Klaipėdos savivaldybėje – du nauji patarėjai

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybėje per metus beveik pavyko suformuoti vyriausiųjų patarėjų komandą. Nuo pirmadienio dirbti pradėjo du nauji patarėjai, o viena vieta vis dar neužimta.

Klaipėdos savivaldybė. Martyno Vainioriaus nuotr.

Vyriausiųjų patarėjų pareigybės Klaipėdos savivaldybėje atsirado nuo praėjusių metų balandžio 1 dienos, kai įvyko administracijos reforma. Tuomet buvo panaikinti departamentai ir įsteigtos aštuonios vyriausiųjų patarėjų pareigybės. Daugumą jų užimti buvo pasiūlyta buvusiems departamentų direktoriams: Ričardui Zulcui, Kastyčiui Macijauskui, Aldonai Špučienei, Deividui Petrolevičiui. Tapti vyriausiąją patarėja buvo pasiūlyta ir Ugdymo bei kultūros departamento vadovei Nijolei Laužikienei, tačiau ji naujų pareigų atsisakė ir pasitraukė iš Klaipėdos savivaldybės. Dar iki reformos su Klaipėdos savivaldybe atsisveikino ir Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, kuriam netrukus turėjo sueiti 65 metai, o tai yra riba, kai valstybės tarnyboje dirbti neleidžiama.

Patarėjų komandą nuo praėjusių metų balandžio papildė Socialinės infrastruktūros skyriaus vedėja Inga Kubilienė bei Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vadovas Gintaras Dovidaitis.

Nuo praėjusių metų balandžio niekaip nepavyko surasti dviejų patarėjų – ugdymo ir kultūros klausimais bei IT ir inovacijų klausimais. Nors konkursai buvo skelbiami, tačiau arba pretendentai pasirodydavo per silpnai, arba laimėtojai atsisakydavo būsimų pareigų, nes sulaukdavo geresnių pasiūlymų privačiame sektoriuje.

Nuo šio pirmadienio, gegužės 3-osios, Klaipėdos savivaldybėje pagaliau pradėjo dirbti vyriausiasis patarėjas IT ir inovacijų klausimais. Juo tapo Modestas Martišius. Iki šiol Klaipėdos savivaldybėje jis dirbo Informacinių technologijų skyriuje vyriausiuoju specialistu.

M. Martišius dalyvavo Valstybės tarnybos departamento organizuotame konkurse išrinkti vyriausiąjį patarėją ir jį laimėjo.

„Mes dėl to labai džiaugiamės, nes mūsų tikslas ir yra ugdyti tokius specialistus, kurie galėtų tapti vadovais“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė.

Prieš savaitę įvyko konkursas išrinkti Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiąjį patarėją ugdymo ir kultūros klausimais. Konkurse nugalėtojas buvo išrinktas, tačiau jis vis dar neviešinamas, nes Klaipėdos savivaldybė dar nėra sulaukusio laimėtojo prašymo priimti jį į darbą. Viliamasi tokio prašymo sulaukti šią savaitę.

Nuo gegužės 3-osios Klaipėdos savivaldybėje pradėjo dirbti ir naują vyriausioji patarėja finansų ir turto optimizavimo klausimais. Anksčiau šias pareigas ėjo A. Špučienė, tačiau prieš savaitę ji pasitraukė, nes sulaukė 65 metų.

Konkursą užimti šias pareigas laimėjo ir dirbti jau pradėjo Sandra Tamašauskienė. Naujoji patarėja, anot I. Gelžinytės-Litinskienės, turi 20 metų patirtį finansų srityje, iš jų – 14 metų vadovavimo patirtį. Iki šiol S. Tamašauskienė dirbo privačiame sektoriuje.

Naujojo patarėjo IT ir inovacijų klausimais atlyginimas per mėnesį neatskaičius mokesčių siekia apie 2560 eurų, o patarėjos finansų klausimais – apie 2300 eurų.

1 Comment

  1. Klp

    Šaunuolis Modestas, esi galvotas, nuovokus, pareigingas, tai parodyk ką gali IT !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Paskelbta dar viena Kultūros skyriaus vedėjo paieška

Klaipėdos savivaldybės administracija vėl bando rasti kandidatų į Kultūros skyriaus vedėjo pareigas – paskelbtas jau antrasis konkursas. Būsimam vedėjui žadamas ...
2024-02-14
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This