Klaipėdos uoste – pirmasis šiemet „Ignitis“ perkrautas SGD krovinys

Uostas ir jūra

Bendrovė „Ignitis“ pranešė šeštadienį Klaipėdos uoste esančiame suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminale iš „Independence“ laivo-saugyklos perkrovusi tokias dujas į bunkeriavimo laivą „Kairos“. Paskutinį sykį SGD perkrovą „Ignitis“ atliko 2019 m. gruodį.

SGD perkrovus į mažesnius laivus, iš pastarųjų kroviniai toliau keliauja į įvairius šiuo kuru varomus laivus arba yra toliau transportuojami į kitus, dažniausiai Skandinavijos šalių uostus. O jau iš pastarųjų kroviniai patenka į sunkvežimius arba yra išdujinami ir patenka į dujotiekius.

„Visame pasaulyje sparčiai daugėja SGD varomų laivų ir jų užsakymų, todėl tokio tipo perkrovų poreikis ateityje tik augs. Ši perkrova yra jau 26-oji, kurią Klaipėdos uoste atliko „Ignitis“, o mūsų sukaupta šios veiklos patirtis leidžia klientams pasiūlyti patikimus, efektyvius ir konkurencingus sprendimus“, – pranešime cituojamas Dovydas Palaima, „Ignitis“ Didmeninės prekybos verslo plėtros vadovas.

Antrąją SGD perkrovą šįmet „Ignitis“ planuoja įvykdyti per artimiausias keletą savaičių.

Šiuo metu visame pasaulyje plaukioja 171 SGD varomas laivas, o iki 2026 m. bus pastatytos dar 187 šį kurą naudojančios jūrų transporto priemonės. Nors daugiausiai tai – įvairūs krovininiai laivai, tačiau pastaruoju metu pasaulyje populiarėja ir SGD kurui naudojantys kruiziniai laivai bei keleiviniai keltai.

Lyginant su laivų mazutu ar dyzeliu, SGD į aplinką išmeta ketvirtadaliu mažiau anglies dioksido ir 99 proc. mažiau sieros dioksido.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos SGD terminale - išskirtinė operacija

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ pranešė, kad jos valdomame suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminale Klaipėdoje vyko neeilinė perkovos operacija: iš ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

KN tapo keturių Vokietijos SGD terminalų komercine operatore

Nuo sausio 10 d. AB „KN Energies“ tapsianti „Klaipėdos nafta“ (KN) 2024-uosius metus pradeda pergale viešajame konkurse dėl keturių suskystintųjų ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This