Jau bus galima naudotis dalimi naujųjų požeminių konteinerių

Miestas

Nuo gegužės 3 dienos Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) pradės aptarnauti Klaipėdos senamiestyje ir centrinėje miesto dalyje esančias naujas požeminių konteinerių aikšteles.

Komunalines atliekas ir išrūšiuotas antrines žaliavas galima mesti Vydūno skvere (ties Puodžių g. 10), Naujojo Sodo g. 1C, Žvejų g. 2A, Priešpilio g. 9, Tiltų g. 20A, Kūlių Vartų g. 5, Daržų g. 18, Galinio Pylimo g. 20 ir Danės g. 1.

Ferdinando skvere (ties Bokštų g. 16) pastatyta aikštelė patenka į rekonstruojamos teritorijos zoną, todėl konteinerių nėra galimybės ištuštinti ir jais naudotis kol kas neleidžiama. Šalia veikiančių naujųjų aikštelių dar kurį laiką stovės ir antžeminiai konteineriai, kol gyventojai įpras naudotis požeminiais.

Taip pat dar negalima naudotis įrengtais naujais pusiau požeminiais konteineriais kitose Klaipėdos miesto vietose. Nenaudojami konteineriai yra apvynioti polietileno plėvele, aptverti stop juostomis.

„Dalį pusiau požeminių konteinerių irgi netrukus atidarysime. Iš numatytų 263 vienetų mieste jau įrengta arti 100, bet juos naudoti bus leista tik tuomet, kai atliksime visus teisinius formalumus“, – pranešime cituojamas Rimantas Gedrimas, KRATC direktoriaus pavaduotojas.

Konteinerių aikštelės yra laikomos statiniu, kuriam reikalingas projektas, statybos leidimas, priėmimo procedūros ir netgi turto įregistravimas Registrų centre. Tad nors teoriškai daugelis konteinerių aikštelių jau tinkamos naudojimui, kol tvarkomi biurokratiniai formalumai, prašoma nemesti į konteinerius atliekų ir, juo labiau, nieko nedėti šalia.

Klaipėdoje nauji požeminiai ir pusiau požeminiai konteineriai statomi su ES finansine parama. Pabaigus projektą konteineriai taps uostamiesčio atliekų sistemos administratoriaus KRATC nuosavybe.

Vienas požeminis konteineris yra 3-5 kartus talpesnis už įprastą antžeminį. KRATC į požeminius konteinerius yra numačiusi įmontuoti tūrio daviklius. Išmanūs prietaisai į valdymo centrą siųs informaciją apie konteinerių užpildymą ir pagal tai bus galima koreguoti atliekų vežėjų atvykimo grafikus, o tuo pačiu taupyti išlaidas jų paslaugoms bei mažinti oro užterštumą mieste dėl retesnių šiukšliavežių reisų.

9 Comments

  1. Rima

    Nuo kada rečiau išmetamos šiukšlės ir jų kaupimas yra geriau?! Jei taip gerai, tai gyventojai tas šiukšles ir laikytų namuose, o ne skubėtų kuo greičiau jas išmesti . Rado kur taupyti! Mano komunalinių paslaugų sąskaitoje matysis, kad sutaupiau ar už 5 kartus mažiau jūsų atlikto darbo, imsite tą patį? Už savo šiukšlių konteinerius kurie yra priešais gyventojų langus, vidiniame daugiabučio kieme ?

    Reply
  2. Birute

    Gyvena. Žvejybos uoste. Ten pastate ko teinerius bet jie dar apristi plevele. Turime dar senus konteinerius, lyg ir būtų viskas gerai. Bet ima pyktis kai važiuodami pro namą sustoja mašinos ir į konteinerius mums meta viską, uo plytų iki statybinių medžiagų. Veža lovas, suluzusius baldus ir kitką. O mes turime mokėti už svetimas šiukšles. Mūsų niekas nepaiso, jei ir bandome krac pasakyti kad tokia yra pas mus situacija. Norėtume kad būtų kameros ir kai bus nauji atidaryti konteineriai, būtų stebima teritorija. Gal nebebus tokia betvarkė.

    Reply
  3. Fuuiij....

    Tie požemiai konteineriai tikras š….s, ypač vasarą… Einant pro šalį, smarvė per kelis metrus

    Reply
    • Violeta

      Pvz,Vokietijoje tu dideliu naujovisku siuksliu konteineriu niekur nera.Siuksles isveza kaip ir pas mus masinomis. Tai kasgi sugalvojo ” nauja tvarka ” ir dar atsieit ES lesomis ? Veju laivas ir tiek .Melagiu valdzia! FUI !

    • Tikras Fuui

      Ir kaip nebus tos smarvės, jei to konteinerio vidaus nieks niekada neplaovė ir neplaus, ten yra bacilų veisykla, o dar įrenginėja juos po langais , nesilaikant sanitarinių normų ir teisės aktų. O dar ,, specialistai” teigia kad rečiau juos tuštins, tai kokia smarvė, o gal dujos pradės kauptis ,kaip savartynuose, teko matyti kai iškelinėja tuos maišus iš tų talpyklų —- srutos liejas iš suplyšusių maišų, aplink pritaško,smarvė musės, …..žodžiu nieko gero.

  4. Aldona

    Miško kvartale statomi požeminiai šiukšlių konteineriai.Kodėl nederina vietos su namo gyventojais
    Vieni konteineriai patogiai prie namo,oKretingos 27 namo,kažur prie važiuojamos kelio dalies.Kodėl nebuvo galima priešais namą.Šiukšles nešti ir saugotis automobilių,kas sugalvojo.Teks mezyi šiukšles bet kur.

    Reply
    • Rita

      Proto turėkit šiukšlines prie namų turėti, ar nebepaeinat, kad pro virtuves langą šiukšles norit mesti? Aš tik džiaugčiausi jei iš mano daugiabučio kiemo, jas iškraustytu. Gyventojų langus ir šiukšlines skiria tik šaligatvis ir kiemo gatvelė. Niekur tokių nesąmonių nemačiau.

  5. Tautvydas

    Kartą žvilgtelejau į konteinerio šachtą kai maišas buvo iškeltas ir nustėrau, joje buvo pilna šiukšlių, ar jas kas nors valo? Ar tos šiukšlės tai ir kaupiasi?!!

    Reply
  6. klaipėdietė

    Konteineriai nauji ,o bėdos bus senos . ,,Tvarkingi,, miestiečiai kaip vilko didžiąsias atliekas prie konteinerių ,taip ir vilks ,kaip palikinėjo lovas,sofas,fotelius ir klozetus ,taip ir palikinės . Kai konteineriais naudojasi kelių daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojai ,tai net jei iš vakaro NIEKO nėra ,o anksti ryte jau ir YRA priversto ,,turto ,, .Gal ir didžiosioms atliekoms turėtų būti konteineriai ne du kartus metuose ,o nuolat (jeigu norima TVARKOS ). Vaizdo stebėjimo kamerų statyti , tikriausia, neleidžia įstatymai, tai pažeidėjai -ramūs : atvelka,numeta ir ramu !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Pažymų dėl nenaudoto NT laukia iki kovo pabaigos

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) primena, kad uostamiesčio vietinės rinkliavos mokėtojas, praėjusiais metais nenaudojęs nekilnojamojo turto, gali nemokėti rinkliavos ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Vėl dalins kompostą

Kaip jau įprasta, kovą Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) vėl kviečia visus norinčius pasiimti iš žaliųjų atliekų pagamintą kompostą. ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Maisto atliekų kol kas prašo nerūšiuoti: prasidės tik balandį ar dar vėliau

Nors dalyje daugiabučių kiemų jau atsirado maisto atliekoms skirti konteineriai rudu dangčiu, ji kol kas yra užrakinti, nes kaip praneša ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This