A. Bagdonas: nesusipratimas, jog iki šiol neturime socialinio verslo įstatymo

Politikų tribūna

Seime užregistruotas Smulkaus ir vidutinio verslo įstatymo projektas, kuriuo siūloma įvesti „socialinio verslo“ sąvoką. Projektą pateikęs Neringoje išrinktas liberalas Andrius Bagdonas teigia, jog naujais pakeitimais siekiama skatinti socialinio verslo plėtrą ir tokiu būdu išnaudoti galimybę versliais būdais spręsti visuomenei aktualias problemas.

„Europos Sąjunga pasirinko socialinio verslo modelį, kaip vieną pagrindinių įrankių kovoti su nedarbu ir augančia socialine atskirtimi – kas ketvirta nauja įmonė Europoje yra socialinio verslo subjektas, tokių yra jau virš 2 milijonų. Lietuvoje socialinio verslo reguliavimas dar tik formuojasi: nesame įstatymais apibrėžę kas yra socialinis verslas, todėl sunku skatinti tvarią jo plėtrą. Nesusipratimas, jog iki šiol neturėjome socialinio verslo įstatymo“, – pranešime spaudai pažymi Seimo Ekonomikos komiteto narys A. Bagdonas.

Naujai registruotame projekte „socialinio verslo“ sąvoka apibrėžiama kaip „socialinei ekonomikai priskiriamo subjekto vykdoma ūkinė, ekonominė veikla, kuria siekiama visuomenei naudingų tikslų, socialinio ar (ir) aplinkosauginio poveikio“. Socialinio verslo pelnas būtų naudojamos socialiniam ar aplinkosauginiam poveikiui kurti.

„Šiandien socialinis verslas įgauna vis didesnę svarbą – tai yra didelė socialinės ekonomikos dalis ir tampa svarbiu Europos Sąjungos ekonomikos ramsčiu. Naujo siūlymo tikslas – papildyti Smulkaus ir vidutinio verslo įstatymą „socialinio verslo“ sąvoka ir suteikti įgaliojimus Vyriausybei ar jos įgaliotai institucijai nustatyti socialinio verslo subjekto veiklos kriterijus, statuso įgijimo ir netekimo tvarką, socialinio verslo subjektui taikomas skatinimo formas“, – dėstė A. Bagdonas.

Teikiamas įstatymo projektas nuo šių metų sausio mėnesio buvo svarstomas drauge su socialinio verslo asociacijos nariais, NVO atstovais, Socialinės apsaugos ir darbo bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijų darbuotojais ir socialinio verslo praktikais.

„Naujas įstatyminis pagrindas stiprins socialinio verslo subjektų pripažinimą ekonomikoje ir suteiks daugiau galimybių formuoti visuomenės nuomonę apie socialinės ekonomikos svarbą ir jos teikiamą naudą, kuriamą pridėtinę vertę“, – teigė Liberalų sąjūdžio frakcijai atstovaujantis A. Bagdonas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Liberalų sąjūdį į Europos Parlamento rinkimus ves Eugenijus Gentvilas

Sekmadienį Liberalų sąjūdžio Taryba patvirtino galutinį kandidatų į Europos Parlamento rinkimus sąrašą. Sąrašą ves parlamentaras, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

ELTA

Siūlo liberaliau vykdyti laivų ir valčių techninę apžiūrą

Vidaus vandenų transporto priemonių techninės apžiūros funkcijos turėtų būti praktiškai perduotos atestuotoms įmonėms vietoje dabar tai darančios Lietuvos transporto saugos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

ELTA

Kurortuose daugės automobilių statymo vietų

Ketvirtadienį Seimas pritarė kurortinių savivaldybių Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPP) lėšų panaudojimui transporto priemonių stovėjimo aikštelėms ir automobilių saugykloms ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This