„Paryžiaus katedroje” vėl kunkuliuos aistros

Kultūra

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pristatoma kompozitoriaus Zigmaro Liepinio opera-melodrama „Paryžiaus katedra“ jau gegužės 8 d. , šeštadienį, 19 val. Žvejų rūmuose į pragaištingų meilės jausmų upę panardins scenos dievaitį Deivydą Norvilą ir primadoną Ritą Petrauskaitę. 

„Esmeralda iš „Paryžiaus katedros” yra mano vienas mylimiausių vaidmenų. Z. Liepinio sukurta muzika įtraukia ir užburia savo įtaigumu ir paslaptimi. Vos pasigirdus pirmiesiems orkestro akordams pasineri į gūdžiuosius viduramžius. Kiekvieną kartą atlikdama savo partiją dainuoju išgyvendama herojės jausmus. Nėra buvę spektaklio, kad būtų neįdomu dainuoti. „Paryžiaus katedra” vėl ir vėl įtraukia į savo pasaulį, pilną aistrų, meilės, neapykantos, keršto ir mirties. Labai džiaugiuosi ir laukiu susitikimo su Z. Liepinio muzika, kuri užburia mus visus“, – sako solistė R. Petrauskaitė. 

Žinomas solistas D. Norvilas sako, kad gegužės 8-osios laukia tarsi premjeros, nes prie Kvazimodo partijos sugrįžta po daugelio metų. 

Z. Liepinio „Paryžiaus katedrą“ Klaipėdoje statė rinktinė komanda: dirigentas Ilmaras Lapinis, režisierius Ramūnas Kaubrys, scenografas Artūras Šimonis, kostiumų dailininkė Jolanta Rimkutė, choreografas Aurelijus Liškauskas, chormeisteris Vladimiras Konstantinovas.  

R. Kaubrio pastatymai visados išsiskiria vizualumu, mistikos, fantasmagorijos ir kartu paprastumo estetine raiška, vengiant primityvaus iliustratyvumo, neretai dominuojančio muzikinio žanro spektakliuose. Pasak režisieriaus, „Paryžiaus katedroje“ nesiekta atkurti viduramžius ar romantizmą – tai jau savaime yra V. Hugo kūriniuose. Svarbiausia dominante čia tapo šiandiena. Tai ji suteikė galimybę fiksuoti, kiek, keičiantis epochoms, kito išorinis pasaulis ir kas jame išliko amžinosiomis vertybėmis. Todėl „Paryžiaus katedros“ estetinis sprendimas tarsi ištirpsta erdvėje ir laike. 

„Paryžiaus katedros“ jausmų dramą scenoje įkūnys geriausi Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai bei kviestiniai dainininkai. Be D. Norvilo (Kvazimodo) ir R. Petrauskaitės (Esmeraldos), klausysimės romantiškojo Artūro Kozlovskio (Frolo), nuoširdžiosios Loretos Ramelienės (Giudulės), žaviosios Dalios Kužmarskytės (Flerdelisės), visada atpažįstamų Mindaugo Rojaus (Febo) ir Kęstučio Nevulio (Grenguaro). Gros Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestras, vadovaujamas dirigento Giedriaus Vaznio. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kultūra

Pučiamųjų instrumentų grupė dovanos „Vėjo serenadas“

Kovo 17-ąją, 15 val., LMTA Klaipėdos fakulteto koncertų salėje rengiamas pažintinis koncertas „Vėjo serenados“, kurį publikai skiria Klaipėdos valstybinio muzikinio ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujasis Muzikinis teatras pristato repertuarą

Balandžio 20 d. naujojo pastato duris atversiantis moderniausias šalyje Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras (KVMT) pristato 2024-ųjų repertuarą. Nors teatro atidarymo ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This