Klaipėdoje – ir naujas prekybos centras, ir poliklinika

Svarbu, Verslas

Verslininkai neatsisako planų pietinėje miesto dalyje pastatyti naują prekybos centrą. Tiesa, Laukininkų g. 15 dabar jau planuojamas prekybos paskirties pastatas, o nebe „Maxima“ prekybos centras. Be to, numatoma rekonstruoti ir dabar sklype esantį pastatą, ir jame įrengti privačią polikliniką.

Projektuotojų vizualizacija

Beveik 50 arų ploto sklypas Laukininkų g. 15 priklauso Skuodo rajono prekybos ir paslaugų įmonė „Solneta“. Dabar šis sklypas yra neužstatytas, tik mažą jo dalį užima pastatas, kuriame veikia vaistinė ir optikos parduotuvė.

Šiemet sausį buvo paviešinti projektiniai pasiūlymai, iš kurių tapo aišku, kad šiame sklype planuojama pastatyti prekybos paskirties pastatą, o jame turėtų įsikurti prekybos tinklas „Maxima“. Šio prekybos centro logotipai buvo viešinami ant planuojamo apstato vizualizacijų. Tuomet „Solnetos“ direktorius Marius Markaitis patvirtino, kad įmonė pastatą tik pastatys ir jį nuomos „Maximai“. Tačiau tokiems planams pasipriešinimo gyventojai. Jie skundais ir pastabomis užvertė projektuotojus, sklypo savininkus, Klaipėdos savivaldybę. Todėl galiausiai net buvo nuspręsta sustabdyti viešinimo procedūrą – planuotas projektinių pasiūlymų viešas svarstymas buvo atšauktas.

Šiuo metu jau yra paviešinti nauji projektiniai pasiūlymai, kas planuojama Laukininkų g. 15 esančiame sklype. Jame numatoma pastatyti naują prekybos paskirties pastatą, kurio aukštis neviršys 8,5 metro. Numatoma, kad prekybos salės plotas sieks 577 kv. m, o tai yra šiek tiek mažiau nei ankstesniame projekte.

Projektiniuose pasiūlymuose taip pat numatoma, kad sklype jau šiuo metu esantis prekybos paskirties pastatas, jo paskirtis bus pakeista į gydymo paskirties pastatą. Jį numatoma pritaikyti privačios poliklinikos veiklai, o po pastatu įrengti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad į Laukininkų g. 15 sklypą numatyti du pagrindiniai įvažiavimai lengvajam transportui – iš Vingio ir Vyturio gatvių, o parduotuvės aptarnaujančiam transportui įsukimas numatytas iš Vingio gatvės.

Projektuotojų vizualizacijos

Teisės aktuose numatyta, kad tokio ploto prekybos paskirties pastatui reikia įrengti 31 automobilių stovėjimo vietą, o gydymo paskirties pastatui – 27.

Projektiniuose pasiūlymuose teigiama, kad šalia naujojo pastato projektuojamoje aikštelėje numatoma 37 automobilių stovėjimo vietos, o požeminėje aikštelėje su automobilių keltuvu numatyta 21 vieta. Be to, už sklypo ribos, Vingio gatvės raudonųjų linijų ribose, kaip buvo numatyta detaliajame plane, planuojama įrengti dar 18 automobilių stovėjimo vietų, skirtų miestiečių poreikiams.

„Šiais projektiniais pasiūlymais maksimaliai atsižvelgėme į visas gyventojų pastabas ir siūlymus, kurių buvome sulaukę labai daug ir net sustabdę viešinimo procedūrą, kad projektą galėtume patobulinti. Esminis pokytis yra tas, kad prekybos paskirties pastatą „apsukome“ ir dabar aptarnaujantis transportas prie rampos galės įvažiuoti iš Vingio gatvės, o ne iš siauros Vyturio gatvės“, – teigė projektinius pasiūlymus parengusios bendrovės „Mak group“ projekto vadovė Rasa Paulauskaitė.

Ji tvirtino, kad verslininkai savo lėšomis yra nusiteikę dar labiau prisidėti prie miestiečių gerovės, todėl yra pasiryžę įrengti 18 automobilių stovėjimo vietų Vingio gatvėje, o tarp prekybos paskirties pastato ir gyvenamųjų namų pasodinti daugiau želdinių, kad „parkelis nebūtų toks skystas“.

„Padarėme viską, ką galėjome, aks mūsų galiose, kad gyventojams būtų kuo geriau“, – pabrėžė R. Paulauskaitė.

Apie būsimą projektą vietoje informuoja ir stendas. Palmiros Mart nuotr.

 Paklausta, kodėl naujojo prekybos paskirtis pastato vizualizacijose nebėra „Maxima“ logotipo, pašnekovė tvirtino, jog kol kas neaišku, koks prekybos centras įsikurs.

„Aišku tik tiek, kad tai bus maisto prekių parduotuvė su keliomis nuomai skirtomis patalpomis“, – teigė R. Paulauskaitė.

M. Markaitis šiuo metu išvykęs į užsienį, todėl su juo susisiekti nepavyko, o bendrovės „Maxima“ atstovai kol kas neatskleidė, ar jie galutinai atsisakė planų įsikurti Laukininkų g. 15 planuojamame prekybos paskirties pastate. 

„Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė tvirtino, jog informacija apie konkrečius prekybos tinklo „Maxima“ plėtros planus iš anksto nėra skelbiama.

„Maximos grupės“, kuriai priklauso ir prekybos tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“, išleistos obligacijos yra kotiruojamos NASDAQ Vilniaus bei kitose tarptautinėse biržose, todėl informacija apie investicijų planus konkrečioje šalyje pagal galiojančius teisės aktus pirmiausiai turi būti atskleista per biržą“, – teigė E. Dapkienė.

14 Comments

  1. trumpa pas jus atmintis

    buvot žadėję prieš rinkimus platinti kiemuose stovėjimo aikšteles Laukininkų gatvėje,kur dingote su savo pažadais

    Reply
  2. Vyturio g. gyventoja

    Kokia nesamone! Parduotuve ant parduotuves! Miesto gale, Juruninku pr, arciau Rimku, ten didziulis rajonas ir ne vienos patduotuves! O sitoj vietoj, kur “kisamas” naujas projektas, ir naujas Rimi, ir Norfa, ir Lidl, ir Iki Vyturys, ir Gruste. Teisingai, nera dar Maximos… Ne i tas kisenes gyventojai pinigus deda, Maxima dar negauna savo dalies

    Reply
  3. Ona

    Kodėl viskas statoma ten kur ir taip jau parduotuvė ant parduotuvės. O va tarp Statybininkų pr. ir Minijos gatvės tiek daug žalių plotų, naujų gyvenamųjų namų ir ne vienos parduotuvės.

    Reply
    • MM

      Tegu valina jie su savo tom parduotuvėms iš šito rajono , matai gavo sklypą iš dudoriaus už dėžute nebloga kad duoda leidimus statyt parduotuvė ant parduotuvės. Aš manau , kad reikia šio rajono gyventojams rinkti peticiją kad ši erdvė būtų palikta viešajai erdvei.

    • Kira's

      Teisingai pastebėta.sutinku su jumis

  4. Brone

    Noriu sakuru parkelio su ežeriuku, nenoriu maximos:)

    Reply
  5. Vadim

    Kai state Akropolį už ‘savininko’ lėšas pilnai atnaujino Kauno gatvę. O čia 18 parkavimosi vietų! Prabanga.
    Reikėjo liepti praplatinti Vyturio g. ir ten per visą ilgį padaryti tokias parkavietės.

    Reply
    • ezys

      gal nereikia lyginti Akropolio su situo kiosku? Ir siaip tokiu dalyku „liepti” negalima, jei taip butu, tai butu galima „liepti” Senukams finansuoti estakada ir panasiai, bet su tokiu poziuriu nei estakados, nei Senuku nebus.

  6. Seip

    Kas liwcia vyturio gatve ten jau ir taip sunku su masina prasilenkti o jus norit dar padidint masinu srauta

    Reply
  7. ar jau visai

    projektuotojai aptingo sugalvoti kažką įdomesnio, atrodo kad sugrįžome į socialistinį realizmą.

    Reply
  8. Pagrindinis

    Žodis , privati. Tai gyventojai džiaugsis.

    Reply
    • Parkman

      Dar labiau džiaugsis, kai paaiškės, kad mašinų stovėjimo aikštelė mokama, su šlagbaumu, kaip prie naujojo Rimi, dar brangesnė, kaip miesto centre raudonojoje zonoje. Parvažiuos penktadienį iš darbo 17 val, pastatys mašiną porai valandų dykai, o paskui tik pyst ir ims suktis skaitliukas. Iki pirmadienio ryto prisuktų euriukų tiek, kad ilgai raugėtų, paskutines kelnes lombarde užstatę.

    • ezys

      ir toliau be kelniu su savo kledaru vazinetu? 😀 keisti pas jus prioritetai…

    • Parkman

      Ką beveiksi, be kelnių – tai be kelnių, bile ne pėsčias. Tiktai kad neišeitų kaip su tuo šeimų maršu, va, jeigu visi papykę sankiulotai vieningai per šlagbaumus prasineš su bulgarkėm ir dar valdžionims akmenim per langines?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Paaiškėjo tikroji direktorės atleidimo priežastis*

Spyglys išsiaiškino, jog meras Arvydas Vaitkus atleido iš pareigų Klaipėdos socialinės paramos centro direktorę Dianą Stankaitienę visai ne dėl to, ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This