Klaipėdoje – Europos jaunimo savaitė

Miestas

Ketvirtadienį Klaipėdoje startuoja Europos jaunimo savaitės renginiai. Tai vienas didesnių „Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės 2021” projektų, kuris gegužės 20-29 d. vyksiančiais renginiais sieks didinti jaunuolių įtrauktį ir lyderystę, informuoti jaunimą apie darnaus vystymosi tikslus ir galimybes įgyvendinti savo iniciatyvas vietiniu lygmeniu.

Visą savaitę Klaipėdoje vyks nuotoliniai ir gyvi susitikimai, iniciatyvos, kuriuose didelis dėmesys – tautinėms mažumoms, neįgaliesiems bei darnaus gyvenimo su gamta idėjai.

„Europos jaunimo savaitė kviečia jungtis tuos, kurie norėtų išbandyti save hakatone, sužinoti daugiau ir įsikvėpti gerųjų patirčių tautinių mažumų ir neįgaliųjų integracijos į darbo rinką patirtimis, pasigalynėti protų kovose ir rasti laiko tokią intensyvią savaitę pasimėgauti kinu po atviru dangumi. Savaitė spalvinga ir įdomi. Kviečiame jungtis kartu su visos Klaipėdos, Lietuvos ir Europos jaunimu“, – pranešime cituojama „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ projekto vadovė Greta Meškauskienė.

Europos jaunimo savaitės atidarymo renginys – gegužės 20-21 d. vyksiantis Hakatonas „Unlock sustainable development goals“ (Darnus vystymasis). Renginio organizatoriai kviečia diskutuoti apie modernios ir atsakingos valstybės bei jos visuomenės raidos kryptis 3 lygiavertėmis sritimis: aplinkos apsauga, ekonominiu vystymusi ir socialine gerove.

Dviejų dienų hakatono metu dalyviai turės sukurti originalų 1 iš 17 SDG (darnaus vystymosi) tikslų pristatymą, pasiūlyti sprendimus tam tikslui įgyvendinti bei praktiškai pritaikyti savo aplinkoje. Į hakatoną užsiregistravo 100 dalyvių. Pirmų trijų vietų laimėtojai bus apdovanoti vertingais rėmėjų prizais. Visi norintys renginį kviečiami stebėti tiesiogiai Facebook @chooseklaipeda.

Šių metų Europos jaunimo savaitės šūkis yra „Mūsų ateitis mūsų rankose“. Gegužės 22–23 dienomis vyks Jaunimo dirbtuvės, kurių metu dalyviai turės galimybę daugiau sužinoti apie Europos Sąjungos ateities kryptis – žaliąjį kursą, skaitmeninę pertvarką, socialinės lygybės ir įvairovės siekiamybę, diskutuoti, koks gali būti jaunimo vaidmuo šiose temose, generuoti idėjas. Dirbtuvių rezultatus apibendrins gegužės 26-osios renginys, kuriame savo sėkmės istorijomis ir iššūkiais siekiant karjeros pasidalins tautinių mažumų, neįgaliųjų atstovai.

„Šiuo projektu mes norime paskatinti neįgaliųjų bendruomenės narius atrasti savo talentus, padrąsinti pagalvojant apie savo verslą bei pritaikyti savo stiprybes darbo rinkoje. Mes tikime, jog sėkmės istorijos padės jaunimui labiau pasitikėti savo jėgomis“, – sako Lyderystės platformos koordinatorė Indrė Razbadauskaitė-Venskė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Aitvarų festivalyje bus galima laimėti skrydį oro balionu

Pirmąjį vasaros šeštadienį, birželio 3-ąją, į Klaipėdos padangę kils spalvingi aitvarai. Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirtas pirmasis paplūdimio aitvarų festivalis ...
2023-06-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Socialinis verslas keičia vaikų gyvenimus

Nors Klaipėdoje socialinio verslo modeliu veikianti įmonė „Draugas draugui“ atidarė savo duris tik 2018 metais, gerų darbų sąrašas yra didelis. ...
2023-04-06
Skaityti daugiau

Mums rašo

Planetos B nėra: prisijunk prie pokyčio dabar!

Tarptautinė žaliųjų technologijų plėtrą skatinanti iniciatyva SB BRIDGE, startavusi 2019 m. liepą, pakvietė neabejingą tarptautinį jaunimą stiprinti savo žinias žaliojo ...
2021-12-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This