Nelegalios šunų veisyklos byla – teisme

Regionas

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė, kad pirmadienį teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl pernai aptiktos galimai nelegalios šunų daugyklos Kretingos rajone veiklos. Šioje byloje kaltinimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, neteisėto vertimosi ūkine veikla bei dokumentų ir antspaudo suklastojimo pareikšti 42 metų Kretingos rajono gyventojai.

„Surinktų duomenų visuma atskleidė, kad kaltinamoji galimai neteisėtu gyvūnų veisimu bei jų pardavimu galėjo verstis apie 5 metus. Įtariama, kad moteris, neturėdama leidimo tokiai veiklai vykdyti, nuo 2015 metų pardavė įvairių veislių šunis bei jų mišrūnus ne mažiau kaip keturiasdešimčiai fizinių asmenų iš visos Lietuvos. Skelbimus apie parduodamus pudelių, biglių, čiau čiau, Jorkšyro terjerų, auksaspalvių bei Labradoro retriverių ir kitų veislių šunis bei jų mišrūnus kaltinamoji talpindavo skelbimų portale. Tyrimo metu nustatyta, kad moteris iš pirkėjų už parduodamus gyvūnus prašydavo nuo 150 iki 700 eurų. Gyvūnėliais susidomėję žmonės už juos atsiskaitydavo grynaisiais pinigais. Įtariama, kad šešėlyje veikusi ir už tai pajamas gavusi moteris jokių mokesčių valstybei nemokėjo”, – rašoma prokuratūros pranešime.

Remiantis atlikto tyrimo duomenimis, kaltinamoji, galimai norėdama nuslėpti nelegalios daugyklos veiklą, pernai rugsėjį mikroautobusu iš Kretingos rajone esančio ūkinio pastato išvežė keliolika įvairių veislių šunų. Naktį augintinius suskubusi pervežti moteris pakelėje paleido penkis šunis – tris biglių ir du Labradoro retriverių veislės mišrūnus. Tamsiu paros metu penki be priežiūros palikti gyvūnai blaškėsi netoli kelio Skuodas–Plungė, kur du iš jų buvo partrenkti pro šalį važiavusių automobilių. Dėl šių dviejų be priežiūros paliktų ir dėl to žuvusių keturkojų savininkei pareikšti kaltinimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Tyrimo metu taip pat paaiškėjo, jog kaltinamoji galėjo suklastoti įvairius gyvūnų dokumentus, kuriuose ji įrašydavo informaciją apie tariamas šunų vakcinacijas nuo pasiutligės. Manoma, kad duomenis apie gyvūnų skiepus moteris patvirtindavo pasirašydama neegzistuojančios veterinarijos gydytojos vardu bei uždėdama galimai suklastotą antspaudą.

Anot prokuratūros, kaltinamoji savo kaltę dėl jai inkriminuojamų nusikalstamų veikų pripažįsta iš dalies.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusio ir valstybinį kaltinimą teisme palaikysiančio prokuroro nutarimu kaltinamajai taikytas laikinas nuosavybės teisių apribojimas penkiolikai jos laikytų šunų.

Byla perduota nagrinėti Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmams.

Baudžiamasis kodeksas už žiaurų elgesį su gyvūnais numato viešuosius darbus arba baudą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų. Tas, kas versliškai ar stambiu mastu ėmėsi ūkinės, komercinės, finansinės ar profesinės veiklos, neturėdamas tam licencijos, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų. Už tikro dokumento suklastojimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Asmenims, suklastojusiems antspaudą, Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Japoniškame sode Kretingos rajone pražydo sakuros

Sakuros žiedas – vienas svarbiausių simbolių Japonijoje, simbolizuojantis besikeičiantį gyvenimo ciklą. Gėrėjimosi sakurų žiedais šventė Japonijoje vadinama hanami – pažodžiui „žiedų žiūrėjimas“. ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This