„Klasco“ pradėjo valyti Vitės kvartalą

Miestas

Bendrovė „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ („Klasco“) laikydamasi gegužės 1 d. įsigaliojusių naujų Aplinkosaugos įstatymų nuostatų, pagal kurias pramonės ir uosto krovos bendrovėms taikomi griežtesni reikalavimai, aktyviai prisideda prie švaresnių Klaipėdos miesto gatvių užtikrinimo. Bendrovė pranešė, jog reguliariai valo „Klasco“ teritorijos prieigas ir dalį Vitės kvartalo prie mokyklos.

„Klasco” nuotr.

Pranešime spaudai cituojamo „Klasco“ infrastruktūros direktoriaus Vido Endzino teigimu, bendrovės teritorija ir įvažiavimo į ją prieigos yra valomos darbo dienomis, o kiekvieną pirmadienį yra valomi keliai aplink Vitės progimnaziją.

„Siekiame, kad mūsų vykdoma veikla darytų kuo mažesnę įtaką gyvenamai aplinkai, kuri dėl istorinių aplinkybių kelia nepatogumų verslo plėtrai ir miestiečiams. Nuo pernai metų įgyvendiname naują aplinkosauginių priemonių planą, suderintą su Aplinkos apsaugos agentūra. Taip pat jau pradėjome bendradarbiavimą su Klaipėdos universitetu dėl šio plano peržiūrėjimo ir papildymo“, – teigė V. Endzinas.

Ruošdamasi griežtesniems nuo gegužės 1 d. įsigaliojusiems aplinkosaugos reikalavimams, „Klasco“ taip pat įdiegė suspausto oro sistemas krovinių perkrovimo sandėliuose, kad iš jų išvažiuojančio transporto ratai būtų švarūs. Šiemet planuojama pastatyti ir aplinkai draugišką automobilių plovyklą „Klasco“ teritorijoje, kuri bus pirmoji tokio tipo plovykla Klaipėdos uoste.

Be šių priemonių, kuriomis siekiama prisidėti prie švaresnių gatvių, bendrovė atlieka ir kitus veiksmus dulkėtumui bei poveikiui aplinkai mažinti. V. Endzino teigimu, krovinių iškrovimo vietose naudojamos vandens patrankos, laistomi pravažiavimo ir technologiniai keliai, o krovos metu bendrovė naudoja transporterius su magnetu krauti geležies rūdos produktus į rietuves. Taip pat įrengtos vagonų iškrovimo stočių užsidarymo grotos technologiniam proceso dulkėtumui sumažinti, transporterių linijose naudojami dulkių surinkimo filtrai, vandens purkštukai. Krovos metu naudojami dulkių slopinimo įrenginiai su dulkes absorbuojančiu preparatu, o į laivą ir iš jo transportuojant krovinius naudojami tik uždaro tipo konvejeriai.

„Klasco” nuotr.

„Vaizdo stebėjimo priemonėmis nuolat kontroliuojame ir stebime „Klasco“ teritorijoje vykdomą veiklą, vertiname oro monitoringo stotelės duomenis ir, esant poreikiui, koreguojame krovos darbus ar nedelsiant juos stabdome. Pastaraisiais metais ženkliai sumažinome krovos metu susidarančių kietųjų dalelių kiekį, tad toliau tęsiame darbą bei investicijas, mažinančias poveikį aplinkai“, – reziumavo „Klasco“ infrastruktūros direktorius.

2 Comments

  1. Judas

    O kada Klasco išsinešdins iš miesto centro su savo palapinėmis ???

    Reply
  2. F

    Šaunu, dar reikia užkelti tą automobilį ant kvartalo namų stogų, dar prišluotų uosto purvo

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vitės kvartalo gatvių atnaujinimas pajudės iš mirties taško

Gatvių, takų ir  kiemų infrastruktūros tvarkybos darbai, pradėti dar 2022 metais, Vitės kvartale sustojo praėjusių metų rudenį. Tai buvo siejama ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This