Muzikinio teatro baleto trupę publika apdovanojo ovacijomis

Kultūra

Žaneta Skersytė
2021-04-30

Komentarų: 1

Pirmu Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atsivėrimu publikai po karantino tapo baleto trupės choreografinių miniatiūrų vakaras „Dėmesio! Baletas 2021“, ketvirtadienio vakare Žvejų rūmuose sulaukęs audringų žiūrovų plojimų bei nesibaigiančių šūksnių „Bravo!“ 

Publikos satisfakcijos pilnatvė 
Vytauto Petriko nuotr.

„Kūrybiškumo pliūpsnis, nuoširdūs, kiek filosofiški būties apmąstymai šokyje. KVMT baleto kompanija demonstruoja šiandien retai sutinkamą choreografinės minties tyrumą. Šokis dėl šokio, – ne apie Juos. Atskiri komplimentai vyr. choreografui Aurelijui Liškauskui ir visai baleto trupei už gebėjimą atskiras mintis sutelkti į konceptualų vienį, tuo pat metu išryškinant kiekvieno pradedančio choreografo kūrybą. 25 kadras trinkteli laiku ir vietoje, įtraukia stebėtoją, baletas nepritrūksta dėmesio. Pilna satisfakcija“, – po pasirodymo komentavo šokio kritikė Skaidrė Baranskaja. 

„Kompozicijos įvairios stilistiniu, estetiniu, emociniu požiūriu, plastinių ir vizualinių idėjų raiška. Puiku, kad šokėjų iniciatyva sulaukia teatro palaikymo. Neabejotina, kad nuoseklus darbas šia linkime ateityje duos įdomių rezultatų. Svarbiausia, kad toliau stiprinamas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupės įvaizdis, kuris per pastaruosius metus vis dažniau kreipia dėmesį ir įvairėjančiu repertuaru, ir techniniu šokėjų meistriškumu. Formuojasi stipri gal ne baleto, bet šiuolaikinio šokio trupė, įdomi ir savo tarptautine sudėtimi, ir kaip erdvė, kurioje randa vietą Lietuvos šokėjai – ir pakankamai patyrę, tokie, kaip buvusi LNOBT solistė Grytė Dirmaitė, ir ką tik baigę M.K. Čiurlionio menų mokyklos Baleto skyrių – pavyzdžiui, Ksenija Jermakova“, – sakė internetu projektą žiūrėjęs šokio kritikas Helmutas Šabaševičius. 

Kartos kasmet  
Vytauto Petriko nuotr.

Programoje „Dėmesio! Baletas 2021“ žiūrovai išvydo keturiolika choreografinių miniatiūrų, kurias sukūrė tiek jau žinomi choreografai, tiek ir debiutuojantys šiame amplua baleto šokėjai Airisė Gudonytė, Arshak Gyozalyan, Grytė Krstic, Aušra Krasauskaitė, Viktorija Galvanauskienė, Daria Verovka, Taurūnas Baužas, Roman Semenenko. 

Choreografinių šokio numerių apjungimu rūpinosi teatro vyriausias choreografas Aurelijus Liškauskas, baleto trupės meno vadovė Jelena Lebedeva, choreografė ir šokėja Aušra Krasauskaitė. Choreografines miniatiūras atliko  KVMT baleto trupės šokėjai. 

Skirtingų mus užplūstančių jausmų dvasią scenoje kūrė profesionalų komanda: projekcijų dailininkas – Linartas Urniežis, šviesų dailininkas – Andrius Stasiulis, garso operatorius – Jonas Raudonius. Vaizdo projekcijų, šviesų ir kūrybinių jungčių dėka choreografinės miniatiūros virto kone vientisu spektakliu. 

2020 m. startavęs „Dėmesio! Baletas 2020“ projektas antrą kartą atskleidžia jaunos ir veržlios Muzikinio teatro baleto trupės kūrybingumą. Pirmasis choreografinių miniatiūrų vakaras sulaukė tokio didelio žiūrovų susidomėjimo, kad nutarta šį unikalų kūrybinį projektą kartoti kasmet. 

1 Comment

  1. BRAVO

    Šaunuoliai. Taip ir toliau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Žmonėms su regos negalia nepasiklysti naujajame Muzikiniame teatre padės ir technologijos

Klaipėdos muzikinis teatras skelbia, jog naujajame jo pastate laukiami ir lankytojai, turintys regos negalią – čia jiems talkins ne tik ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This