žiūrėjimo į industrines erdves perspektyvą. Pietinis molas (Jūros vartai), „Klaipėdos energijos“ šiluminė elektrinė, „Vakarų laivų gamyklos“ dokas, pakeliamas Pilies ir pasukamas (grandinių) tiltai – šias vietas per šokį bus galima pažinti naujai.

21.30 val. veiksmas persikels prie Klaipėdos „Kultūros fabriko“. Jo languose ir ant sienos vyks finalinė „Langas į teatrą“ akcijos dalis. Šokių mokykla „Coda“ sveikinimą kurs iš jaunųjų balerinų pasirodymų antro aukšto languose bei vertikalaus šokio numerio. Jį atliks mokyklos vadovė, šokėja ir choreografė Inga Briazkalovaitė. Vaizdą stebėti bus galima iš Jono kalnelio pusės.

„Nuolatinės naujų formų, netradicinių erdvių ir medijų šokiui paieškos turbūt užkoduotos mūsų teatro „genuose“. Šokis, apgyvendinantis netikėtas erdves – vienas mūsų išskirtinių bruožų, įvertintas apdovanojimais ir ypač mėgstamas žiūrovų. Nekantraudami dalinamės šiuo maršrutu, kuriame ne tik mūsų, bet ir kolegų iš visos šalies kūryba“ , – pranešime spaudai pažymi Šeiko šokio teatro meno vadovė, choreografė Agnija Šeiko, kviečianti klaipėdiečius kartu ir ne per nuotolį pažymėti Tarptautinę šokio dieną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - šokio premjera suaugusiems

Kovo 21, 22, 23 d. Klaipėdos lėlių teatre vyks šokio ir šešėlių monospektaklio suaugusiesiems premjera „Kontūrai“. Tai – Klaipėdos lėlių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Miestas

„Šokio pavasaryje“ skleidėsi per 300 talentų

Klaipėda tradiciškai pasveikino kovą sukviesdama jaunuosius baleto ir šiuolaikinio šokio atstovus iš visos Lietuvos į konkursą „Šokio pavasaris“. Šokių mokyklos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatras 2024-iesiems suplanavo dvi premjeras

Klaipėdos lėlių teatras skelbia, kad pirmoji jo šių metų premjerą vyks kovą. Tai bus lėlių (šešėlių) ir šokio monospektaklis suaugusiesiems ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This