Kada atsiras prievolė už siuntas mokėti PVM?

Konsultacijos

Lietuvos muitinė primena, kad prekės, įsigytos trečiųjų šalių elektroninėse parduotuvėse ir prekyvietėse, iki gavėjų Lietuvoje keliauja pakankamai ilgai, tad tikėtina, jog šiandien apsipirkus „AliExpress“, „eBay“ ar kitose tokiose parduotuvėse, pirkiniai bus atgabenti birželio pabaigoje ar liepos pradžioje, kai bus panaikinta PVM lengvata tokioms prekėms.

Anot muitinės, ar atsisiųstoms prekėms dar galios lengvata, ar už jas jau reikės mokėti importo PVM, priklausys nuo to, kada muitinėje bus priimta prekių importo deklaracija. Jei prekės importo deklaracija muitinėje bus priimta iki birželio 30 dienos imtinai, jai dar bus taikoma importo PVM lengvata, t. y. už prekes, kurių vertė bus ne didesnė kaip 22 eurai, importo PVM mokėti dar nereikės. Tačiau jei muitinėje prekės deklaracija bus priimta liepos 1 dieną ir vėliau, už ją jau reikės mokėti importo PVM nepriklausomai nuo prekės kainos.

Muitinė atkreipia dėmesį, kad perkant prekes Jungtinės Karalystės elektroninėse parduotuvėse ir prekyvietėse galios tie patys mokesčių mokėjimo ir prekių deklaravimo principai, kaip ir perkant kitose trečiosiose šalyse.

Nuo liepos 1 dienos perkant prekes pirmiausia reikės atkreipti dėmesį, ar pirkimo metu bus sumokamas PVM. Jei pardavėjas yra prisijungęs prie vieno langelio principu veikiančios importo sistemos (IOSS) ir PVM nuskaičiuojamas iškart pirkimo metu, tuomet importo PVM atsiimant prekę Lietuvoje mokėti nebereikės. Kitais atvejais nuo liepos 1 dienos importo PVM bus mokamas Lietuvoje kartu su kitais mokesčiais – muitu, atlygiu už muitinės tarpininkų paslaugas ir pan.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl nesuvaldomo autovežių srauto - vicemero perspėjimas

Prieš kurį laiką socialiniuose tinkluose pasirodžius pranešimams, jog Žvejybos uosto gyvenamuosius rajonus užplūdo autovežiai iš Ukrainos, jų vairuotojams prieigas šalia ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Verslas

Suklastotus „Rubiko kubus“ siuntėsi ir lietuviai, ir baltarusiai

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai eilinį kartą sulaikė per Klaipėdos uostą atgabentas žinomų žaislų klastotes. Šįkart pro muitininkų akis neprasprūdo „Rubiko ...
2023-07-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdiečiai įtariami nesumokėję beveik 412 tūkst. eurų PVM

Po pareigūnų atliktų kratų grindų dangą pardavinėjusios uostamiesčio įmonės akcininkas ir direktorė sulaukė įtarimų dėl mokesčių vengimo ir keletą metų ...
2023-05-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This