Buvusioje fermoje – ir sporto klubas, ir grožio centras

Verslas
Virginija Spurytė
2021-05-03

Klaipėdos pakraštyje, Žardupės gatvėje, esantis fermos pastatas, kuriame tarybiniais metais buvo auginami mėsiniai galvijai, taps paslaugų paskirties statiniu, kuriame suplanuotas ir sporto klubas, ir grožio centras. Tiesa, tokie planai kol kas – tik popieriuje.

Projektuotojų vizualizacija

Klaipėdos savivaldybė paviešino projektinius pasiūlymus, iš kurių matyti, kokia ateitis planuojama Žardupės g. 1 esančiam fermos paskirties pastatui.

„Taip, pastatas iki šiol yra ūkinio naudojimo, nors sklypas ir komercinės paskirties. Norime susitvarkyti dokumentus“, – teigė pastatą jau beveik 20 metų valdančios bendrovės „Kretainis“ direktorė Regina Ilčiuk.

Todėl ir planuojama pastato rekonstrukcija, o sykiu ir jo paskirties keitimas – iš fermos į paslaugų paskirties pastatus su gyvenamosiomis patalpomis. Be to, numatoma pastatą padalinti į tris atskirus turtinius vienetus.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog pirmojoje atskiro pastato dalyje numatoma įrengti dvi fotostudijas, antrojoje – stalo teniso, treniruoklių, grupinių treniruočių sales, pirtį, soliariumą ir registratūrą, trečiojoje – grožio saloną.

Rekonstruojamas pastatas yra vieno aukšto su mansarda. Antrajame aukšte suplanuotos gyvenamosios patalpos ir produktų laikymo patalpos. Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog pastate numatoma didmeninė prekyba maisto papildais, o gamyba neplanuojama.

Palmiros Mart nuotr.

„Tiesą sakant, nežinau, kodėl architektas prirašė tokius patalpų panaudojimų planus, matyt, taip reikia. Mes tokių planų neturime. Pagrindinis mūsų siekis yra pastatą išskaidyti į tris dalis, į atskirus turtinius vienetus. Ne jaunyn einame, nebegalime dirbti, todėl galvojame apie patalpų pardavimą, o tai lengviau turėtų pavykti, jei bus ne vienas didelis pastatas, o trys atskiros patalpos“, – aiškino R. Ilčiuk.

Ji pabrėžė, jog pastate ir šiuo metu vykdoma įvairi veikla, pavyzdžiui, baldų remontas ar surinkimas, nes patalpos yra išnuomotos smulkiesiems verslininkams.

„Mes tai tikrai nekursime jokių sporto klubų ar grožio centrų, nes užsiimame patalpų nuoma smulkiajam verslui. Gal tuos planus įgyvendins būsimi savininkai“, – tvirtino verslininkė.   

Žymos: | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Senamiestyje atstatys nedidelį gyvenamąjį namą

Senamiestyje, sklype Daržų g. 5, rengiamasi atstatyti vieno buto gyvenamąjį namą, kuris buvo nugriautas praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje. Projektuotojų vizualizacija ...
2024-07-02
Skaityti daugiau

Sveikata

Rekonstruos gamybines dirbtuves ant Mėmelio gynybinio pylimo

Klaipėdos psichikos sveikatos centras, įsikūręs ant senųjų miesto gynybinių įtvirtinimų pylimo, sklype Galinio Pylimo g. 3, rengiasi rekonstruoti jam priklausančias dirbtuves ...
2024-06-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Projektuojamas Jūreivystės mokyklos mokymų centras

„Projektuojamas mokymų centras komponuojamas į bendrą pastatų ansamblį su Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos pagrindiniu pastatu adresu I. Kanto g.7”, – ...
2024-06-20
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This