Nemalonius kvapus stabdys ir eglių „tvora”

Regionas

AB „Klaipėdos vanduo“ kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe Dumpiuose esančią nuotekų valyklos teritoriją apsodino eglių sodinukais. Teritorijoje pasodinta apie 600 eglių. Teigiama, kad jie sudarys barjerą kvapų sklaidai.

„Tikimės, kad apsodinus teritoriją sumažinsime kvapų sklaidą ne tik iš mūsų teritorijos, bet ir iš kitų įmonių, esančių Dumpiuose. Pasitarę su miškininkais nusprendėme, kad geriausia sodinti jaunas eglutes, kurios lengviau prigyja. Eglių sodinukai susodinti tankiai – trimis eilėmis, tam, kad sumažintume kvapų sklaidą į pietinę miesto dalį. Taip pat prisidedame prie anglies dvideginio ir klimato kaitos mažinimo“, – pranešime cituojamas AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Anot miškininkų, eglių sodinukai po kelerių metų užaugs iki tinkamo aukščio ir pilnai sudarys tankią tvorelę teritorijoje.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ praėjusiais metais į kvapų mažinimo priemones investavo 245 tūkst. eurų, šiemet ketina skirti panašią sumą. Šiais metais didžiausią lėšų sumą planuojama investuoti projektuojant grotų pastato uždengimą, į kurį pirmiausia atiteka dar nevalytos nuotekos.

Teigiama, kad praėjusiais metais įgyvendinus nemalonių kvapų mažinimui skirtas priemones, AB „Klaipėdos vanduo“ nuotekų valykloje Dumpiuose nemalonūs kvapai sumažėjo nuo 3 iki 16 kartų, skaičiuojant europiniais kvapo vienetais. Kitą savaitę Dumpių nuotekų valykloje pradės veikti dvi mobilios ir viena stacionari patrankos. Jos purškia kvapą mažinantį preparatą, sumaišytą su vandeniu, taip suformuodamos dulksną ir sudarydamos kliūtį kvapo sklidimui miesto link.

AB „Klaipėdos vanduo“ kolektyvas prisidėdamas prie klimato kaitos bei anglies dvideginio mažinimo prieš savaitę eglių sodinukais apsodino daugiau nei hektarą teritorijos Šernų girininkijoje. Pasodinta daugiau nei 4 tūkstančiai eglių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This