„Neptūnas” suvyniojo ir „Lietkabelį”

Sportas

Pastaruoju metu į pergalių kelią sugrįžęs Klaipėdos „Neptūnas” šeštadienį namie įveikė Panevėžio „Lietkabelį” rezultatu 83:73 (16:17, 25:19, 24:19, 18:18).

bcneptunas.lt nuotr.

Uostamiesčio klubą ši pergalė, bent laikinai, kilstelėjo į šeštąją vietą turnyrinėje lentelėje. Džiugios žinios klaipėdiečiai sulaukė iš Utenos, kurioje „Juventus“ nugalėjo „Dzūkiją“. „Neptūnas“ laimėjo visas keturias kovas prieš „Dzūkiją“, o tai reiškia, kad klaipėdiečiai žemiau aštuntosios pozicijos nebenukris.

Pirmoje rungtynių pusėje nei viena ekipa įtikinamesnio pranašumo neįgijo. Tiesa, abi komandos rado savo lyderius. „Lietkabeliui“ 10 taškų pelnė vienas sezono atradimų Margiris Normantas, o „Neptūnui“ tokį patį kraitį įnešė klubo simbolis Simas Galdikas.

Po pertraukos Deivido Gailiaus ir Žygimanto Janavičiaus duetas sukrovė ekipai svaresnį pranašumą (56:48). Netrukus atstumas tapo ir dviženklis (65:55).

Panevėžiečiai bandė šturmuoti varžovų krepšį – sumažino šeimininkų pranašumą iki 5 taškų (70:65). „Neptūnas“ nepasimetė, pelnė šešis taškus iš eilės, o žaisti buvo likę mažiau nei 5 minutės (76:65).

Klaipėdiečiai užtikrintai tvarkėsi gynyboje iki pat rungtynių pabaigos, o lemiamu dvitaškiu tapo Žygimanto Janavičiaus reidas prasidėjus priešpaskutinei minutei (78:69).

Kovoje prieš Panevėžio ekipą „Neptūnui“ padėti negalėjo rankos traumą patyręs Evaldas Šaulys, taip pat iš rikiuotės yra iškritę Darrinas Dorsey, Aidas Einikis ir Adomas Sidarevičius.

STATISTIKA

„Neptūnas“: Deividas Gailius 19 (4/7 trit.), Žygimantas Janavičius (8 rez. perd., 5 atk. kam., 19 naud. bal.), Simas Galdikas ir Martynas Mažeika po 12 taškų.

„Lietkabelis“: Vytenis Lipkevičius 17 (5/8 trit.), Paulius Valinskas 15, Margiris Normantas 14, Džordžė Gagičius 12 taškų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This