Klaipėdos pareigūnams – priekaištai dėl keliamos grėsmės

Svarbu, Transportas

Uostamiesčio patruliams vairuotojai pažėrė priekaištų, kad šie, judriose gatvėse stabdydami pažeidėjus, patys sukelia ir avarines situacijas, ir prisideda prie didesnių spūsčių.

Klaipėdos apskrities Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika tikino, jog patruliai nuolat mokomi, kaip tinkamai stabdyti automobilius.

Minijos gatvė. Skaitytojo nuotr.

Klaipėdos vairuotoju prisistatęs skaitytojas „Atvirai Klaipėdai“ parašė laišką, kuriame tvirtino, jog uostamiesčio policininkai pradėjo labai atkakliai gatvėse stabdyti automobilius.

„Nežinau, kokios yra priežastys, bet važiuojant į darbą ar per miestą, tikrai galima pamatyti  bent vieną sustabdytą automobilį. Įdomu, kodėl prasidėjo toks masinis stabdymas, tikrinimas?“ – teiravosi skaitytojas.

Tačiau anot jo, blogiausia, kad pareigūnai automobilius stabdo bet kur ir bet kada – šalia žiedinių sankryžų, trijų eismo juostų gatvėse, ant tiltų, viadukų, piko metu.

„Nors tai turbūt jiems leidžia įstatymai – įsijungti švyturėlius ir tokiu būdu sustabdyti automobilį, tačiau klausimas ar patikrinimas, ar tas KET pažeidimas yra toks svarbus kad reikia stabdyti čia ir dabar, staigiai? Tokiu būdu sukeliamas pavojus sustabdytam vairuotojui ir jo šeimai, sukeliamos avarinės situacijas, sukeliamos mieste papildomas spūstis, galų gale sukeliamas pavojus patiems policininkams. Ar negali, jei jau reikia, sustabdyti automobilį, jį palydėti iki artimiausios prekybos centro aikštelės, degalinės aikštelės ar kitos saugios vietos, kur gali vykti visas protokolo surašymo procesas? Kam tas nereikalingas pavojus?“ – klausė vairuotojas.

Jis priminė, jog balandžio pabaigoje uostamiestyje įvyko avarija, kai miesto autobusas rėžėsi į pirmoje juostoje stovėjusį policijos automobilį, kurio patruliai buvo sustabdę pažeidėją, o jų automobilis – į pažeidėjo mašiną.

Pilies gatvė. Skaitytojo nuotr.

„Policija siekia auklėti eismo dalyvius, tačiau patys provokuoja avarijas ir pavojų. Gal jau laikas keisti savo darbo metodus“, – siūlė skaitytojas.

M. Džermeika tikino, kad patikrinimai tikrai nėra suaktyvėję.

„Gaires, prioritetus, kaip organizuoti darbus mums nustato Policijos departamentas. Dabar dėmesys skiriamas trims prioritetams – greitį viršijantiems, neblaiviems vairuotojams ir chuliganiškam manevravimui. Tad mieste tikrai vyksta kontrolė – rengiami ir reidai, bet stabdomi ir pavieniai automobiliai, kai užfiksuojamas pažeidimas. Bet tikrai negaliu pasakyti, kad tie stabdymai yra suaktyvėję“, – teigė M. Džermeika.

Tačiau jis pripažino, jog problemų, kai pareigūnai stabdo pavienius pažeidėjus, tikrai kyla.

„Ne vienas ir ne du įvykiai buvo, kai į pirmoje juostoje stovintį policijos automobilį su įjungtais švyturėliais įvažiavo kitas automobilis. Tačiau kiekvieno patrulio neįmanoma sukontroliuoti, jie patys nusprendžia, kada ir kur stabdyti pažeidėją. Mes juos galime tik mokyti, kaip elgtis“, – tvirtino Kelių policijos viršininkas.

Anot jo, patrulių mokymai, tarnybiniai pasitarimai vyksta nuolat. Instruktoriai analizuoja pareigūnų automobilių vaizdo registratoriais užfiksuotą informaciją ir pagal ją rengia rekomendacijas, kaip elgtis, kad nebūtų keliama grėsmė kitiems eismo dalyviams.

Paklaustas, ar neįmanoma pažeidėjo palydėti į artimiausią aikštelę ir joje atlikti visas reikiamas procedūras, M. Džermeika tvirtino, jog toks metodas sukeltų tik dar daugiau painiavos.

„Magistralėje policijos pareigūnai per garsiakalbį pažeidėjui praneša, jog reikia sekti paskui policijos automobilį. Tačiau tai daroma tik magistralėje, o ne mieste. Čia ir toliau dirbsime įprastais metodais, tik stengsimės būti atidesni. Kol bus pažeidėjų, tol juos ir reikės stabdyti bei bausti, kad jie nekeltų grėsmės kitiems eismo dalyviams“, – pabrėžė M. Džermeika.

17 Comments

  1. 1312

    Mus sustabde tiesiai ant jaku ziedo, Idiotai!

    Reply
  2. Piktas

    Daro ka nori, mieste dažnai pamatysi vaizdą ,susistabdę belekur ir bele kaip. Siaubą rimtai,kažkokį varo vairuotojams,baisu greit bus su mašina važiuoti…

    Reply
    • Anonimas

      Nežinau ko jumis stabdo. Manęs nėra jau kokie 20 metų stabdę.

  3. Vytautas

    Galios demonstravimas visada galima rasti vieta kur saugu.Komentaruose nepatenkintas del pries rukiniu zibintu pasiskaityk taisykles kur ir kada naudojami

    Reply
  4. Virgis

    Koks cia pasakymas negalim visu pareigunu kontroliuot je patys priima sprendimus hirurgai irgi priima sprendimus ir niekas jeis neabejoja jie profisionalai lauk tokius pilicininkus ir toki virsininka kuris net nesuvokia ka kalba

    Reply
    • Anonimas

      Pisa prota tas Dzermeika

    • KLP

      Tau reikia eiti į mokyklą mokytis rašyti, o ne automobilį vairuoti.

  5. koks skirtum

    Taip ir as maciau ne karta stabdo kur papuola daro kamscius kartais pastato masina kieme taip kad niekas nepravaziuotu ir iseina nors yra vietos kur pastatyti.galetu taip nesielgti negi ju smegenys to neisnesa.

    Reply
  6. Miliu Lietuva

    Gerai,kad stabdo.Reiskia taip turi buti.Nes pati maciau kiek kartu,kad vairotojo judesiai itartini.Ir tokie zmones padarantis eismo nusikaltima,gali ir pabegti.

    Reply
  7. TMS

    Galėtų dažniau atsilupelius važinėjančius su gabaritinėm ir priešrūkinėm pastabdyti.

    Reply
    • 666

      Trugdo tau priešrukiniai?

    • TMS

      Kokia prasmė važinėti įjungtom priešrūkinėm ir gabaritinėm? Čia kiečiau atrodo? Man tiesiog tokie žmonės idiotai atrodo.

    • Suvok

      Pats atsilupelis esi jei tau trugdo priesrukines,o ne keliu hamai…

    • TMS

      Man netrukdo jie. Tiesiog tie, kurie važinėja su gabaritinėm ir priešrūkinėmis man atrodo atsilupę ir žemesnio intelekto.

  8. Faktas

    Jeigu stabdo tai reiškia reikia, mažai sustabdo tų kurie rytais važkuoja per raudonus šviesaforus

    Reply
  9. G

    Jei pareigūnas „nekontroliuojamas” tai blogai dirba tų pareigūnų vadovai, inspektoriai ar instruktoriai. O jei pareigūnas sistemingai nevykdo nurodymų tai ar toks mums reikalingas? Negi sudėtinga pavažiuoti paskui pažeidėją iki tos vietos kur bus saugu ji sustabdyt. Miestas ne autostrada, nusukimo vietų daug. Visą kitą – atmazkės.

    Reply
  10. Niu

    Niu niu niu, policijos pareigūnai !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Laiku nesumokėjus transporto draudimo įmokos, gali tekti grąžinti dalį draudiko išmokų

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) išnagrinėjo bylą, kurioje buvo sprendžiama dėl draudimo bendrovės teisės reikalauti iš draudėjo grąžinti dalį išmokėtos sumos, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai gelbėjo du nelaimėlius

Klaipėdos regiono ugniagesiai pirmadienį padėjo medikams suteikti pagalbą dviem nukentėjusiems žmonėms. Ryte, apie 7.30 val, buvo gautas pranešimas, kad Kretingos ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This