Neringos rinkliavos tvarka – su korupcine rizika

Regionas

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), atlikusi vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringos savivaldybės teritoriją administravimą, lengvatų suteikimą ir panaikinimą reglamentuojančių teisės aktų antikorupcinį vertinimą, nustatė, kad egzistuoja rizika, kad kai kurie fiziniai ir juridiniai asmenys gali būti nepagrįstai atleisti nuo vietinės rinkliavos mokėjimo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

STT korupcijos prevencijos specialistai kaip kritinę antikorupcinę pastabą nurodo tai, kad administracijos direktoriui ar jo pavaduotojui suteikta pernelyg plati diskrecija atskirais atvejais suteikti teisę asmenims vieną kartą arba tam tikrą neapibrėžtą laikotarpį nemokėti vietinės rinkliavos, tačiau nėra detalizuoti tokio sprendimo priėmimui būtini kriterijai ir asmens prašymo pagrįstumo vertinimo aspektai.

Kita nustatyta korupcijos rizika – teisės aktai nedetalizuoja leidimų (nuotolinio nuskaitymo kortelių) išdavimo ir administravimo tvarkos. Šiuo metu nėra aišku kokiais atvejais ir kokiems subjektams gali būti išduodama tokia kortelė, kiek iš viso yra tokių kortelių, kaip vykdoma jų apskaita ir naudojimo teisėtumo kontrolė, kurį laiką jos galioja ir pan.

STT nuomone, šiuo metu sudarytos nevienodos sąlygos tiekti prekes Neringos gyventojams ir įmonėms – vieni ūkio subjektai atleidžiami nuo vietinės rinkliavos, kiti – tik nuo jos dalies.

STT pasiūlė Neringos savivaldybei tikslinti Lengvatų tvarkos ir Transporto registravimo aprašo nuostatas, pašalinant galimas korupcines rizikas. Neringos savivaldybė per 2 mėnesius turėtų informuoti STT, kaip atsižvelgta ar planuojama atsižvelgti į pateiktus siūlymus.

1 Comment

  1. Kęstas

    Visų pirma – pats principas – imti pinigus už orą yra ydingas. Jei yra problemų su automobilių kiekiu – tai ir nustatot kiek vienu metu jų ten gali būti. Niekaip kitaip nei per postus (Alksnynės ir Karaliaučiaus) jie ten patekti negali. Kas netelpa – laukia eilėj – tikroj ar virtualioj. Viskas. Ir jokių „ekologinių” marazmų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga kopia link blogiausius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinta vos 13 naujų susirgimų koronavirusine infekcija: du žmonės užsikrėtė antrą kartą, vienas – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This