35+ klaipėdiečiai „Vaxzevria“ vakcina skiepytis nesiveržė, sekmadienį nebeskiepys

Koronavirusas, Svarbu

Nors keletą dienų buvo raginama 35 metų ir vyresnius klaipėdiečius gyvos eilės principu šeštadienį atvykti pasiskiepyti „Vaxzevria“ („AstraZeneca”) vakcina, tokių sulaukta vos kiek daugiau nei 100.

Panašių eilių šeštadienį skiepytis nebuvo. Archyvinė Palmiros Mart nuotr.

„Visą dieną laukė 4 komandos, buvo pasiruošusios darbui, bet atėjo skiepytis tik 113 žmonių. Su revakcinacija per visą dieną sulaukėm tik apie 200 lankytojų, tad sekmadienį tęsti skiepijimą „AstraZeneca” vakcina 35+ neapsimoka”, – komentavo Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė.

Ji priminė, jog praėjus 4 savaitėms po pirmo šios vakcinos skiepo jau galima išsiimti Galimybių pasą, tačiau, panašu, kad ir ši galimybė jaunų klaipėdiečių nesudomino.

Statistikų duomenimis, Klaipėdoje pirmą kartą šeštadienį paskiepyti 335, antrą – 280 gyventojų.

Kiti paros rodikliai

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šeštadienį atlikus 11 892 diagnostinius tyrimus, šalyje nustatyta 740 naujų užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejų – virusas rastas kiek daugiau nei 6 proc. mėginių.

Per praėjusią parą COVID-19 liga susirgo 63 klaipėdiečiai. Penktadienį ir ketvirtadienį tokių buvo po 50, trečiadienį – 30, antradienį – 16, pirmadienį – 14.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius uostamiestyje išaugo beveik 11 proc., kai Lietuvoje šis rodiklis sumažėjo 5,4 proc.

Be to, šalyje ir toliau mažėja susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius. Šįkart jis sumažėjo nuo buvusių 570 iki 565 atvejų.

Tuo metu Klaipėdoje per parą pastarasis rodiklis padidėjo nuo 289 iki 304 ir tarp mažiausiai sergančių savivaldybių uostamiestis išlieka 22- oje vietoje. Geriausiai ir toliau laikosi Šilalės rajono savivaldybė su 56 atvejais, o blogiausia padėtis tebėra Molėtų savivaldybėje su 1067 atvejais.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 16 303 gyventojai, pasveikusiais laikomi 239 915. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 460 ir 13 529 – per parą pasveiko vos 4 klaipėdiečiai.

Uostamiestyje per parą mirčių jau kelinta diena iš eilės vėl neužregistruota. Iki šiol čia pandemija nusinešė 151 gyvybę. Šalyje į COVID-19 aukų sąrašą šeštadienį įrašyta net 14 netekčių ir mirusiųjų skaičiaus yra 4103.

Šalyje pirmą kartą šeštadienį paskiepyti 3003 žmonės, antrą kartą – 2970.

Šalyje iš viso bent 1 doze jau paskiepyti 863 499, Klaipėdoje – 36 687 gyventojai.

2 Comments

  1. Svajus

    Laimynė vos neužsilenkė po pirmo skiepo, mėnesį pas ją gydytoja – giminaitė su lašelinėm lakstė. Paklausta apie antrą skiepą atšoko, kaip elektros gavusi.

    Reply
  2. klaipediene

    Nes žmones nekvaili! susikiša i šiknas ta zeneca ,o lai skiepyja su pfizer tai pamatys ar yra norinčiu pasiskiepyti ar ne

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Su poliklinika atsisveikino dėl teisėsaugos ir politikų spaudimo?

Daugiau nei prieš dvejus metus skambiai pradėtas Specialiųjų tyrimų tarnybos (SST) tyrimas dėl galimos korupcijos, piktnaudžiavimo bei kitų nusikalstamų veikų ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

Sveikata

Tirs, ar poliklinikos vadovė nebuvo pamaloninta dovanomis

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) skelbia apsvarsčiusi gautą pranešimą ir susipažinusi su papildomai gauta informacija gruodžio 21 d. posėdyje nusprendė ...
2022-12-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje daugėja sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis (papildyta)

Nors Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, nei Klaipėdoje, nei kitose Vakarų Lietuvos savivaldybėse (išskyrus Šilutę) sergamumas gripu bei ūminėmis viršutinių ...
2022-12-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This