Dar vienas karantino švelninimas: kas keičiasi?

Koronavirusas

Vyriausybė trečiadienį nutarė dar kartą švelninti karantiną.

Nuo pirmadienio, gegužės 24-osios, uždarose erdvėse bus galima bendrauti dviems namų ūkiams arba ne didesnėms nei 5 asmenų grupėms. Atvirose erdvėse tai galės daryti iki 10 asmenų grupės.

Maitinimo įstaigoms leista veikti valanda ilgiau, iki 22 val., o prekybos centrams ir turgavietėms leidžiama dirbti ir savaitgaliais.

Palmiros Mart nuotr.

Didinamas ir asmenų, kuriems leidžiama dalyvauti laidotuvėse, skaičius – nuo 10 iki 50 asmenų.

Vėl galės veikti baseinai. Jie paslaugas galės teikti ne daugiau kaip 50 asmenų, užtikrinant 20 kv. m paslaugos teikimo plotą vienam asmeniui. Rengiant grupines treniruotes (užsiėmimus), viename baseino takelyje gali būti ne daugiau kaip 5 asmenys. Panašiomis sąlygomis nuo balandžio pabaigos veikia ir sporto klubai.

Jei paslaugos bus teikiamos galimybių pasą turintiems žmonėms (pasiskiepijusiems, persirgusiems ar turintiems ne anksčiau nei prieš 24 val. atliktą COVID-19 tyrimą ir gautą neigiamą atsakymą, taip pat vaikams iki 16 metų) maksimalaus asmenų skaičiaus ir paslaugos teikimo ploto vienam asmeniui reikalavimai nebus netaikomi.

Švelnėja ir reikalavimai švietimo srityje. Nuo pirmadienio neformaliojo vaikų švietimo užsiėmimuose atvirose erdvėse gali dalyvauti viena grupė, kurioje būtų ne daugiau kaip 25 vaikai. Uždarose erdvėse vykstančiuose užsiėmimuose gali dalyvauti ne daugiau kaip 10 vaikų, turi būti užtikrinamas 10 m² plotas vienam vaikui. Taip pat leidžiami ir individualūs neformaliojo vaikų švietimo užsiėmimai.

Rengiant vaikų stovyklas, laikomasi reikalavimo, kad vienoje grupėje dalyvautų ne daugiau kaip 15 vaikų ir būtų užtikrintas 5 m² plotas vienam vaikui.

Neformaliojo suaugusiųjų švietimo užsiėmimuose atvirose erdvėse taip pat gali dalyvauti daugiau žmonių, bet ne daugiau nei 25. Uždarose erdvėse – ne daugiau kaip 10 asmenų, pasirūpinant, kad vienam žmogui būtų užtikrintas ne mažesnis kaip 10 m² plotas. Taip pat galimi ir individualius neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir neformaliojo profesinio mokymo užsiėmimai.

Aviacijos, jūrininkų bei statutinių profesinio mokymo įstaigų įvadinio mokymo kursų praktiniai mokymai, vairavimo praktiniai mokymai, sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų praktiniai mokymai, užsienio kalbos mokėjimo lygio vertinimo egzaminai (įskaitos) asmenims, stojantiems į užsienio aukštąsias mokyklas, ir valstybinės kalbos ir Lietuvos Respublikos Konstitucijos pagrindų egzaminai visose savivaldybėse organizuojami grupėms, kuriose turi būti ne daugiau kaip 10 asmenų, užtikrinant ne mažesnį kaip 10 m² plotą vienam asmeniui.

Pirminio profesinio mokymo ir aukštojo mokslo studijos nuo gegužės 24 d. gali vykti mišriu būdu periodiškai atliekant studentų ir kontaktiniu būdu dirbančių darbuotojų profilaktinį tyrimą.

Nuo pirmadienio bus leidžiama organizuoti didesnius renginius, vyksiančius atviroje erdvėje. Atviroje erdvėje bus leidžiama rengti renginius, kuriuose galės dalyvauti iki 2000 žmonių, turinčių Galimybių pasus. Lauke vykstančiuose renginiuose galės dalyvauti iki 300 žmonių, neturinčių Galimybių paso.

Vyriausybės posėdyje taip pat buvo nuspręsta dėl didesnio ekskursijų dalyvių skaičiaus. Tiek lauke, tiek uždarose erdvėse leidžiama rengti ekskursijas iki 25 asmenų, užtikrinant išankstinę jų registraciją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Klaipėdoje - nemažai neužregistruotų mirčių

Klaipėdos regioniniame valstybės archyve saugomus uostamiesčio Vykdomojo komiteto (VK) 1949-ųjų dokumentus pavarčiusi „Atvira Klaipėda” tęsia pasakojimą apie to meto paslaugas. ...
2022-07-23
Skaityti daugiau

Švietimas

Tyrimas atskleidė karantino poveikį mokiniams: stigo motyvacijos, slėgė emocijos

Klaipėdos licėjaus atlikto tyrimo rezultatai atskleidžia, kad dėl karantino mokiniai daugiausia patyrė socialinių-emocinių iššūkių, o akademinei pažangai teko antraplanis vaidmuo. ...
2022-03-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This