Buvusioje fermoje – ir sporto klubas, ir grožio centras

Verslas

Klaipėdos pakraštyje, Žardupės gatvėje, esantis fermos pastatas, kuriame tarybiniais metais buvo auginami mėsiniai galvijai, taps paslaugų paskirties statiniu, kuriame suplanuotas ir sporto klubas, ir grožio centras. Tiesa, tokie planai kol kas – tik popieriuje.

Projektuotojų vizualizacija

Klaipėdos savivaldybė paviešino projektinius pasiūlymus, iš kurių matyti, kokia ateitis planuojama Žardupės g. 1 esančiam fermos paskirties pastatui.

„Taip, pastatas iki šiol yra ūkinio naudojimo, nors sklypas ir komercinės paskirties. Norime susitvarkyti dokumentus“, – teigė pastatą jau beveik 20 metų valdančios bendrovės „Kretainis“ direktorė Regina Ilčiuk.

Todėl ir planuojama pastato rekonstrukcija, o sykiu ir jo paskirties keitimas – iš fermos į paslaugų paskirties pastatus su gyvenamosiomis patalpomis. Be to, numatoma pastatą padalinti į tris atskirus turtinius vienetus.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog pirmojoje atskiro pastato dalyje numatoma įrengti dvi fotostudijas, antrojoje – stalo teniso, treniruoklių, grupinių treniruočių sales, pirtį, soliariumą ir registratūrą, trečiojoje – grožio saloną.

Rekonstruojamas pastatas yra vieno aukšto su mansarda. Antrajame aukšte suplanuotos gyvenamosios patalpos ir produktų laikymo patalpos. Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog pastate numatoma didmeninė prekyba maisto papildais, o gamyba neplanuojama.

Palmiros Mart nuotr.

„Tiesą sakant, nežinau, kodėl architektas prirašė tokius patalpų panaudojimų planus, matyt, taip reikia. Mes tokių planų neturime. Pagrindinis mūsų siekis yra pastatą išskaidyti į tris dalis, į atskirus turtinius vienetus. Ne jaunyn einame, nebegalime dirbti, todėl galvojame apie patalpų pardavimą, o tai lengviau turėtų pavykti, jei bus ne vienas didelis pastatas, o trys atskiros patalpos“, – aiškino R. Ilčiuk.

Ji pabrėžė, jog pastate ir šiuo metu vykdoma įvairi veikla, pavyzdžiui, baldų remontas ar surinkimas, nes patalpos yra išnuomotos smulkiesiems verslininkams.

„Mes tai tikrai nekursime jokių sporto klubų ar grožio centrų, nes užsiimame patalpų nuoma smulkiajam verslui. Gal tuos planus įgyvendins būsimi savininkai“, – tvirtino verslininkė.   

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Vaidilos“ pastato atgimimas - 2023 metų vasarą

Buvusio „Vaidilos“ kino teatro pastatą Paryžiaus Komunos gatvėje įsigijusio ir jį unikaliu muziejumi ketinančio paversti mecenato planai vis labiau tampa ...
2021-10-15
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos oro uosto rekonstrukcija - pabaigos link

Palangos oro uoste vykstanti rekonstrukcija artėja prie pabaigos, Vakarų Lietuvos regione jau netrukus keleivius ir orlaivius bus galima priimti pagal ...
2021-10-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This