Naujas sporto kompleksas Klaipėdoje: prasidėjo derybų maratonas

Miestas, Svarbu

Su abiem potencialiais būsimo sporto ir laisvalaikio komplekso Paryžiaus Komunos gatvėje statytojais ir valdytojais prasidėjo 90 dienų truksiantis derybų maratonas. Po jo turi būti parengta koncesijos sutartis, kurią rudenį jau tikimasi pateikti miesto tarybai, nes tik ši gali ją patvirtinti.

Bendrovės „2L architects“ vizualizacija

„Atvira Klaipėda“ jau nekart rašė, jog pirmą kartą savo istorijoje konkursą išrinkti koncesininką, kuris naują objektą ne tik valdytų, bet jį ir suprojektuotų bei pastatytų, paskelbusi Klaipėdos savivaldybė sulaukė dviejų pasiūlymų. Tiesa, pirmą kartą skelbtas konkursas neįvyko, nes norą jame dalyvauti buvo pareiškęs tik vienas dalyvis, tad pasigedusi konkurencijos Klaipėdos savivaldybė jį nutraukė.

Pernai sausio 31 d. Klaipėdos savivaldybė šiame konkurse sulaukė dviejų paraiškų. Su jais pateikusiais verslininkai vyko įvairios derybos, konsultacijos, o šiemet sausį abu teikėjai pateikė jau išsamius savo pasiūlymus, kokius sporto ir laisvalaikio kompleksus planuoja pastatyti, kiek iš savivaldybės prašytų metinio mokesčio už valdymą.

Konkurso sąlygose buvo numatyta, jog konkurso laimėtojas turi buvusios II vandenvietės vietoje Paryžiaus komunos gatvėje suprojektuoti, pastatyti ir valdyti naują sporto ir laisvalaikio kompleksą, o Klaipėdos savivaldybė savo ruožtu įsipareigotų 23 metus iš komplekso valdytojo pirkti atitinkamą kiekį paslaugų. Preliminariai numatyta, kad savivaldybė už perkamas paslaugas kasmet galėtų sumokėti apie 820 tūkst. eurų.

„Abu dalyviai pateikė savo išsamius pasiūlymus ir abu jie yra pakviesti į derybas. Kai jos baigsis, tada lauksime galutinių pasiūlymų ir išrinksime vieną, kuris yra geriausias. Pagal tokį pasiūlymą ir bus rengiamas koncesijos sutarties projektas, kuris bus teikiamas tvirtinti miesto tarybai“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Anot jo, derybos vyks trimis etapais, kurių kiekvienas negali užtrukti ilgiau nei 30 dienų. Pirmasis etapas jau prasidėjo, todėl derybas viliamasi pabaigti per vasarą, o rudenį koncesijos sutarties variantą pateikti miesto tarybai.

„Tačiau kita vertus, skubėti nelabai ir galime, nes šis objektas labai priklauso nuo naujo Klaipėdos bendrojo plano. Kol jo nėra, tol negalima pakeisti sklypo patirties ir net negalima išduoti projektavimo sąlygų“, – teigė E. Simokaitis.

Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėja neseniai vykusiame pakartotiniame Klaipėdos bendrojo plano viešame svarstyme tvirtino, kad šį dokumentą tvirtinti miesto tarybai planuojama pateikti rugsėjį.

E. Simokaitis skaičiavo, kad naujo sporto ir laisvalaikio komplekso projektavimo darbai gali trukti apie 8 mėnesius, o statybos – apie dvejus metus. Savivaldybė savo metinius mokėjimus turės pradėti mokėti tuomet, kai objektas jau bus ekploatuojamas.

Metinio mokėjimo kaina ir yra viena esminių derybų detalių. Abu teikėjai pageidautų, kad savivaldybė kasmet mokėtų daugiau nei po 820 tūkst. eurų, o būtent tokią sumą ir yra patvirtinusi miesto taryba.

„Tai dabar ir deramės, kad tiekėjai mažintų savo norimą metinio mokėjimo sumą. Jei nepavyks nusiderėti iki tos kainos, kurią patvirtino miesto taryba, ji visada turi teisę kainą padidinti, jei matys, kad tai tikslinga. Mes į miesto tarybą ateisime jau su tokiu sutarties variantu, kuriame atsispindės visos derybų detalės“, – teigė E. Simokaitis.

Bendrovės „2L architects“ vizualizacija

Pernai gruodį pasiviešino vienas iš potencialių naujo sporto ir laisvalaikio komplekso statytojų ir valdytojų. Bendrovė „BaltCap Infrastructure Fund“ pasiskelbė, kad siūlo statyti trijų aukštų pastatų kompleksą, kurį sudarytų ledo arenos, transformuojamų sporto aikštelių ir verslo moduliai. Tris atskirus pastatus jungtų erdvus vestibiulis ir vidinis kiemelis su terasa, kurios erdvė būtų skirta bėgimo mėgėjams šiltuoju metų laiku, o žiemą terasoje būtų įrengta čiuožykla. Ši bendrovė projektavimo darbams pasisamdė įmonę „2L architects“.

Potencialūs statytojai surengė ir viešą pristatymą, nes pageidavo sulaukti visuomenės pastabų. Jų gyventojai ir sporto bendruomenės atstovai pateikė visą šūsnį.

Antrasis konkurso dalyvis konkurentų viešumo pėdomis kol kas nepasekė.

Konkurso sąlygose numatyta, jog naujajame sporto ir laisvalaikio komplekse turi būti transformuojama universali sporto erdvė, skirta krepšiniui, lauko tenisui, tinkliniui, rankiniui, salės futbolui, badmintonui, kitoms sporto šakoms, o jos plotas turi siekti ne mažiau nei 5 tūkst. kv. m. Taip pat čia turėtų būti dvi ledo ritulio aikštelės su ne mažiau kaip 650 sėdimų vietų ir dar po vieną krepšinio, lauko teniso, tinklinio, rankinio, salės futbolo aikštę bei tris tinklinio ir penkias badmintono aikšteles. Sporto kompleksas turi būti suprojektuotas, pastatytas ir įrengtas bei pripažintas tinkamu naudotis ir įregistruotas ne ilgiau nei per 32 mėnesius nuo koncesijos sutarties įsigaliojimo dienos.

8 Comments

  1. Anonimas

    Netaip, dudorius su šaika dalinasi būsima pelną, norint teisingai pasidalinti reikia laiko, asilėlis nėniškis nori daugiau, bet nežino kaip elgtis

    Reply
  2. TIK

    nepainiokite, tai režisieriaus Grubliauskio kolegijos ir Budino, Zulco, Mantulovos nuopelnai. Neniškis tik bando išsrėbti tuo užraugtus barščius. Tik, kad jų labai daug ir šaunioji opozicija klusniai susilaiko už šlovingo uosto pažadėtas plėtras.

    Reply
  3. Hockey

    Toks jausmas kad reikės griežtesnių veiksmų , gal potencialių komplekso Sportininkų maršo ? 🙂 Po administracijos langais ?

    Reply
    • Sportininkas

      Pateikėte gerą pasiūlymą, bet ar surasite neužpelkėjusių potencialių komplekso sportininkų ?

  4. Jo kaip Baseinas

    Tai dėl savivaldybės kaltes ar jau gražinote 4mln € ?
    Teismai net -du .
    Kkas praras 4mln dėl savivaldybės kaltės?Ar mokesčių mokėtojai

    Reply
  5. Durnių

    klijuoja mums ta savivaldybė ir dar „vyr. specialistai” ima didžiausias algas. Tik nepamirškit ir Klalėdų premijų. Čia maždaug taip gaunasi – žmogelis nežino kokio namo nori, bet pasikviečia du statybininkus ir prašo papasakoti kuris kaip pastatys už kažkokią kainą ir kuris plaus langus ir virs barščius. Dzin iš ko tie barščiai 20 metų bus – ar iš burokėlių, ar kopūstų ar iš runkelių ar žolės. Barščiai yra barščiai ir ne taip svarbu ar langas iš stiklo paketu mediniame rėme, su varstymu ar tik įtempta plėvelė. Nepatinka duok į Teismą. Simokaitis nesugeba seno miesto turto susiranklioti ir susiskaičiuoti, o čia dar ir naujų pastatų „konkursus” organizuoja. Naujas miesto objektas!!! Bus dengiamas iš miesto biudžeto lėšų !!! Ar neužtenka garsiojo „nelabai kokio BASEINO bet užtai su pigiu abonentu”? Tai kas konkrečiai bus atsakingas už šį „projektą” ? Mere? ŽADĖJAI. Čia visai ne Simokaičio darbas. Tam jis neturi nei žinių nei kompetencijų. Kur ir kas matė, kad kažkokie koncesininkai ar statybininkai siūlysis pastatyti kuo geriau ir įdomiau. Kodėl jie tai turėtų daryti? Durni jie ar ką? Savivaldybė turėjo prašyti 1. kas parengs geriausią užduotį architektūriniam konkursui 2. ją viešai apsvarstyti, išgirsti nuomones, atsižvelgti į pastabas ir surašyti galutinę užduotį. Tam reikėtų 3-6 mėn. 3. Tada skelbti profesionalių architektūrinį konkursą. Tai dar 6-12 mėn. 4. Tik tada konkurso laimėtojui užsakyti parengti Projektinius Pasiūlymus juos išviešinti ir suderinti. Dar metai. Šio etapo biudžetas min. 300-500 tūkst. ir nekabinkit žmonėms makaronų , dėl bendrojo plano visa tai galima daryti. 5. Tik po to ir tada sakyti ir klausti – va norim tokio ir kad būtų taip ir už kiek padarysite -ieškoti koncesininko tam jau sukurtam pastatui ( ir ne jokiam kitam) užbaigti projektuoti, pastatyti ir eksplotuoti. Nurodžius privalomą vidaus oro ir ledo temperatūrą. Ir nebūtų jokių teismų ir jokių ginčų. Dabar kniaukdami „perka” patys nežino ką, o tiksliau – katę maiše ir tai vadina „DERYBOMIS”, viešinimais. Nuo pirmų kalbų praėjo jau gal daugiau nei 3-4 metai ( statybos kaina pakilo dvigubai) ir dar mes, niekas nematėme nieko konkretaus, savivaldybė apart vizualizuotų pamastymų taip pat neturi nieko, tik jau panašu, kad prasidės teismai. Pagal terminus jau galėjom maždaug už metų pradėti statyti. Panašu, kad greitai A.K. rašys – būsimas sporto ir laisvalaikio kompleksas pasiklydo Teismuose.

    Reply
    • Nuomonė

      Kaip pirštu į akį. Miesto administravimo profesionalumo lygis žemiau plintuso. Dudorius beviltiškai degradavęs, miesto taryboje politinės valios impotentai, o klerkai atsipalaidavę kavinetuose geria kavutę ir šnekasi apie covidą.

    • Pelkė

      Šventą teisybę pasakė „nuomonė”, miestelio veikėjai žiauriai užpelkėją…, elgiasi kaip Dievas duos…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai nenori įstaigų ir įmonių atiduoti vien mero valiai

Ne visi Klaipėdos miesto politikai yra linkę tenkinti mero pageidavimą vienasmeniškai valdyti savivaldybės biudžetines ir viešąsias įstaigas bei įmones: trečiadienį ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėda svetinga rusiškoms organizacijoms

Trijų nevyriausybinių organizacijų patalpų panaudos sutartys su Klaipėdos miesto savivaldybe baigėsi: su Antihitlerinės koalicijos šalių Antrojo pasaulinio karo dalyvių Klaipėdos ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Mero nepasitikėjimui subręsti reikia beveik pusmečio

Uostamiesčio merui Arvydui Vaitkui prireikė net penkių mėnesių, kad iš savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ valdybos atšauktų jo pasitikėjimo dėl ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This