„Viesulo-Dragūno“ rankininkai – I lygos vicečempionai

Fotoreportažai, Sportas

Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas“ dublerių komanda „Viesulas-Dragūnas“ savaitgalį tapo Lietuvos rankinio federacijos pirmos lygos, kurioje debiutavo tik šį sezoną, vicečempione.

rkdragunas.lt nuotr.

Nuo sezono pradžios norą žaisti ir charakterį demonstravę Gintaro Cibulskio ir Auksuolės Stropienės auklėtiniai užtikrintai kilo į turnyrinės lentelės viršūnę ir reguliarųjį sezoną užbaigė antroje vietoje, nusileidę tik Vilniaus „Amber“ komandai.

Ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių Klaipėdos jaunimas 2:0 nugalėjo Varėnos „Ūlą“ ir pateko tarp keturių stipriausių lygos komandų.

Savaitgalį Vilniuje vykusiose pusfinalio rungtynėse uostamiesčio atstovai susitiko su pajėgia Molėtų ekipa. Molėtiškius pavyko nugalėti rezultatu 31:27 (14:14) ir žengti į finalą, kuriame klaipėdiečių laukė vilniečiai „Amber“, pusfinalyje nukovę Šalčininkų rajono „Sokol“ ekipą.

Sekmadienį mažajame finale pergalę prieš molėtiškius rezultatu 31:28 (14:11) iškovojo ir bronzos medaliais pasipuošė Šalčininkų rajono „Sokol“ komanda.

Didžiojo finalo rungtynes „Viesulas-Dragūnas“ pradėjo drausmingai ir rezultatas sviro tai vienos, tai kitos komandos naudai (4:3, 7:5, 9:10, 10:12), po pirmojo kėlinio priekyje nežymiai buvo vilniečiai – 13:14.

Antrajame kėlinyje pasipylė Klaipėdos komandos klaidos ir susikurtos, bet neišnaudotos progos pelnyti įvarčius, kuriomis pasinaudojo varžovai iš sostinės. „Amber“ ėmė krautis persvarą (15:20) ir likusį rungtynių laiką klaipėdiečiams teko vytis varžovus. Vis dėlto vilniečiai pabėgo ir atsilikimui sumažinti nebeužteko laiko (19:23, 23:25, 25:29), tad „Viesulas-Dragūnas“ turėjo pripažinti „Amber“ pranašumą – 27:31.

Klaipėdos komandos žaidėjams buvo sunku slėpti apmaudą dėl išslydusių aukso medalių, tačiau treneriai G. Cibulskis ir A. Stropienė pabrėžė, kad tokiai jaunai komandai iškopimas į finalą ir sidabro medaliai yra puikus pasiekimas.

„Viesulą-Dragūną“ sudaro Klaipėdos sporto centro „Viesulas“ auklėtiniai ir rankinio klubo „Dragūnas“ jaunieji žaidėjai, dauguma jų yra 16-17 metų amžiaus, o kitų finalo ketverto komandų pagrindą sudaro vyresni ir kur kas daugiau patirties turintys rankininkai.

Sezono pradžioje šiai komandai buvo keltas uždavinys tobulėti ir patekti į geriausiųjų ketvertą, tad jis įgyvendintas su kaupu.

„Viesulo-Dragūno“ žaidėjams atiteko ir individualūs prizai. Geriausiu finalo ketverto žaidėju Klaipėdos komandoje buvo pripažintas Tomas Valentukevičius.

Į sezono simbolinį geriausiųjų žaidėjų septynetuką pateko geriausiu kairiojo pusiau krašto žaidėju išrinktas Rokas Palskys, dešiniojo pusiau krašto – Ignas Savičius. Dar keliose kategorijose „Viesulo-Dragūno“ atstovai liko antri.

Į geriausiųjų septynetuką pateko ir kitos uostamiesčio komandos – „CSC Telecom-Mėmelis“ – atstovas Kęstutis Kremeris, kuris buvo išrinktas geriausiu gynėju.

Statistika

Pusfinalis

„Viesulas-Dragūnas“: Ignas Savičius ir Tomas Valentukevičius – po 8, Tomas Drakšas – 6, Rokas Palskys – 5, Ramojus Mažrimas – 2, Orestas Biknius ir Edvinas Bručkus – po 1.

HC „Molėtai“: Mindaugas Agurkis – 9, Jūris Aganauskas – 6, Eivydas Semėnas – 4, Aurimas Masevičius – 3, Augustinas Diktoras, Deividas Matulis ir Mindaugas Stravinskas – po 2.

Finalas

„Amber“: Tadas Tumosas – 7, Laurynas Pacevičius – 6, Romas Aukštikalnis – 5, Matas Aukštikalnis ir Dainius Kliorė – po 3, Giedrius Sveklas ir Marius Bulkevičius – po 2, Ernestas Stvolas, Šarūnas Avdejenkovas ir Jovydas Jurašius – po 1.

„Viesulas-Dragūnas“: Rokas Palskys – 9, Ignas Savičius – 5, Tomas Drakšas ir Orestas Biknius – po 4, Tomas Valentukevičius ir Ramojus Mažrimas – po 2, Edvinas Bručkus – 1.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdos „Dragūnas" - BHL pusfinalyje

Paskutinį kelialapį į Baltijos rankinio lygos(BHL) finalinį ketvertą iškovojo čempionų titulą ginantys Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Ketvirtfinalyje „Dragūnas“ dukart nugalėjo Kauno ...
2022-04-09
Skaityti daugiau

Sportas

„Dragūno“ moterys ir dubleriai įveikė Molėtų komandas

Šeštadienį Klaipėdos „Viesulo SC-Dragūnas“ rankininkės savoje aikštelėje nukovė varžoves iš Molėtų. Lietuvos moterų rankinio lygos rungtynės baigėsi rezultatu 42:23 (18:10). ...
2022-02-19
Skaityti daugiau

Sportas

Savų sirgalių akivaizdoje – saldi „Dragūno“ pergalė

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai trečiadienį savo sirgaliams padovanojo pergalę Baltijos rankinio lygoje. Namuose uostamiesčio komanda nukovė Dobelės „Tenax“ (Latvija) ekipą rezultatu ...
2022-02-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This