50-metis stos prieš teismą dėl didelio kiekio narkotikų

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje 50-metis klaipėdietis kaltinamas disponavęs labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų, turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti, bei dalį jų pardavęs kitam asmeniui. Jis taip pat  kaltinamas  neteisėtai laikęs šaunamąjį ginklą.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis praėjusių metų rugsėjį Klaipėdoje buvo sulaikytas policijos pareigūnų po to, kai vienai pažįstamai 29-erių moteriai  pardavė heroino. Pastarajai buvo pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

„Pareigūnams patikrinus kaltinamojo automobilį, jame buvo rasta neteisėtai laikomo heroino. Tęsiant tyrimą, atliktas patikrinimas ir jo namuose. Juose rastos dar didesnės nelegaliai laikomos įvairių kvaišalų, tokių kaip heroinas, morfinas, MDMA (ekstazis – A.K.) atsargos. Skaičiuojama, kad kaltinamasis namuose iš viso laikė beveik 35 gramus narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Patikrinimo metu taip pat rastas ir šaunamasis ginklas, kuriam laikyti leidimo kaltinamasis neturėjo. Anksčiau ne kartą už nusikaltimus, susijusius su disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, laisvės atėmimo bausmėmis teistas vyras savo kaltę dėl jam inkriminuojamų nusikaltimų pripažįsta iš dalies”, – rašoma prokuratūros pranešime.

Baudžiamasis kodeksas vien tik už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų, už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais numato areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kriminalistai sulaikė asmenį, įtariamą platinus itin pavojingus narkotikus

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė dar vieną asmenį, įtariamą dideliais kiekiais platinusį narkotines medžiagas. Pareigūnams tęsiant anksčiau pradėtą tyrimą, buvo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This