Vietoj „Banginio“ atsiras „Mega“: pasiūlytos architektūrinės koncepcijos

Verslas

Baigėsi pusantro mėnesio trukęs uždaras kviestinis architektūros konkursas, kada architektai ir jų grupės galėjo teikti savo projektines koncepcijas dabartinio Klaipėdos prekybos centro „Banginis“ planuojamo aukštybinio administracinio pastato architektūrinei raiškai.

Koncepcinis pasiūlymas Nr. 1

Kitą savaitę ekspertų komisija turėtų susipažinti su pateiktomis architektūrinėmis koncepcijomis ir išrinkti geriausią sprendimą pasiūliusį autorių. Planuojama, kad po maždaug 25 mln. Eur kainuosiančios rekonstrukcijos ir plėtros „Banginio“  prekybos centro pastatas Šilutės plente pakeis koncepciją ir virs į šeimą ir laisvalaikį orientuotu prekybos ir laisvalaikio centru „Mega“.

Į konkurso kvietimą teikti projektus atsiliepė keturi dalyviai, tačiau, laikantis konkurso sąlygų, jie kol kas yra nežinomi – jų darbai pateikti užkoduoti unikaliais neidentifikuojamais pavadinimais ir laimėtojas bus išrinktas tik pagal architektūrinį sprendimą ir atitiktį konkurso sąlygoms.

Koncepcinis pasiūlymas Nr 2

Planuojama, kad geriausią sprendimą pasiūlęs autorius ekspertų komisijos bus išrinktas jau kitą savaitę, gegužės 24 d. Ekspertų komisiją sudarys gerai visoje Lietuvoje žinomi architektai, Klaipėdos architektų sąjungos atstovai, Lietuvos statybų inžinierių sąjungos atstovas bei kiti garsūs visuomenės veikėjai. Komisijai vadovaus Klaipėdos miesto vyriausioji architektė ekspertė Mantė Černiutė-Amšiejienė.

„Rinkos poreikiai keičiasi, todėl nusprendėme keisti Klaipėdos prekybos centro „Banginis” koncepciją bei rekonstrukcijos metu įgyvendinti planingą strateginę prekybos ir laisvalaikio centro „Mega” plėtrą Lietuvoje. Tikimės, kad geriausia bendra pastato architektūrinė koncepcija bus grindžiama estetiniais, funkciniais ir socioekonominiais argumentais, o konkurso dalyvių pasiūlymai prekybos centro aukštybiniam administraciniam pastatui bus integrali aplinkos dalis“, – pranešime spaudai pažymi šį projektą vystančios komercinio nekilnojamo turto plėtros ir valdymo bendrovės „Baltic RED“ generalinis direktorius Artūras Pitkauskas.

Koncepcinis pasiūlymas Nr.3

Pasak A. Pitkausko, atliekant rekonstrukcijos ir plėtros darbus, vietoj vieno aukšto „Banginio“ pastato iškils dviejų aukštų statinys su integruotu aukštybiniu pastatu. Objekto plotas sieks daugiau kaip 33 000 kv. m., iš kurių apie 3 500 kv. m. užims administracinės paskirties patalpos. Rekonstruotame prekybos centre veiks „Maxima“, „Senukai“, kitos į greitą apsipirkimą orientuotos parduotuvės, įsikurs pramogų ir laisvalaikio vietos, kavinės, kino teatras, naujo koncepto edukacinis vaikų pramogų centras „CurioCity“. Planuojama, kad atnaujintas prekybos centras duris atvers 2022 m. pabaigoje – 2023 m. pradžioje.

Koncepcinis pasiūlymas Nr. 4

UAB „Baltic RED“ valdomas tiek vietinių, tiek užsienio investuotojų nekilnojamasis turtas sudaro daugiau kaip 600 000 kv.m., o turimo nuosavo nekilnojamojo turto portfelio vertė siekia daugiau nei 320 mln. Eur.

34 Comments

  1. Stanislovas

    Jeigu jums ydomu, man patys gražiausi ir stilingiausi projektai yra Nr.1 ir Nr.2. Džiaugiuosi, kad yra projektuojami tokie nuostabūs aukštuminiai pastatai, nes vienaaukščių ir dviaukščių prekybos centrų Klaipėdoje manau jau yra per daug. Beje, ydomu, kodėl nebuvo tokių projektų su integruotais dangoraižiais, kai ruošėsi statyti Akropolį.

    Reply
    • Anonimas

      Eik nahui

  2. Judas

    O kaip su Klasco palapinėmis ? Gal perkeliam jas iš miesto centro vietoj naujos Megos ???

    Reply
  3. Realistas

    Nėra į ką žiūrėti. Kubikų ir dėžučių pristatinėtas dulkėtas getas, kurio gatvėse zuja daugybė taršių sunkiasvorių furų. Pažiūrėjus, kokie pastatai „baltose” valstybėse – čia nėra į ką žiūrėti + dar labiau apsunkinamas pagrindinis išvažiavimas iš miesto.

    Reply
  4. Figurnas

    Tas Nr.3 rudas atitinka Klaipėdos rudai dvasiai, bet panašus į pramoninį, na o gi Nr. 1 labai figurnas !

    Reply
    • Antanas

      1 gražiausias.Tai ne gandraliskiu degtukų dezute

  5. saula

    Taip taip..Tik stiklainiai tik kvadratiniai-bet kokiam kaime tokių…Kur įdomesnes formos??O svarbiausia-kodel vel dingsta lietuviški pavadinimai??ar Lenkijoj ar afrikoj -tie patys vardai.Kodel verslą valdantys nemegsta vietinių žodžių-juk nepraras turto,tik bus įvairesni

    Reply
  6. KK

    Dar viena didelė paukščių gaudyklė…

    Reply
  7. Ekspertas

    nr.1 ir nr.2 puikus darbai! laukiam statybu pradzios!

    Reply
  8. DM

    N4

    Reply
  9. Gražu, ane

    Tik Perku-parduodu pas mus, jokios gamybos.

    Reply
    • ezys

      tai LEZe tikriausiai ledus pardavineja, Grigeo – tai sokio studija, o sprogimas praeita savaite ivyko kebabu kioske 🙂

  10. Fu

    Visi baisus ir ne vietoje

    Reply
  11. Antanas

    pirmas geriausias ,vis gražiau atrodo

    Reply
  12. Jonis

    Tokie pastatai tik gadina miesto įvaizdi jis turėtų būti statomas kažkur tai prie ermitažo palangos link arba prie dauparų šalia autostrados

    Reply
  13. Ogis

    Tai kad visi tei pasiūlymai beveik vienodi, išskyrus pirmą ” grybą”.

    Reply
    • Arnoldas

      Pirmas vis kitoks ties ivaziavimu I miesta.

    • ezys

      skonio reikalas aisku, bet kitoks – dar nereiskia, geras…

  14. Marijus

    Eiliniai blėnys… Nei formos, nei turinio. Eilinis stiklinis šikpuodis. Kažkaip visi tie vadinamieji „architektai” tik tiesias linijas ir stačiakampius teišmoko piešti…. Na taip – juk dar reik ir paskaičiavimus atlikti. O stačiakampio gretasienio – pirmo kurso studenčioko lygmuo., Tai ir kepa „grožybės”. O laimės tie, kieno vokelis storesnis. Miestui ir jo žmonėms to reikia? Niekam nesvarbu šitie… Svarbiausia kad kažkam reik pinigus įsukt… O kas čia taip neperseniausiai verkė krokodilo ašaromis dėl išaugsiančio infrastruktūros mokesčio, a?..

    Reply
    • ezys

      architektas sumokes uzsakovui, kad jis pasirinktu projekta, kurio uzsakovas nenori? 😀 gal po to dar ir pati projekta nemokamai igyvendins? 😀

  15. Ppp

    Pirmas geras. Bent pasistenge kazkoki vizualini vaizda isspausti. Visi kiti tiesiog stikliashka

    Reply
  16. Algirdas

    Norėtųsi senosios Klaipėdos stiliaus.

    Reply
  17. Anonimas

    Dar daugiau stiklainių. Bet Lietuvoje, o ypač Klaipėdoje, panašu yra taip – kuo skurdesnis dvasiškai ir ribotesnis protu žmogus, tuo daugiau pinigų jis turi. Tikri paradoksai.

    Reply
  18. Faktas

    Tauškalai … naujieji Vasiukau, įdomu kas tas Benderis ir iš kur?

    Reply
    • Antanas

      Jis tarp valdžios bachūriuku. Karts nuo karto pabaksnoja piniginė per snukius, mūsų išrinktiesiems ir vsio zakono

  19. Klaipediete

    Norėtųsi daugiau lengvumo ir grakštumo miesto pastatuose. Dabar jie tokie visi kažkuo panašus lyg vieno architekto. Nes įžiūri.

    Reply
  20. Egidijus

    Fantazijos trūkumas, eiliniai slovikai.

    Reply
  21. Ele

    Antras ir ketvirtas gražiai žiūrisi, kažkokio lengvumo turi.

    Reply
  22. siaip

    Šiandienos Klaipedos architektūra yra gilios provincijos lygmens, jei projektas sukurs erdves o ne ekonominius plotus ir jei projektai naudos ne ekonomiškas statybines medžiagas gal tada sakysime kad Klaipėdai tas projektas įdomus, bet jei atsiras plastiko ar pigos fasadines plokštes i sandėlio tūri panašus pastatas o lauko erdves elementai iš betono ar pigaus kinietiško akmens tai provincija ir toliau bus provincija

    Reply
    • ezys

      o jei nebus, pataps neprovincija, gal sostine perkels bent jau Lietuvos, kuri Europos kontekste taip pat provincija, tad reiktu, kad kazkokiu budu Klaipeda pataptu Paryziumi, ar Londonu… Ne architektura daro miesta provincija, o greiciau atvirksciai, provincija kuria provincialia architektura, kartais issoka auksciau bambos, bet daznai rezultatas dar juokingiau atrodo.
      Siaip aisku noretusi ispudingesnio pastato, bet per 20 metu is kojiniu fabriko griuvesiu i Bangini ir tada i antra varianta – visai nebloga tendencija, kaip treciam mazos salies miesteliui 😉

  23. Jeigu

    verslinykų valdomas turtas daugiau kaip 600 000 kv.m.,o turimo turto vertė 320 mln. Eur. ir tik uždarą konkursą tesugeba „pasikviesti” tai ir rezultatas toks – kvadratų darymas. Tik kam tą miestą ir pagrindinį įvažiavimą į miestą visokiais archKlonais paškūdinti ir dar didesnes transporto problemas sankryžoje kurti? A ne taip, komisijos archPirminyke?

    Reply
    • Senis

      Absoliutus infantilumas. Bus visiškai neįmanoma ir įvažiuoti , ir išvažiuoti iš miesto.

    • Klaipėdietė

      Tai – tarsi miesto vartai, vizitinė kortelė. Tai ir pasididžiuokim savo nuostabiu ir pačiu gražiausiu miestu.
      Man įspūdį sudaro pirmasis projektas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Vietoje Liepojos gatvės vaiduoklio - prekybos centras (atnaujinta)

Sausio pradžioje uždarius prekybos tinklo „Maxima” parduotuvę Liepojos gatvėje prasidėjo ir šio pastato rekonstrukcija, ir šalia nuo nepriklausomybės pradžios stovėjusios ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Verslas

Kaip dirbs didieji prekybos tinklai per šventes

Visų didžiųjų prekybos tinklų parduotuvės, išskyrus keletą autonominių, priklausančių „Iki“, pirmąją Kalėdų dieną nedirbs. Gruodžio 24-ąją, Kūčių dieną, „Iki“, „Maxima“ ...
2023-12-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This