Klaipėdos pradinukų pasirinkimas: arba testas, arba nuotolinis mokymasis

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos pradinukams nuo kitos savaitės bus tik dvi galimybės – arba testuotis ir mokytis mokykloje, arba atsisakyti ir pamokas stebėti iš namų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Taip nuspręsta trečiadienį Klaipėdos savivaldybėje vykusiame pasitarime.

„Kitų pasirinkimų nėra. Nuo gegužės 17-osios Klaipėda vėl yra juodojoje, o nebe komforto zonoje. Todėl pradinukai, kurie toliau norės mokytis mokyklose, turės būti testuojami kaupinių metodu. Tad situacija tokia – arba testas, arba pamokos nuotoliniu būdu“, – teigė Klaipėdos savivaldybės mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.

Anot jo, kai kurie tėvai atsisako, kad jų vaikai būtų testuojami kaupinių metodu, nes jei kaupinyje randamas virusas, tuomet turi izoliuotis ne tik ištirti vaikai, bet ir jų tėvai.

„Pastarieji esą todėl ir nenori leisti savo vaikams atlikti testų, kad nereikėtų patiems būti saviizoliacijoje, nes tada kyla problemų dėl darbo. Tačiau iš specialistų išgirdome patikinimą, kad tai tikrai ne problema. Tie tėvai, kurie dėl kaupinyje aptikto viruso turėtų saviizoliuotis, gali atlikti koronaviruso testą ir per parą sužinoti rezultatus. Jei testas neigiamas, būti saviizoliacjoje nereikia“, – aiškino A. Cesiulis.

Klaipėdos pradinukai į klases galėjo sugrįžti nuo balandžio 12 dienos, nes sergamumas koronavirusu uostamiestyje buvo sumažėjęs ir siekė mažiau nei 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų.

Kai šis rodiklis perkopė 200 atvejų, kontaktiniu būdu galėjo mokytis tik tos pradinės klasės, kuriose tėvai sutiko mokinius testuoti kaupinių būdu. Tam turėjo pritarti 60 proc. tėvų.

„Bet dabar jau artėjame prie 300 atvejų 100 tūkst. ribos, esame vėl įtraukti į juodąją zoną, todėl jokių 60 ir 40 proc. nebelieka. Nuo pirmadienio bus tokia tvarka, kad tie, kurie nesitestuoja, į mokyklą ateiti negali“, – konstatavo Klaipėdos vicemeras.

Nuo gegužės 3-osios į mokyklas sugrįžo ir didžioji dalis uostamiesčio abiturientų. Paklaustas, kokie pokyčiai jų laukia nuo pirmadienio A. Cesiulis tvirtino, jog nuo kitos savaites abiturientai baigia mokytis ir pradeda egzaminų sesiją.

„Šiaip situacija su abiturientas nėra gera, nes labai maža jų dalis vakcinavosi. Tačiau jų mokslai jau baigiasi, prasideda egzaminai, o juose, matyt galės dalyvauti tik tie abiturientai, kurie yra arba pasiskiepiję, arba turintys neigiamą testą“, – kalbėjo mero pavaduotojas.  

Klaipėdos savivaldybė prieš porą savaičių apsisprendė, jog 5-11 klasių moksleiviai šiuos mokslo metus pabaigs nuotoliniu būdu.

14 Comments

  1. Anonimas

    Kas tas čia zonas nustato??? Nėra jokių koronkų,papraščiausiai yra rašomi skaičiai iš akies. Nerašys negaus pinigų. Dabar po mitingo parašys kad padidėjo sergamumas. Atsipeikėkit žmonės.

    Reply
  2. skaitytoja

    šaunuoliai.Nenorit testuotis-sėdėkit namie ant pečiaus

    Reply
  3. Dviejų rūšių žmonėms

    Tai dabar jau reikia dviejų rūšių mokyklų, tokiems ir tokiems. Dviejų rūšių kino teatrų, kavinių ir visko dviejų rūšių…

    Reply
  4. Dalia

    Tai kad ne tik į mokyklą, vaikų gydytoja atsisakė vaiką priimti poliklinikoje be testo ir paliko vaiką likimo valiai

    Reply
  5. As

    Pamokejo gerai simonyte ,už tai ir pasidavė miesto valdžia jų įtakai! O valdžioje patys suprantate sėdi ,logiškai nemastantys šalies griovėjai,ir tai jau 30m!!! Gryzau po 26m į savo gimta miestą ir išsigandau, tos pačios duobės gatvėse,ta pati skurstanti tauta, tie patys atlyginimai,pensijos!!! Kalta EU ,tik ne valdžia,kai tuo tarpu Lenkija,Čekija ,Estija ir kitos EU šalys tapo tikromis EU šalimis,kuriose negeda gyventi,ir negeda pasakyti, kad tu esi tos šalies gyventojas!!! Lietuvai padės tik valdžios esančios ir visų buvusių nuslavimas nuo žemės paviršiaus!!! Tauta susimastykite!!!

    Reply
    • to AS

      Gal jau tu nešluok nieko,o nosį nusišluostyk,eik dirbti,ko skursti?gatvės super, iš kur grįžai?nuo konteinerio???

  6. Klaipėdietis

    Su tokiu meru ir jo pavaduotojais, o taip pat ir didžiąja dalimi ten sėdinčių besmegenis gali tik avis ganyti, daugiau kompetencijų pas juos nerasta. Jie išvis nieko nebesprendžia, o tik bukai vykdo dar didesniu neadekvatų- seimo paliepimu, aš jau senai sakiau kad mūsų miesto valdžios atstovai yra bekiaušiai bailiai

    Reply
  7. Anonimas

    Kokia juodoji zona??? Nėra jokių koronkų.

    Reply
  8. Anonimas

    Tik vaikai, kurie nesitestuoja ne į nuotolinį mokymą siunčiami, o į savarankišką, tai absurdas.

    Reply
    • wella

      O sutartyse su mokykla nėra numatyta, kad mokslas vyksta savarankiškai. Bananų šalis ir tiek…

  9. Kristina

    Logikos čia nėra .Kai mokytojai testas buvo teigiamas atsedejom visą dieną ir per paskutinė pamoka pasakė nuo ryt išeinant į saviizoliacija. O kai vienam iš šeimos narių tai lyg su minutę išvaro į nuotolinį. Graudu

    Reply
  10. Ana

    Tai o kodel mokykla neduoda galimybes mokytis su savo mokytoja tiems vaikams, kuri nori testuotis? Kodėl visi išvaromi į nuotolinį??
    Absurdas…

    Reply
  11. GI

    Košmaras, abiturientams prieš kiekvieną egzaminą testavimas, pradinukams dar blogiau – kiekvieną savaitę po testą…. Realiai turėtų būti didinamos ribos, nuo kada reikia pradinukus leisti tik su testais. Suprantu, kur Vilnius su 1000 ar Kaunas su 800/100tūkst.gyv.testuojami, bet Klaipėda su savo 250 atvejų tikrai perlenkia.

    Reply
    • Pritariu

      Grubliausko šaikai tai neįdomu. 5-11 klasių mokiniai jos sperndimu palikti namų arešte. Tūsinasi būriais senamiestyje, eina į kiną, sėdi Akropolyje, bet į mokyklą eiti uždrausta. Ir taip nuo spalio mėnesio. Rezultatus pamatysim netrukus, tik kaltų nebus. Bus kalti vaikai, kad neišvėrė sėdėjimo prie kompiuterių, kad neišmoko, nes mokytojas vienam neaiškino. Kad nebuvo ko paklausti, o pamokų skaičius sumažintas perpus. Taip ir laukiu komentaro, kas nori, tas išmoks…
      Kai ateis rugsėjis, Grubliausko šaika vėl nuspręs, kad nėra čia ko po tas mokyklas šliaužioti. Nes galvoti atprato, geriau nieko nekeisti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This