Stringa nauja registracijos vakcinacijai sistema

Koronavirusas

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pirmadienio rytą pranešė, kad startavo bendroji elektroninė vakcinacijai skirta registracijos sistema svetainėje www.koronastop.lt. Tačiau jau nuo pat ryto ji strigo – arba puslapis iš viso neužsikraudavo, arba mesdavo įvairias klaidas, pavyzdžiui, kad nepavyko nustatyti tapatybės ir pan.

Prie šios sistemos pirmadienį turi prisijungti ir Klaipėdos savivaldybė, iki šiol vykdžiusi registraciją per savo sistemą.

Apie 11 val. sistema jau funkcionavo normaliai.

Norėdamas registruotis skiepui nuo COVID-19 gyventojas turi patvirtinti savo tapatybę per Elektroninius valdžios vartus, pasirinkęs jam tinkamą identifikavimo būdą (elektroninė bankininkystė, mobilusis parašas ir kt.).

Patvirtinus tapatybę, gyventojas turės pasirinkti savivaldybę, kurioje nori skiepytis, pageidaujamą vakciną, datą ir laiką. Registracijos pabaigoje prašoma užpildyti klausimyną apie žmogaus sveikatos būklę, turimas alergijas, ligas ir kt.

Gyventojai, kurie neturi galimybės registruotis internetu ir neturi, kas juos galėtų registruoti, gali tai padaryti telefonu, skambindami Karštąja linija 1808.

Nuo pirmadienio vakcinacijai registruojami 45–54 metų gyventojai. Gegužės 24 d. bus pradėti vakcionuoti 35–44 metų gyventojai; nuo gegužės 31 d. – 16–34 metų gyventojai.

Asmenims nuo 16 metų gali būti skiriama tik viena iš keturių registruotų ir Lietuvoje vartojamų vakcinų – „Comirnaty“ (gamintojas „BioNTech ir Pfizer“). O žmonėms nuo 18 metų gali būti pasiūlyta „Comirnaty“ (gamintojas „Pfizer ir BioNTech“), „Vaxzevria“ (gamintojas „AstraZeneca“), „Moderna“ (gamintojas „Moderna“) ir „Janssen“ (gamintojas „Janssen Pharmaceutica NV“) vakcina.

SAM primena, kad „Janssen“ vakcinos skiepijimo schemą sudaro tik viena dozė, t. y. asmuo paskiepijamas tik viena injekcija. Kitos vakcinos yra skiepijamos dvejomis dozėmis, tarp pirmos ir antros darant tokias pertraukas: „Comirnaty“ vakcinoms – 21 dienos; „Moderna“ vakcinoms – 28 dienų; „Vaxzevria“ vakcinoms – rekomenduojama 12 savaičių.

Klinikinių tyrimų apžvalga rodo, kad, skiepijant „Vaxzevria“ vakcina, daugiau antikūnų ir tvirtesnis imunitetas susiformuoja antrą vakcinos dozę suleidžiant po 9–12 savaičių. Dėl to SAM rekomenduoja taikyti maksimalią 12 savaičių pertrauką. Vis dėlto, skiepijimo centrai, atsižvelgdami į individualias aplinkybes, pavyzdžiui, jeigu ilgesnė pertrauka neigiamai atsiliepia gyventojo vykdomai veiklai, antrą vakcinos dozę gali skirti anksčiau, gamintojo rekomenduojamu 4–12 savaičių intervalu. Gyventojai raginami objektyviai įvertinti poreikį trumpinti laiką tarp pirmos ir antros dozės ir rinktis jų sveikatai naudingiausią sprendimą.

Registracijos sistemoje, kai ji protarpiais užsikraudavo, skelbta, kad pirmadienio rytą visoje Lietuvoje buvo 4 194 „Moderna” vakcinos, 4 216
„Comirnaty” („Pfizer”), 5 433 „Vaxzevria” („AstraZeneca”) ir 1 729 „Janssen”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą nuo COVID-19 pasiskiepijo daugiau nei tūkstantis žmonių

Penktadienį Lietuvoje patvirtinti 437 nauji užsikrėtimų koronavirusu atvejai (85 žmonės užsikrėtė antrą kartą, šeši – trečią). Klaipėdoje fiksuoti 22  šios ...
2022-10-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Skiepytis nuo COVID-19 galima ir medicinos įstaigoje, kur pacientas nėra prisiregistravęs

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį Lietuvoje patvirtinti 29 nauji užsikrėtimų koronavirusu atvejai – visi žmonės užsikrėtė pirmą kartą, skelbia Statistikos departamentas. ...
2022-10-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje COVID-19 rodikliai toliau gerėja

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį Lietuvoje patvirtinta 60 naujų užsikrėtimų koronavirusu atvejų, iš kurių 4 žmonės užsikrėtė antrą kartą, vienas – ...
2022-10-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This