Individualiems namams atnaujinti – 11 mln. eurų kompensacinių išmokų

Konsultacijos
Avatar photoAtvira Klaipėda
2021-05-04

Aplinkos ministerija praneša, kad kompensacinėms išmokoms individualiems vieno ar dviejų butų gyvenamiesiems namams atnaujinti šiems metams skirta 11 mln. eurų – 1 mln. eurų daugiau nei pernai.

Paramos galima tikėtis, jeigu po namo atnaujinimo bus pasiekta ne mažesnė nei B jo energinio naudingumo klasė ir šiluminės energijos suvartojimo sąnaudos sumažės ne mažiau kaip 40 proc., palyginti su ankstesnėmis.

Kompensacinių išmokų gali prašyti fiziniai asmenys, nuosavybės teise valdantys vieno ar dviejų butų gyvenamosios paskirties namą, kurio statyba yra 100 proc. užbaigta ir įregistruota Nekilnojamojo turto registre. Jie paraiškas paramai gali teikti nuo gegužės 3 d. iki birželio 1 d. ir tik elektroniniu būdu – per Aplinkos projektų valdymo agentūros informacinę sistemą APVIS.

Išmokos dydis apskaičiuojamas, padauginus namo naudingą plotą iš fiksuoto dydžio (už 1 kv. m – 75 eurai). Maksimali kompensacinė išmoka vienam projektui – iki 14,5 tūkst. eurų.

Projektai bus atrenkami konkurso būdu pagal prioritetinius atrankos kriterijus, nepriklausomai nuo jų registracijos formos pateikimo pirmumo. Jeigu projektai surinks vienodai balų, pirmenybė bus skiriama tam namui, kurio 1 kv. m. naudingo ploto apšildyti iki atnaujinimo reikėjo daugiau šiluminės energijos.

Su išmokų skyrimo tvarka galima susipažinti čia.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Klaipėdos rajono liberalas tapo viceministru

Aplinkos ministerija, kuriai vadovauja klaipėdietis liberalas Simonas Gentvilas, pranešė, kad nuo pirmadienio darbą pradėjo viceministrai Giedrė Ričkutė ir Justas Ruškys. ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Smarvės „nuolaidos“ panaikinti nepavyko 

Klaipėdietei Seimo narei Ligitai Girskienei Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme (LVAT) nepavyko įrodyti, kad sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys neteisėtai pakeitė ...
2024-06-13
Skaityti daugiau

ELTA

Pasitraukti iš žvejybos verslo Kuršių mariose planuoja trečdalis įmonių

Nuo pirmadienio verslinę žvejybą vidaus vandenyse nutraukiančios šalies įmonės ir fiziniai asmenys gali pretenduoti į paramą, kuriai šiemet iš valstybės ...
2024-06-03
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This