Darbdavių kokybės ženklo siekia dar viena Klaipėdos universiteto studijų programa

Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) pranešė, jog jo Jūrų transporto inžinerijos studijų programa pretenduoja į „Investor‘s Spotlight“ ženklą, liudijantį didelį darbdavių interesą šios srities absolventams.

Tam, kad studijų programa gautų teisę į šią žymą, turi praeiti kokybės vertinimo procedūrą. Ji susideda iš 2 nuotolinių susitikimų, verslo atstovų rekomendacijų pateikimo, aukštosios mokyklos rekomendacijų įgyvendinimo plano parengimo ir pristatymo. Vertintojais pakviesti didžiųjų Klaipėdos regiono kompanijų, dirbančių krovos, jūros transporto, laivų statybos ir techninės priežiūros, metalo konstrukcijų gamybos srityse. Šiemet į procedūrą buvo įtraukti ir studentai. Jie kviesti dalyvauti susitikimuose bei užpildyti studijų programos vertinimo anketas. Vertinimo procedūrą koordinuoja VšĮ „Klaipėda ID“.

Anot KU Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto dekanės dr. Rimos Mickevičienės, darbdavių atstovai susitikimuose išsakė savo lūkesčius, kokių žinių bei kompetencijų jie tikisi iš absolventų.

„Siūlymai, susiję su konkrečių įmonių veiklos specifika arba numatomu naujų technologijų diegimu, bus įtraukti į studijų procesą ir neabejotinai pastiprins jų turinį“,- sako dekanė.

Jos teigimu, darbdaviai pabrėžia ne tik profesinius, bet ir bendruosius absolventų gebėjimus – komunikaciją raštu ar žodžiu, geras lietuvių, anglų ir rusų kalbų žinias, įgūdžius dirbti komandoje ar multikultūrinėje aplinkoje, pasitikėjimą savimi, mokėjimą pristatyti savo idėjas, norą mokytis ir nuolat tobulėti bei kt.

Vertinimo procedūroje dalyvaujantis UAB „Western Baltic Engineering“ direktorius Marius Arkušauskas sako, jog jo vadovaujamoje bendrovėje dirba daugiau nei dvi dešimtys KU absolventų, sėkmė paprastai lydi žingeidžiausius ir norinčius tobulėti.

„Mūsų bendrovė, kaip darbdavys, priima nemažai studentų iš KU. Pagrindinis mūsų lūkestis, kad būsimasis darbuotojas būtų susipažinęs su laivo konstrukcija, turėtų žinių apie medžiagas, naudojamas laivų statyboje, gebėtų apskaičiuoti konstrukcijas, žinotų specializuotas laivų
projektavimo programas (nors pagrindines), turėtų bent bazinius įgūdžius dirbant su programomis „Aveva Marin“, „Schip Constructor“, „AutoShip“,- teigia Marius Arkušauskas.

Jis pažymi, jog ateityje inžinerinių specialybių studentams atsiras dar daugiau galimybių, nes ir dabar Lietuvoje trūksta šios srities darbuotojų.

Iki šiol „Investor‘s Spotlight“ ženklas buvo suteiktas penkioms KU Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakultete vykdomoms studijų programoms – Mechanikos inžinerijai, Elektros inžinerijai, Informatikai, Informatikos inžinerijai ir Chemijos inžinerijai (aplinka ir energija).

2020-aisiais įstojusiesiems į „Investor‘s Spotlight“ ženklu pažymėtas studijų programas regiono universitetuose ir aukštosiose mokyklose valstybė skyrė 200 Eur mėnesines stipendijas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This