LEZ žingsnių iššūkyje – du kartus aplink Žemės rutulį

Miestas

Kovo 11 d. paskelbtas Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) bendruomenės žingsnių iššūkis skaičiuoja tarpinius rezultatus – per 40 dienų beveik dukart įveiktas mūsų planetos perimetrui prilygstantis atstumas.

Anot pranešimo sapaudai, Klaipėdos LEZ žingsnių iššūkis pranoko visus pradinius lūkesčius: prie virtualių varžybų prisijungė 470 kolegų iš 17-os kompanijų, o bendras jų nueitų žingsnių skaičius viršijo 96 mln. Tai prilygtų daugiau kaip 70 tūkst. kilometrų arba beveik dviem kartams aplink Žemės rutulį per pusiaują.

Daugiausia žingsnių iš viso nuėjo UAB ITCC komanda (13,37 mln. arba vidutiniškai 6 959 per dieną vienam dalyvavusiam kolegai). Vis dėlto geriausią žingsnių vidurkį pademonstravo UAB „Pack Klaipėda“ komanda – net 8 863 per dieną vienam dalyviui. Asmeninėje įskaitoje lygių neturėjo UAB „Baltijos Eucutekas“ kolektyvo narė Gitana, nuėjusi 1,433 mln. žingsnių arba vidutiniškai po beveik 36 tūkst. kasdien. Atskirų sveikinimų nusipelnė ir UAB „Lavango Engineering LT“ komanda, ne tik užėmusi antrą vietą bendroje žingsnių įskaitoje, bet ir į varžytuves įtraukusi 95% savo kolektyvo – iš viso 54 kolegas.

Pasak Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės vadovo Eimanto Kiudulo, žingsnių iššūkis įtraukė didelę dalį LEZ įmonių ir jų darbuotojų, o ši pramoga buvo tokia sėkminga, kad ją nutarta pratęsti iki pat vasaros – gegužės 31 d. Be to, sveikindama partnerį Klaipėdos uostą su 30-uoju nepriklausomu jubiliejumi, Klaipėdos LEZ nutarė visus savo iššūkio dalyvius automatiškai prijungti prie uosto neseniai paskelbto „30-ies jūrmylių“ žingsnių iššūkio. Kitaip nei Klaipėdos LEZ bendruomenės varžybos, pastarasis žingsnių iššūkis yra atviras visiems norintiems, o jo dalyviai virtualiai susipažins su skirtingų pasaulio uostų.

„Iš pradžių žingsnių varžybas vertinau kiek atsargiai, tačiau netrukus įsitikinau, kad tai – įtraukianti, gana azartiška ir, svarbiausia, sveika bei naujas galimybes bei vietas parodanti pramoga. Smagu ir įdomu stebėti savo paties statistiką – pasirodo, 5 ar 10 kilometrų kasdien nėra toks ir didelis atstumas. Dar įspūdingiau atrodo bendra vienos įmonės ar visos LEZ bendruomenės statistika – tai puikus priminimas ir įrodymas, kiek daug pasiekti galima kartu“, – sako E. Kiudulas.

Gintarė Kareivaitė, pirmą vietą LEZ iššūkio bendroje įskaitoje užėmusios UAB „ITCC“ atstovė, pasakoja, kad kolegas prisijungti prie varžybų iš dalies paskatino karantinas – juk vaikščiojimui apribojimų nebuvo.

„Visiems ši idėja patiko: šitaip galime daugiau laiko skirti aktyvesniam laisvalaikiui, ne tik patys, bet ir kartu su šeimų nariais. Be to, kolegos pradėjo ne tik vaikščioti, bet ir bėgioti – pasak jų, tai tiek daugiau žingsnių, tiek geros nuotaikos. Mūsiškiams taip pat buvo smagu per pietus LEZ teritorijoje „pasilabinti“ su konkurentais, pasiteirauti, kaip kam sekasi“, – sako G. Kareivaitė.

Jos teigimu, aktyvus laisvalaikis įmonėje nėra naujovė – kasmet organizuojamas įmonės dviračių žygis, aktyvaus šiukšlių rinkimo bei kitos iniciatyvos.

Pasak vienos iš žingsnių iššūkio lyderių, maisto pramonės įrenginių kūrumo ir gamybos bendrovės „Lavango Engineering LT“ generalinio direktoriaus Jevgenij Sakovskij, viena iš didžiųjų įmonės kolegų motyvacijų prisijungti prie iššūkio buvo karantinas ir uždarytos sporto salės.

„Iššūkis tikrai įtraukė kolegas, praktiškai visi dalyviai pasididino savo žingsnių vidurkį apie 20%. Suveikė ir varžybų efektas – prisijungę prie judėjimo, pradžioje buvome trečioje vietoje ir išsikėlėme tikslą palypėti bent vienu laipteliu aukštyn. Džiaugiamės, kad šis iššūkis sėkmingai prisideda ir prie kitų mūsų veiksmų skatinant sveiką gyvenimo būdą, žaliąją energiną ir ekologišką gamybą“, – teigia J. Sakovskij.

PET gamintojoje „NEO GROUP“ prie iššūkio prisijungė 42 įmonės darbuotojai. Pasak kompanijos žmogiškųjų išteklių ir komunikacijos vadovės Rūtos Žilienės, didžiąją dalį „NEO GROUP“ žingsniuotojų sudarė vyrai, tačiau į top trejetuką pateko ir kolegė Evelina, tik labai nežymiai į priekį praleidusi Artūrą ir Evaldą.

„Prie mūsų iššūkio prisijungė ir užsienyje dirbantys grupės kolegos, todėl galime sakyti, kad pasivaikščiojome labai plačiai – ne tik po Klaipėdą ir Lietuvą, bet ir Belgiją, Slovakiją, Graikiją, Ispaniją bei Portugaliją. Dėkojame Klaipėdos LEZ už labai smagią ir gerus įpročius ugdančią iniciatyvą!“, – sakė R. Žilienė.

Klaipėdos LEZ žingsnių iššūkiui pasiekus tarpinį finišą, buvo apdovanoti tiek bendri laimėtojai, tiek geriausi kiekvienos įmonės žingsniuotojai. LEZ iššūkis tęsis iki pat vasaros, o ateityje planuojama ir daugiau panašių iniciatyvų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos LEZ įmonės tęsia bendradarbiavimą su Baltijos gimnazija

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančios PET gamintojos „Neo Group“ ir „Orion global PET“  jau penktus metus bendradarbiauja su Klaipėdos ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This