Premjerė teigiamai įvertino būsimą Klaipėdos masinės vakcinacijos centrą

Fotoreportažai, Koronavirusas, Svarbu

Penktadienį Klaipėdoje apsilankiusi premjerė Ingrida Šimonytė po vizito LCC tarptautiniame universitete, kur šiuo metu įrenginėjamas būsimas masinės vakcinacijos centras, teigė, jog, jos supratimu, tai labai gerai įrengtas ir apgalvotas sprendimas.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, centro įrengimo darbai turėtų būti baigti antroje kitos savaitės pusėje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak mero, didelio personalo trūkumo masinės vakcinacijos pradžioje neturėtų būti, jau yra kalbėta ir su savanoriais.

„Kada reikės dirbti maksimalios apsukomis, tada turbūt pasijaus trūksta ar netrūksta”, – sakė jis.

„Nenoriu vertinti kažkaip gerai ar blogai, tai nėra lengvas procesas, daug yra dalykų, kurie veikia vienu metu – vienu metu ir vakcinų kiekis yra nepakankamas, kurį Lietuva gauna ryškesniam vakcinavimui, ir logistiką reikia sudėlioti, yra ir specifinių dalykų – kai kuriose savivaldybėse gerai veikia centralizavimas, kai kuriose – asmeninis šeimos gydytojo santykis su skiepytiniais. Yra įvairių priežasčių, kodėl tie rezultatais skirtingose savivaldybėse yra skirtingi. <…> Žiūrint į bendrą paveikslą nėra čia labai didelių čempionų ar labai atsiliekančių savivaldybių. Vidurkis tempo yra gana panašus. Labai matosi tiesioginė tempo ir vakcinų skaičiaus didėjimo, todėl aš esu nusiteikusi labai optimistiškai, kad didėjant vakcinų kiekiams didės ir paskiepytų skaičius”, – paklausta, kaip vertina Klaipėdos skiepijimo tempus, sakė premjerė.

Vyriausybės vadovė teigė, kad nepasitenkinimą kelia tai, kad vis dar yra nemažai nepaskiepytų vyresnio amžiaus žmonių, o labai norima judėti amžiaus eile žemyn. 

„Iš tų žmonių, kuriuos kas dieną prarandame, kurie miršta nuo kovido, absoliučiai didžioji dalis kaip buvo ir išlieka 65+. Jų rizika numirti išlieka didžiausia ir jų vaikų bei anūkų paskiepijimas tos rizikos visiškai neeliminuos”, – kalbėjo I. Šimonytė.

Pasak premjerės, vakcinų tiekimai tik didės, ypač birželį, ir tam reikia būti pasiruošus.  

Paklausta, ką galėtų pasakyti gausiai Klaipėdos rusakalbių bendruomenei, tarp kurios netrūksta ir pasitikinčiųjų tik Rusijoje gaminama „Sputnik V” vakcina, ji sakė galinti ir paironizuoti.

„Tai, kad žmogus laukia kažkokios kitos vakcinos, bent jau rodo, kad jis yra nusiteikęs skiepytis. Bet kuri vakcina, kuri yra registruota ar dar bus registruota Europos Sąjungoje, ji registruojama įvertinus saugumą ir ji yra saugi, tų vakcinų kiekiai didėja ir nerekomenduočiau laukti vakcinos, apie kurios kokybę mes nieko negalime pasakyti, apie jos registravimo perspektyvas Europos Sąjungoje nieko negalime pasakyti, o pasikliauti tuo, kas yra patikrinta ir veikia”, – sakė I. Šimonytė.

Atsakydama į klausimą, ar gali būti dar tokių vakcinų perskirstymo atvejų, kai nemenka jų dalis buvo nukreipta iš kitų savivaldybių į Vilnių, premjerė teigė, jog jei kurioje nors kitoje savivaldybėje kiltų tokia pati įtampa, tas irgi būtų daroma.

1 Comment

  1. klaipėdietė

    Meras apie medicinines kaukes, turbūt, nieko negirdėjęs arba bijo atrodyti negražiai?…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Finalo starte „Kibirkštis“ atėmė namų pranašumą iš LCC

Čempionių titulą ginančios Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės triumfavo „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ finalo starte. Sostinės komanda Klaipėdoje antradienio vakarą ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This