Keliones į pajūrį pataria planuoti iš anksto

Transportas

Bendrovė „LTG Link“, atsakinga už keliones traukiniais Lietuvoje ir užsienyje, prieš artėjantį vasaros kelionių sezoną negaili patarimų keleiviams.

„Balandžio mėnesį, atlaisvinus judėjimo tarp savivaldybių ribojimus, keleivių srautas ėmė nuosaikiai didėti. Šiuo metu per savaitę traukiniais keliauja 60–70 tūkstančių žmonių. Prognozuojame, kad šis skaičius dar paaugs, artėjant vasarai. Visgi šalyje tebegalioja karantinas: turime saugoti save ir kitus, tenka pakoreguoti turimus kelionių įpročius. Siekiame padėti keliauti ne tik saugiai, bet ir patogiai, be streso – todėl parengėme trumpą atmintinę, kuri leis sklandžiai susiplanuoti išvykas“, – pranešime spaudai pažymi „LTG Link“ vadovas Linas Baužys. 

Manto Bucnio nuotr.

Pasak L. Baužio, bendrovė šiuo metu yra grąžinusi 75 proc. iki pandemijos buvusių vietinio susisiekimo reisų. Visgi veikti tokiomis pat apimtimis, kaip iki pandemijos, dar nėra įmanoma: siekiant saugumo, išlaikomi atstumai, užpildoma iki pusės traukinio. Ši nuostata, tikėtina, nesikeis iki pat karantino pabaigos.

Bilietus patariama pirkti iš anksto, ypač keliaujant į pajūrį. Teigiama, jog kelionių į Klaipėdą paklausa vasaros metu stipriai išauga, ypač savaitgaliais – bilietų įprastai nelikdavo kelios dienos iki išvykos. Šią vasarą, traukinyje parduodant tik pusė vietų, tikėtina, bilietai ištirps dar greičiau. Tad ramiausia bus jais pasirūpinus apie savaitę iki kelionės.

Bilietus iš anksto patogiausia įsigyti internetinėje svetainėje traukiniobilietas.lt. Čia taip pat galima pasitikrinti, ar į konkretų reisą dar vyksta bilietų pardavimai, ar liko laisvų vietų.

Keleivių dėmesys atkreipiamas ir į tai, kad tarp Vilniaus ir Klaipėdos kursuoja dviejų tipų traukiniai – skiriasi ir jų bilieto kaina. Pagal ją galima įsivertinti, kuris traukinys važiuos kuriuo laiku ir pasirinkti asmeniškai priimtiniausią variantą. Daugiau komforto, papildomų paslaugų, kaip „Wi-Fi“, suteikiama traukinyje, kurio bilieto kaina didesnė.

Viešojoje erdvėje neseniai buvo skelbta, jog įsigyti traukinio bilietų į kai kuriuos reisus yra labai sudėtinga.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Jungtinis traukinio ir viešojo transporto bilietas – jau ir Klaipėdoje

Keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ ir VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ klaipėdiečiams ir miesto svečiams pristato jungtinį traukinio ir autobuso bilietą. ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Keltininkai norėjo pasipelnyti apgaudami Klaipėdos valdžią

Akivaizdu, kad Klaipėdoje darniu judumu buvo pradėta rūpintis jau daugiau nei prieš 70 metų. Tuometinė valdžia buvo įsitikinusi, kad benzingalvius ...
2023-05-28
Skaityti daugiau

Transportas

Nuo birželio 2 d. vėl kursuos „Pajūrio ekspresas“

Keleivių vežimo traukiniais bendrovė „LTG Link“ praneša, jog jau septintą sezoną vykdys jungtines savaitgalio keliones į šalies pajūrio kurortus. Šiemet ...
2023-05-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This