Jau galima teikti prašymus kompensacijoms už įsigytą elektromobilį

Transportas

Iš Aplinkos ministerijos administruojamos Klimato kaitos programos skirta 5 mln. eurų kompensacinėms išmokoms už įsigytą elektromobilį. Prašymus šiai paramai galima teikti nuo šio pirmadienio iki gruodžio 31 d. Jie teikiami tik per Aplinkos projektų valdymo informacinę sistemą APVIS

Kompensacinės išmokos dydis vienam pareiškėjui už įsigytą naudotą elektromobilį yra 2500 eurų, už įsigytą naują elektromobilį – 5000 eurų. Papildoma 1000 eurų kompensacija skiriama pareiškėjui, kuris sunaikino seną transporto priemonę.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Nauju laikomas elektromobilis, nuo kurio pirmosios registracijos datos iki transporto priemonės registracijos jos valdytojo vardu datos praėję ne daugiau kaip 6 mėnesiai, registruotas valdytojo vardu ne anksčiau kaip 2021 m. vasario 2 d.

Naudotas elektromobilis – kurio pirmosios registracijos data 2016 m. balandžio 2 d. arba vėlesnė, arba modelio metai 2016 m. ar vėlesni, o pirmą kartą registruotas Lietuvoje ne anksčiau kaip 2021 m. vasario 2 d.

Asmuo, norintis gauti papildomą 1000 eurų kompensaciją, turi sunaikinti M1 klasės transporto priemonę, kurios įregistruotu ir registracijos liudijimo blanke įrašytu savininku, valdytoju arba įregistruotu valdytoju buvo ne trumpiau kaip metus iki 2021 m. vasario 2 d. Sunaikintos transporto priemonės techninė apžiūra turėjo galioti iki 2020 m. kovo 13 d. arba 2021 m. vasario 2 d.

Be to, transporto priemonė turi būti sunaikinta pagal Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymo taisykles ir išregistruota iš Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registro.

2020 m. galimybe gauti subsidiją už įsigytą elektromobilį pasinaudojo daugiau kaip 650 gyventojų: jie įsigijo 161 naują ir 489 naudotus elektromobilius. Apie 20 proc. pareiškėjų sunaikino seną taršų automobilį ir gavo papildomą 1000 Eur kompensacinę išmoką.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Keičiasi žvejybos tvarka Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose

Aplinkos ministras pasirašė limituotos žvejybos tvarkos aprašo pakeitimus, kuriais Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose panaikintos limituotos žvejybos sąlygos. Šie ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Finansų komitetas - prieš „biznio darymą ant europinių pinigų”

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas trečiadienį atsisakė balsuoti už mero siūlomą sprendimo projektą apmokestinti ir tas 3 greitojo ...
2023-12-06
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Klaipėda - tarp trijų žaliausių šalies savivaldybių

Aplinkos ministerija pirmadienį įteikė apdovanojimus žaliausioms Lietuvos savivaldybėms. Jomis tapo Utenos rajono, Vilniaus ir Klaipėdos miestų savivaldybės. Visos trys tapo ...
2023-12-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This