Papirkimu ir dokumentų klastojimu kaltinami asmenys siunčiami į teisiamųjų suolą

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai papirkimu ir dokumentų klastojimu pareikšti vienos uostamiesčio statybų įmonės direktoriui ir gamybos vadovui.

Tyrimo duomenimis, vieno iš kaltinamųjų vadovaujama statybų bendrovė 2020 metų pavasarį įsipareigojo atlikti beveik 600 tūkst. eurų vertės rangos darbus dviejuose renovuojamuose daugiabučiuose Tauragės apskrityje. Pagal sudarytas sutartis minėtoji bendrovė nustatyta tvarka privalėjo nurodyti faktiškai atliktų darbų kiekį bei jų vertę ir šią informaciją pateikti savivaldybės valdomai įmonei. Pastarosios paskirtas atsakingas darbuotojas, patikrinęs, ar gautuose dokumentuose nurodyti darbų kiekiai atitinka faktinius, juos tvirtindavo pasirašydamas.

„Tyrimo metu paaiškėjo, kad kaltinamieji, manoma, norėdami pasipelnyti, galimai davė kyšį valstybės tarnautojui prilygintam asmeniui, kuris buvo atsakingas už daugiabučių namų atnaujinimo programos projekto įgyvendinimą ir sutartinių įsipareigojimų vykdymo priežiūrą bei atliktų darbų priėmimą. Įtariama, jog už siūlytą neteisėtą atlygį buvo siekiama, kad darbuotojas dokumentuose nurodytų ne faktiškai atliktus, o projektinius, didesnės apimties statybos darbus, dėl ko savivaldybė ir gyventojai būtų patyrę finansinių nuostolių. Tyrimo metu gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad kaltinamieji už tikrovės neatitinkančių dokumentų patvirtinimą bendrai pasiūlė 6 tūkst. eurų kyšį”, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ši baudžiamoji byla perduota nagrinėti Tauragės apylinkės teismo Šilalės rūmams.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų. Už tikro dokumento suklastojimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Veidai

Naujuoju Klaipėdos apygardos vyriausiuoju prokuroru tapo Jevgenij Michailovskij

Pirmadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymą, kuriuo Jevgenij Michailovskij paskyrė į Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas. Daugiau nei ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pavojingu sąvartynu paverstas butas: prokurorai bando nusiplauti

Dviejų instancijų uostamiesčio teismai patvirtino, kad prokurorai buvo neteisūs atsisakydami padėti Klaipėdos miesto socialinės paramos centrui (KMSPC) išspręsti problemą, kurią ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This