Klaipėdos registracijos skiepytis sistemai – kritika

Svarbu, Sveikata

Naujajame Klaipėdos masinio vakcinavimo centre, kuris duris atvers jau trečiadienį, kelios skiepijimo kabinos turėtų būti skirtos tiems žmonės, kurie vakcinuotis atvyksta jiems numatytu laiku, kad jiems laiko gaišti nereikėtų bendroje eilėje. Toks pasiūlymas nuskambėjo antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje.

Asociatyvi nuotrauka

Jame išsamiai buvo analizuojamas klaipėdiečio Mindaugo Jurkaus skundas, kuris pasiekė ir žiniasklaidą, ir politikus, ir Klaipėdos savivaldybės atstovus.

„Ar galite paaiškinti, kam reikalinga išankstinė registracijos į skiepus sistema, jei realiai ją nesinaudojama? Atvykau tiksliai pagal nustatyta tvarką, 10 min. prieš nustatytą laiką, tačiau buvau paprašytas laukti labai ilgoje bendroje eilėje. Ne aš vienas ten toks buvau. Aš turėjau atsiprašyti iš darbo, ir kadangi turėjau labai ribotą laiką taip ir nepasiskiepijau. „Dėkoju“ Klaipėdos miesto savivaldybei, Jūrininkų sveikatos priežiūros centrui ir Klaipėdos miesto poliklinikai už sugaištą visų mūsų laiką. Prašau išjungti registracijos sistemą, nes ji yra klaidinanti ir paaiškinti tikrąją vakcinacijos tvarką“, – skundą išdėstė ir prašymą pateikė M. Jurkus.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė apgailestavo, kad tokių atvejų pasitaiko ir ateityje tikrai dar gali pasitaikyti, nes skiepytis norinčių žmonių srautas jau yra didelis ir jis tik didės.

„Registracijos sistema tam ir yra, kad suvaldytume srautus ir žmonėms būtų patogu vakcinuotis pasirinktu laiku. Tačiau dabar turime būti supratingesni ir turėti daugiau pakantumo. Todėl ir prašome besivakcinuojančiųjų palaukti, kol įsivažiuos mūsų centrai, kol susireguliuos srautų valdymas. Sykiu vyksta ir revakcinacija, ateina įvairių prioritetinių grupių žmonės, todėl eilės susidaro. Tačiau vienareikšmiškai galiu pasakyti, jog kuo labiau visi pereisime prie elektroninės registracijos, tuo geriau ir sistemingiau vyks vakcinavimo procesas. Gyventojų galiu tik paprašyti, kad jie vakcinuotis ateitų būtent jiems paskirtu laiku“, – kalbėjo R. Perminienė.

Klaipėdos jūrininkų sveikatos priežiūros centro, kuriam priklauso vakcinavimo centras Galinio Pylimo gatvėje, o būtent į jį buvo užsiregistravęs M. Jurkus, vadovas Saulius Dabravalskis tvirtino, jog kolegos aiškinasi skunde išdėstytas aplinkybes, su šiuo žmogumi bus susisiekta ir jis bus paskiepytas jam patogiu metu.

Vakcinavimo centras – LCC

„Rytoj (trečiadienį – V. S.) atidarome naują vakcinavimo centrą, pereiti iš vieno į kitą yra sudėtinga, tad tikrai gali įvykti nesusipratimų. Neneigsiu, jog tikrai pasitaiko atvejų, kai paciento laukimo laikas pailgėja. Todėl prašyčiau visų supratingumo, nes mes dedame maksimaliai daug pastangų, kad nesusipratimų būtų išvengta. Iš principo pati registracijos sistema tikrai veikia gerai“, – tvirtino S. Dabravalskis.

Naujasis masinio vakcinavimo centras trečiadienį bus atidarytas LCC universitete. Šio centro kuratoriumi paskirtas Klaipėdos jūrininkų sveikatos priežiūros centras.

Numatoma, kad naujajame vakcinacijos centre bus įrengta 20 kabinų, kuriose bus skiepijami žmonės. Todėl skaičiuojama, kad per dieną pavyks paskiepyti apie 2000 žmonių. Šiuo metu Klaipėdoje per dieną buvo galima paskiepyti iki 1300 gyventojų.

„Reikia siekti, kad tie žmonės, kurie tvarkingai registruojasi vakcinacijai, neprarastų motyvacijos. Gal naujajame centre būtų tikslinga 1-2, o gal net 10 kabinų skirti žmonės, kurie skiepytis atvykta jiems paskirtu laiku, kad šiems klaipėdiečiams nereikėtų laukti bendroje eilėje“, – samprotavo komiteto narė Vaida Raugelė.

Jai antrino ir komiteto narė Alina Velykienė. Anot jos, prioritetas turėtų būti skirtas tiems, kurie atvyksta užsiregistravę ir jiems paskirtu laiku, o visi kiti turėtų laukti bendroje eilėje.

LCC tarptautinis universitetas, kurio sporto salėje ir pradės veikti vakcinavimo centras, yra įsikūręs šiaurinėje miesto dalyje, Kretingos g. 36. Esant pakankamam vakcinų kiekiui, centras dirbs 7 dienas per savaitę.

Pirmadienio duomenimis, Klaipėdoje vakcinuoti yra 22,1 proc. gyventojų, o tai yra 57 vieta Lietuvoje tarp 60 savivaldybių.

7 Comments

  1. Algirdas

    Tai tiesiog gyva eilė,apsurdas

    Reply
  2. Anonimas

    Lcc labai gerai.

    Reply
  3. Adėlė

    Viskas veikia sklandžiai, registracija labai gera renkiesi tiek laiką, tiek vak iną pagal savo pageidavimą. Atvykus visi kultūringi, dėmesingi ir paslaugūs. Gal patiems kažkiek trūksta supratingumo. Ačiū už skiepą jo tikrai laukiau.

    Reply
  4. Bandžiau

    vakar surasti kur registruotis elektroninių būdu. Perskambinau nurodytais 8-10 telefonų nr. -visur tik atsakikliai sujungti ir per 45 minutes skambinėjimo niekas neatsakė. Parašiau tris elektroninius paklausimus. Šiandien gavau atsakymų – 0. Pasidžiaugiau – tai gerai, kad dar ne infarktas ar gaisras.

    Reply
    • registruotis

      vakcinavimas klaipedoje. lt

    • Anonimas

      liuks. Martyno A.K. suveikė. Užsiregistravau. Dėkui.

    • Palmira Martinkienė

      Kokį 10 kartų jau skelbėme vakcinavimo nuorodą savo portale. Nesunku, paskelbsiu dar kartą, ją rasite – https://klaipeda-vac.myhybridlab.com/selfregister/vaccine Tačiau nenustebsiu, jei ryt vėl bus grybaujančių ir nežinia kam skambinančių 🙂

      Dėl eilių. Nežinau, kaip atsitiko tam ponui, tačiau kai praėjusį penktadienį pagal paskirtą laiką atvykau į Galinio pylimo, irgi iš pradžių nustebau, išvydusi nemažą eilutę. Bet po kokių 4 min. laukimo ji bemat ištirpo. Mergaitės ten dirba labai greitai ir profesionaliai. Gal kartais tiesiog reikia lauktert minutę kitą?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Dėl Slaugos ligoninės vadovo posto - ne tik kandidatų, bet ir kolektyvo kova (papildyta)

Prieš pat naujuosius metus iš Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausiosios gydytojos pareigų pasitraukus buvusiai ilgametei šios medicinos įstaigos vadovei Danguolei ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Po patikrinimo sunegalavusi vaikų darželio direktorė neteks pareigų?

Po to, kai kovo pabaigoje Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos apygardos priežiūros skyriaus inspektoriai uostamiesčio lopšelyje-darželyje „Obelėlė“ aptiko daugybę ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Mums rašo

Dar kartą apie savivaldybės būstų nuomos mokestį

Praeitą savaitę „Atviros Klaipėdos“ publikacijoje „Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių“ aprašytas teisinis konfliktas tarp savivaldybės įstaigos „Klaipėdos butai“ ir manęs, ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This