„Meridiano” skveras tvarkytojų sulauks greičiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos senamiestyje turėtų būti sutvarkyta dar viena erdvė. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai greičiau nei planuota turėtų sulaukti vadinamojo „Meridiano“ skvero rekonstrukcijos.

Aikštė prie „Meridiano” yra gausiai lankoma tiek klaipėdiečių, tiek miesto svečių. „Atviros Klaipėdos” archyvo nuotr.

Antradienį tokios galimybės aptartos specialiame Klaipėdos savivaldybės pasitarime, kuriame dalyvavo ir viešosios įstaigos „Klaipėdos jūrinio miesto simbolis burlaivis „Meridianas“ atstovai.

Būtent jie ir prašė, kad skveras greičiau sulauktų reikiamo dėmesio. „Aplink viskas tvarkoma ar sutvarkyta – ir Jono kalnelis, ir Danės skveras, laivą mes taip pat nuolat remontuojame ir gražiname, todėl norėtųsi, kad ir aplinka būtų tinkamai sutvarkyta“, – kalbėjo viešosios įstaigos atstovai.

Šio skvero rekonstrukcija Klaipėdos miesto strateginiame plane iki 2030 metų numatyta 2024-2025 metais. Tačiau „Meridiano“ savininkai norėtų, jog skveras būtų sutvarkytas iki 2023-iųjų, kai Klaipėda minės prijungimo prie Lietuvos šimtmetį.

„Iš esmės mes pritariame tokiam norui. Todėl paprašėme, kad „Meridiano“ valdytojai kreiptųsi ir į savivaldybės administraciją, ir į politikus. Pastarieji turi pritarti strateginio plano pakeitimams, kad skverą būtų galima rekonstruoti anksčiau, o administracija turi ieškoti lėšų ir galimybių“, – po pasitarimo teigė Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Tačiau jis realistiškai vertino, kad rekonstruoti skverą bus galima pradėti tik 2023 metais, o ne iki šios datos baigti tvarkymo darbus. „Šis skveras yra Klaipėdos senamiestyje, saugomoje zonoje, todėl tikėtina, kad projektavimas ir projekto derinimas truks ilgiau nei metus. Jei norime skvero rekonstrukciją pradėti 2023 metais, tai jau šiemet reikia pirkti projektavimo darbus“, – pabrėžė A. Barbšys.

Be to, anot jo, netrukus skverą įvertins Miesto tvarkymo skyriaus specialistai, nes nuspręsta jį bent jau šiek tiek paremontuoti. „Didelių investicijų tikrai nebus, nes neverta, juk vis tiek skverą rekonstruosime. Tačiau tikrai pritariu, kad reikia sutvarkyti avarines vietas – visiškai ištrupėjusius grindinio akmenis, apšvietimą. Įsivertinsime ir stengsimės kuo greičiau tai padaryti, gal net vasaros pradžioje, kad būtų galima normalesnėmis sąlygomis sulaukti rekonstrukcijos“, – tvirtino vicemeras. Jis preliminariai skaičiavo, jog „Meridiano“ skvero rekonstrukcija gali kainuoti daugiau nei milijoną eurų. „Tikrai nuo milijono. O kiek daugiau – priklausys nuo parengto rekonstrukcijos projekto“, – teigė A. Barbšys.  

Klaipėdos savivaldybė aikštę paskutinį kartą tvarkė 2014 metais. Tada joje buvo atnaujinti suoliukai, atsirado dviračių stovai, įrengti gėlynai. 

5 Comments

  1. Anonimas

    Nematau ką ten reik tvarkyt. O gal tik pinigus „įsisavinti”? Geriau pagalvotų, kur senjorams centre prisėsti, apsisaugant nuo karštos saulės? Visas centras draugiškas tik jaunimui.

    Reply
  2. Miestietė

    Pats didžiausias miesto puvinys- sudegęs ,,Baltijos” kino teatras. Nejaugi per tiek metų savivaldybė neranda teisinių priemonių priversti savininką sutvarkyti lužėną, taip darkantį miesto centrą?

    Reply
    • ezys

      Teisines priemones taikomos, beda ta, kad savininkui i jas nusisvilpti, tad reiktu arba taikyti neteisines arba keisti istatymus, kad savivaldybem busu suteikta daugiau galios sioje vietoje.

  3. Ir vėl

    tas pats per tą patį. Kažkas labai paprašė, kažkokia komisija susirinko ir labai kažką svarstė, kažkokie vyr specialistai apsvarstys ir kažką darys. Daugiau nei už Milijoną. Po to visi klyks – ne taip, negražiai, reikėjo kitaip…Gal jūs ten baikite savivaldybėje pageidavimų koncertus rengti ir pradėkite normaliai dirbti. Pirma įvardinti viešai problemas, pasiūlymai, aptarimas, reikiamos medžiagos surinkimas ir viešo architektūrinio konkurso organizavimas. Ir tik po to projektinių pasiūlymų rengimas, aptarimas, derinimas. Ir ne tik „skvero” prieš Meridianą , o visos krantinės nuo Biržos tilto iki įplaukos kanalo. Ir tada galiausiai projekto pirkimas. Bus ir geriau ir greičiau ir pigiau nei kiekvienai progai po gabaliuką lipdyti. Toks dėkingas vakarinis krantas taip ir liks išbetonintas ir nugara į upę sėdint? Ar grindinio duobėms palyginti reikia komisijų ir milijonų?

    Reply
    • Mamertas

      Plytelėms pakeist čia dar „projektu” reik už koki 100t.€ ?Ir metu „pasiruošimui”!!!.Už naujo tilto i Bangu gatve tikslingumo studijas sumokejo 30 t._€.Išvada- ekonomiškai nenaudinga.Nepatiko.Išvados kibiran(pinigai irgi) Tilto projektu konkursai (ne veltui ) toliau tesėsi…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Spyglys

Už terlių Kaziuką mokėsime visi?*

Išanalizavęs investicijų pritraukimu į miestą turinčios besirūpinti agentūros „Klaipėda ID“ ir pigią šilumą teoriškai turinčios tiekti „Klaipėdos energijos“ kadrų politiką ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This