Į reprezentacinę Klaipėdos kultūros įstaigą – iš mados festivalio

Kultūra, Svarbu

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) pagaliau turės vadovą, kurį pavyko rasti tik trečią kartą vykusiame konkurse. Naujuoju įstaigos direktoriumi taps mados festivalio uostamiestyje organizatorius Liudas Andrikis.

L. Andrikis netrukus turėtų pradėti dirbti KKKC direktoriumi, „Facebook” nuotr.

„Kol kad neturiu teisės nei paneigti, nei patvirtinti. Vis dar laukiame STT pažymos, ar nugalėtojas gali dirbti viešajame sektoriuje. Tikimės, kad šią savaitę jau viskas bus aišku“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė.

Pats L. Andrikis „Atvirai Klaipėdai“ patvirtino, jog konkurse dalyvavo ir tapo jo nugalėtoju. Tačiau jis taip pat pabrėžė, jog dirbti dar negali pradėti, nes reikia sulaukti STT pažymos.

Konkurse išrinkti KKKC vadovą, kuris vyko jau trečią kartą, dalyvavo trys pretendentai. L. Andrikis tapo nugalėtoju, o kiti du pretendentai net nesurinko minimalaus balų skaičiaus.

Anksčiau vykiuose dvejuose konkursuose nugalėtojo išrinkti nepavyko, nes visi kandidatai pasirodydavo per silpnai.

„Dalyvavau ir antrajame konkurse, bet tada taip pat nesurinkau minimalaus balų skaičiaus. Dabar stipriau pasiruošiau ir pavyko laimėti“, – pasidžiaugė L. Andrikis.

Jis su žmona jau ne vienerius metus organizuoja Klaipėdos mados savaitę „Fashion Week Klaipėda“, kuri anksčiau buvo žinoma kaip mados festivalis IKRA MADA.

40-metis L. Andrikis taip pat yra Klaipėdos regiono kūrybinių industrijų asociacijos vadovas. Prieš dešimtmetį jis vadovavo Klaipėdos priklausomybių ligų centrui. Klaipėdos universitete jis yra baigęs socialinio darbo studijas ir viešąjį administravimą.

Konkurso sąlygose buvo numatyta, kad pretendentai turi turėti ne mažiau nei trejų metų darbo patirtį kultūros ir meno srityje.

Paklaustas, kodėl siekė tapti KKKC direktoriumi L. Andrikis teigė, kad tai lėmė kelios aplinkybės. „Pats esu kūrėjas, be to, išmanau viešąjį administravimą, esu dirbęs viešajame sektoriuje. Be to, mano aplinka mane ragino dalyvauti konkurse, todėl nusprendžiau pabandyti“, – tvirtino pašnekovas.

2019 metais vykusiuose savivaldos rinkimuose jis buvo tarp kandidatų patekti į Klaipėdos miesto tarybą. L. Andrikis priklausė Liberalų sąjūdžio partijai, 2018 metais net siekė tapti Klaipėdos skyriaus vadovu.

„Iš politikos jau senokai esu pasitraukęs. Tie rinkimai 2019 metais man buvo paskutinieji. Dabar nepriklausau jokiai partijai“, – pabrėžė L. Andrikis.

KKKC be vadovo liko pernai spalį, kai iš pareigų savo noru pasitraukė ilgametis įstaigos direktorius Ignas Kazakevičius.

9 Comments

  1. Siaubas

    Klaipėdos dailininkų sąjungos pirmininkė netiko ???!!!!!!??? O tas blezdinga tiko … Klaipėdos PROTE , atsibusk !!!

    Reply
  2. kedziulis

    Po eglute dedasi negeri dalykai.Po ja kazkas vel prisi …dirbo

    Reply
  3. N.Puteikienė

    Va čia tai Klaipėdos lygis! Šiaip jau KKKC – ne renginių centras, o šiuolaikinio meno. Ką bendro su šiuolaikiniu menu turi šis socialinis darbuotojas – gili paslaptis. Na, nebent priklauso Dariaus vadovaujamai fotomenininkų sąjungai, kuri savo patalpose ne parodas rengia, o pilsto alų. Jeigu priklauso tai sąjungai, tai yra, matyt, draugai su Dariumi. Jeigu draugai su Dariumi, tai draugai ir su Egle. Ji ne tik vadovauja Kultūros skyriui, bet ir buvo atrankos komisijoje. Ir koks šaunuolis Liudas – kaip gerai pasirodė! Ir kas taip jį paruošė? Smalsu pasidarė. Nes ir valdymo išmanymu jis tikrai neblizgėjo. Dirbu savivaldybės Narkotikų kontrolės komisijoje, tai teko metus stebėti, kaip žmogus sėdi ant Priklausomybių ligoninės vadovo kėdės. Ramiai sėdi. Nors liko su juo dirbti tik 3 gydytojai, kurių amžiaus vidurkis apie 80. Dar įdomu, kad konkurse dalyvavo ir Klaipėdos dailininkų sąjungos pirmininkė, kuri ir parodas puikias rengia ir dėsto, ir netgi išsilavinimą turi! Bet ji nė iš tolo, matyt, neprilygo Liudui! Kur jai, juk neturi Priklausomybių ligoninės nustekenimo patirties, turi tik meno kūrėjos patirtį. Na, Liudui nepavyko Priklausomybių ligų ligoninei vadovauti, kodėl neišbandžius savo jėgų Klaipėdos kultūrų komunikacijos centre. Sėdėjimo ant kėdės jėgų. Svarbiausia – stipriai įsitverti ir turėti gerą atramą ir paramą iš šono!

    Reply
  4. Ikra

    Savi savus renka…

    Reply
  5. Petriukas

    Klaipėdos kultūra-laiptais aukštyn..į dugną.Kultūros kūrybingi žmonės priversti emigruoti į vilnius, į europas…

    Reply
  6. vien įdomybės

    čia geras derinys-priklausomybės-mada-šventės,tik pats velnias susigaudys šio žmogaus gabumuose..

    Reply
  7. Dyvu dyvai

    toje Klaipėdoje. Jei kam papasakosi netikės. Karjera nuo Klaipėdos priklausomybių ligų centro vadovo per madų, net festivalį, į KKKC. Bohema iš antro karto spurtuoja , stipriau pasiruošė ir … Kultūra stipriai įsikibk į Bastionus ir laikykis – ateina Kūrėjas.

    Reply
  8. Anonimas

    Puikios naujienos! Džiugu už Klaipėdą!

    Reply
  9. T

    Klaipėdoj dar ir mados festivaliai vyko, oho kokie pasiekimai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos įvaizdžio komisija pramiegojo kultūrinę revoliuciją*

Nors nauja valdžia didžiojo Mao metodas keičia miesto įvaizdį, braukdama į šiukšlyną maištingus kūrėjus, savivaldybės sukurta Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija, ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This