Smiltynėje – nauji tualetai eilėse įstrigusiems keliautojams

Miestas, Svarbu

Eilėse prie keltų Smiltynėje valandas leidžiantiems vairuotojams bei keleiviams bent jau nebereikės sukti galvos, kur atlikti gamtinius reikalus. Žadama, kad jau šį savaitgalį atsiras du biotualetai, kurie bus pastatyti ruože tarp kelio Smiltynė-Nida ir Naujosios perkėlos.

Dažną sekmadienį Smiltynėje prie keltų nusidriekia ilgos eilės. Palmiros Mart nuotr.

Ilgos automobilių eilės Smiltynėje prie keltų nusidriekia sekmadieniais, kai poilsiautojai suskumba namo iš Neringos savivaldybės į kitus miestus.

„Smiltynės perkėla“ gerų žinių kol kas neturėjo. Eilių problemos šią vasarą išspręsti dar nepavyks. Situacija turėtų gerėti tik kitais metais, kai bus pastatytas ir pradės dirbti naujasis keltas“, – teigė Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys, trečiadienį įvairus specialistus sukvietęs į pasitarimą apie pasiruošimą vasaros sezonui Smiltynėje ir tualetų įrengimą keltų laukiantiems vairuotojams ir keleiviams.

Nustatyta, kad automobilių eilės vasaros sezono metu susiformuoja kiekvieną sekmadienį maždaug nuo 14 val. iki 20, o kartais ir iki 23 valandos. Mašinos, laukiančios keltų, išsirikiuoja kelis kilometrus, todėl vairuotojams ir keleiviams eilėse tenka laukti ir po kelias valandas, o prispyrus gamtiniams reikalams, dažnas juo atlikti bėgdavo į greta esantį mišką.

A. Barbšys žadėjo, kad jau šį savaitgalį prie kelio, kuris driekiasi nuo Naujosios perkėlos iki posūkio į Nidą, bus pastatyti du biotualetai. Vienas – aukščiausioje šio kelio ruožo vietoje,  kitas – arčiau pačios perkėlos.

„Pasitarėme ir su Kretingos miškų urėdija, kuri valdo miškus. Sutarėme, kad biotualetus galima pastatyti prie įvažų į mišką, kad tualetus aptarnaujančios bendrovės transportas galėtų privažiuoti jų išplauti, nes tai turi būti daroma kiekvieną dieną. Kai pastatysime tualetus, įvertinsime situaciją, ar jie gerai matomi, nes jei ne, tuomet įrengsime nuorodas“, – teigė vicemeras.

Jis tvirtino, kad nors pasitarime negalėjo dalyvauti Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos atstovai, tačiau jie jau anksčiau buvo išreiškę pritarimą, kad biotualetai prie šio kelio atsirastų.

A. Barbšio teigimu, bent kol kas manoma, jog šie du biotualetai miesto biudžetui papildomai nekainuos, nes jie bus perkelti iš kitų vietų Smiltynėje. „Pavyzdžiui, Smiltynėje prie paplūdimio jau pradės veikti konteinerinis tualetas, tad biotualetas ten bus nebereikalingas“, – aiškino vicemeras.

Dar venas tualetas turėtų būti pastatytas aikštelėje, kuri yra prie pat posūkio į Nidą iš kelio nuo perkėlos pusės. Tačiau, anot A. Barbšio šioje vietoje tualeto pastatymu turėtų pasirūpinti Lietuvos automobilių kelių direkcija.

1 Comment

  1. Ema

    Numirti galima is juoko,taip giriasi biotualetais,atrodo kad daugiau nieko nera svarbiau.Cia turi stoveti,juk 21 amzius ar valdzia visai nukvako.Kol zmones neraso tol jie nieko nedaro.Kam just sedit valdzioje ,kad elementariu dalyku neirengiat.Vazinejat patys po pasauli viska matot grozites,o savo tevyne pamirstat,norit kad butu turistu.Tai darykit cia irgi prota ir darba reikia ideti,nieks savaime neatsiranda.o dabar kokie mes geri sikinikus pastatem

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Spyglys

„Smiltynės perkėlai” ir 5 m/s vėjas yra baisus*

Stovi, šąla trečiadienio popietę ant Kuršių marių kranto Smiltynėje, prie Senosios perkėlos, minia žmonių: laukia nesulaukia kelto. Regis, ir oras ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This