Baltijos pr. rekonstrukcija: daugiau eismo ribojimų, tačiau atidaroma Lypkių gatvė

Transportas

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad plečiasi rekonstrukcijos darbų zona ties Baltijos pr. ir Šilutės bei Vilniaus plentų žiedine sankryža. Netrukus darbai užvirs šiaurinėje Vilniaus plento pusėje, ruože nuo geležinkelio viaduko iki Baltijos pr. žiedo. Tad nuo penktadienio 10 val. ryto šioje atkarpoje bus uždaromas eismas.

Kartu vairuotojams atveriamas naujas įvažiavimas į miestą – Lypkių gatvė. Ja pravažiuoti bus galima jau ketvirtadienį nuo 17 val. Šis laikinas kelias, besidriekiantis per Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) teritoriją, sujungia Statybininkų prospektą ir kelią Klaipėda-Šilutė.

„Tikimės, kad nauja susisiekimo tarp miesto ir rajono galimybė per LEZ teritoriją bent iš dalies palengvins situaciją vairuotojams. O darbai Baltijos prospekte vyksta išties intensyviai – netrukus bus pradėtas ir pačių polių, laikysiančių būsimąją estakadą, įrengimas. Tuo pat metu miestas toliau palaiko nuolatinį ryšį su Vyriausybės, o ypač su Susisiekimo ministerijos vadovais bei jų atstovais dėl tinkamų finansavimo apimčių užtikrinimo“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Nuo gegužės 21 d. eismas nuo Baltijos pr. žiedinės sankryžos Vilniaus plentu Jakų žiedo link vyks viena eismo juosta, o vykstant nuo Jakų žiedo į miesto pusę eismas bus nukreipiamas į pietinę Vilniaus pl. dalį, kur eismas bus organizuojamas dviem eismo juostomis. Planuojama, kad šiaurinė Vilniaus pl. atkarpa bus uždaryta apie 4 mėnesius. Eismo ribojimai išliks ir Baltijos pr. šiauriniame ruože, kuris yra uždarytas nuo kovo antros pusės.

„Automobilių vairuotojų prašome pagal galimybes rinktis kitus patekimo į miestą bei išvažiavimo kelius. Savivaldybė jau baigė rekonstrukciją Pajūrio gatvėje, kuria patogiai galima susisiekti tarp Palangos plento ir šiaurinės miesto dalies. Vykstantiems į ar iš šiaurinės miesto dalies taip pat siūlome naudotis Tilžės bei Liepų gatvėmis. Pietinėje miesto pusėje patogiausia su rajonu susisiekti bus naująja Lypkių gatve, kur įrengta ir laikina pervaža per geležinkelį, taip pat Rimkų gatve“, – sako Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Įgyvendinus rekonstrukcijos projektą Vilniaus plentą ir Baltijos prospektą rytų – vakarų kryptimi sujungs virš žiedinės sankryžos iškilusi estakada, o pati sankryža bus modernizuota. Visa projekto vertė siekia 30,5 mln. eurų. Darbus planuojama baigti 2023 m. pirmoje pusėje.

8 Comments

  1. Bevardis

    Galėjo iš Plunges tunelį pasiskolint:-)

    Reply
  2. RIČARDAS

    Grubliauskai pasipurtyk ar nemiegi?! Kiek tau reikia kadencijų Rimkų viadukui pastatyti.Ar neina ten nieko pavogti?Kada nustosi žmones kankinti šunie!

    Reply
  3. Anonimas

    Lypkių pervažą žadėjo kovo 15, melavo ir meluoja ir dar meluos ir meluos. Dabar tokia melagių komanada ar šutvė

    Reply
    • Anonimas

      O tai kas ir kodėl laiku neatidare pervažos?

  4. Kestutis

    Aš tik nesuprantu, kodėl Lypkių pervaža tik laikinai bus atidaryta. Koks tikslas paskui ją uždaryt, kai investuota tiek pinigų, kad ją įrengti…

    Reply
    • Andrius

      Lqikinas todėl,kad paskui galėtų skelbti konkursą kelio panaikinimui,arba bandys daryt projektą pastoviam keliui įteisint.Trumpai tariant-pinigų „įsisavinimas”iš biudžeto…

    • klp

      Geležinkeliečiai iškarto sakė, kad nenori Lypkių pervažos nes esą gaunasi per daug pervažių trumpame ruože. Šiaip Lypkių pervažą pastatant tunelį pačioj pirmoj eilėje reikėjo padaryti. Bet matyt tuometinė valstiečių vyriausybė sutiko duoti pinigų tik Banginio žiedo rekonstrukcijai.

    • Anonimas

      Įtariu jei jau dabar keturių juostų kelią darytu tai iki kitų metų gegužės nespetu

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This