Atnaujintas „GO Pilsner“ – pirmasis nealkoholinis alus netoleruojantiems glitimo

Verslas

Alaus kūrėjai pristato naują nealkoholinio alaus receptą, kuriuo nuo šiol galės mėgautis ir glitimo netoleruojantys vartotojai. „Švyturio“ daryklos aludarė Dalia Jočytė ilgiau nei vienerius metus tobulino į sveikesnį vartojimą orientuoto nealkoholinio „GO Pilsner“ receptą, kurio atsiradimą paskatino naujausios tendencijos ir griežtėjantys vartotojų poreikiai.

Pirmasis šio nealkoholinio alaus receptas buvo sukurtas prieš šešerius metus. Per šį laiką jo kūrėjai subūrė daugybę lojalių vartotojų, tačiau daug kas ir pasikeitė – patobulėjo įmonės gamybos procesai, keitėsi pirkėjų prioritetai ir poreikiai. 

„Žmonės vis atidžiau skaito etiketes, žiūri, ką valgo ar geria. Cukraus ar kitų maistinių medžiagų suvartojimo tendencijos kinta, sveikų maisto produktų pasirinkimas krypsta į teigiamą pusę, tad vartotojas parduotuvių lentynose net ir nealkoholinį alų jau renkasi atsižvelgiant į šiuos poreikius. Todėl nusprendėme sustiprinti receptą ir dar labiau orientuotis į sveikatingumą“, – pranešime spaudai pasakoja D. Jočytė.

Tad „GO Pilsner“ ir „GO Wheat“ buvo patobulinti maistingumo atžvilgiu – juose palikti tik naturalūs cukrūs iš salyklo. Na, o naujasis pilsneris nuo šiol išsiskiria ir unikaliu gluten-free statusu – nealkoholiniu alumi jau gali mėgautis ir glitimo netoleruojantys vartotojai.

Ypatingos technologijos ir griežta kontrolė

„Alus gaminamas iš miežio ir kviečio, todėl jame visada rasime glitimo. Kvietiniame aluje šios medžiagos yra dar daugiau, tačiau, bendrai, glitimo netoleruojantys žmonės negali mėgautis alumi. Vis dėlto priėmėme šį iššūkį ir pirmieji Lietuvoje pagaminome nealkoholinį alų be glitimo. Tam reikalingus technologinius sprendimus ir žinias pasiskolinome iš skandinavų kolegų, kurie dar anksčiau išvystė šį procesą“, – teigia D.Jočytė.

Tiesa, palyginus su įprastu nealkoholiniu alumi, naujojo produkto gamyba reikalauja žymiai didesnių resursų ir yra griežčiau kontroliuojama.

„Filtracijos metu yra naudojamos papildomos medžiagos, kurios leidžia pašalinti perteklinį glitimo kiekį ir sumažinti jį iki minimumo. Tokios gamybos kontrolės sistema yra daug griežtesnė, tais pačiais vamzdžiais nebegali bėgti joks kitas alus. Dėl to iki šiol buvo įmanoma rasti įvežtinio gluten-free nealkoholinio alaus, tačiau nuo šiol parduotuvėse vartotojai galės rinktis ir lietuvišką tokio tipo prekę“, – džiaugiasi aludarė ir pažada, kad ateityje pristatys dar daugiau įdomių produktų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos jaunimo teatras kviečia į premjerą - monospektaklį „Švyturys"

Klaipėdos jaunimo teatras pristato premjerą monospektaklį „Švyturys“. Balandžio 12 dieną, penktadienį, Klaipėdos Kultūros fabrike Pauliaus Pinigio režisuotame spektaklyje pirmą kartą ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Spyglys

Alus gerti sveika, - ar ne taip, Leonai?*

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Leonas Makūnas vieno komiteto posėdžio metu, viešai girdint per YouTubą visam pasauliui, baisią istoriją apie ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdoje 2024-uosius nori paskelbti Švyturių metais

Klaipėdos miesto tarybai Savivaldybės administracija siūlo 2024-uosius paskelbti Švyturių metais. Neringos savivaldybė šiuo metu taip pat ruošia analogišką sprendimą.  „1884 ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This