„Nebiuro“ Nidoje konkurso nugalėtojas – „Powerbloc“

Regionas

Erdves gyvenimui, darbui ir laisvalaikiui kurianti nekilnojamojo turto bendrovė „Darnu Group“, siekdama įgyvendinti miestiečiams atvirų darbo vietų lauke projektą, kovo mėnesį skelbė dizaino konkursą „Nebiuras“, kur kvietė dizainerius, architektus ir kūrėjus teikti dizaino pasiūlymus dviem miestams – Vilniui ir Nidai.

G. Stonkutės projektas „Powerbloc“

Kovo 19–balandžio 12 dienomis vykusiam konkursui darbus pateikė 45 kūrėjai iš visos Lietuvos. Konkurso komisija, vertindama konkursui pateiktus darbus, dėmesį skyrė darbo vietų funkcionalumui, kūrybiškumui, tvarumui ir mobilumui. Visus konkurso dalyvius įvertinusi, komisija išrinko du nugalėtojus: Vilniuje laimėjo Andrius Tautvaišas su darbu „Arčiau gamtos“, Nidoje – Gintarė Stonkutė ir jos „Powerbloc“.

G. Stonkutė ir jos projektas „Powerbloc“ atsižvelgė į darbui reikalingą privatumą, tylą, ramybę, atstumų tarp dirbančių išlaikymą.

„Šiuo mobilių darbo vietų pasiūlymu noriu parodyti, kaip galima pritaikyti modulines konstrukcijas šiuolaikinėje architektūroje ir kiek nenuspėjamų bei įkvepiančių dizaino galimybių ši sistema sukuria. Mano įkvėpimo šaltinis – vaikiškos kaladėlės – ekologiškos, tvarios ir suteikiančios neribotas kūrybines galimybes“, – pranešime spaudai pažymi Nidos konkurso laimėtoja.

„Darnių iniciatyvų paramos fondas“ tiek pirmos, tiek antros vietos laimėtojus apdovanos piniginėmis premijomis.

Šiuo metu Vilniuje ir Nidoje renkamos vietos, kur būtų galima realizuoti laimėtojų projektus ir pakviesti miestiečius jomis naudotis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Nidoje - retų meno kūrinių paroda, skirta Švyturių metams

Neringos muziejai kviečia atverti meno ir istorijos puslapius parodoje „Švyturiai ≠ Laivai“, kurios atidarymas įvyks ketvirtadienį, kovo 29 d., 17 ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdoje lankosi lietuvius slavų atmaina vadinantis istorikas (atnaujinta)

Trečiadienį Klaipėdoje, Tautinių kultūrų centre, lankysis toks Vladimir Orlov (baltarusių pristatomas kaip Uladzimir Arlou) – kelių knygų apie Lietuvos Didžiąją ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Orai

Pirmoji kovo pusė - šiltesnė nei įprastai

Kovo pirmoji pusė buvo gerokai šiltesnė nei vidutiniškai būna tokiu metų laiku. Temperatūra labiau atitiko ne kovo pirmąją, bet antrąją ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This