Liberalai palaiko siūlymą didinti neapmokestinamųjų pajamų dydį

Politika

Prezidento atstovui Simonui Krėpštai Seime pristačius Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siūloma padidinti neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD) iki 450 eurų, Liberalų sąjūdžio frakcija pranešė pritarianti tokiam siūlymui, tačiau rūpestį esą kelia, jog įstatymą norima taikyti atgaline data.

„Teigiamai vertinu ir palaikau prezidento siūlymą didinti neapmokestinamų pajamų dydį iki 450 eurų – mažiausias pajamas gaunantys žmonės turėtų mokėti mažiau mokesčių. Šią idėją liberalai savo programoje akcentuoja jau daugelį metų. Vienintelė nuostabą kelianti detalė, jog pateiktame įstatymo projekte, numatoma jį taikyti atgaline data“, – pranešime cituojamas Seimo Ekonomikos komiteto narys, neringiškis Andrius Bagdonas.

Numatoma, kad pakėlus NPD, turėtų padidėti mažiausiai uždirbančių asmenų pajamos, o tai esą prisidėtų prie pajamų nelygybės mažinimo, išaugusios pandemijos metu, bei švelnintų COVID-19 krizės padarinius ekonomikai, skatintų šešėlinės ekonomikos mažėjimą.

„Atskirtis tarp uždirbančių daugiausiai ir mažiausiai toliau kyla – šiuo metu siekia net 6,5 karto. Esu įsitikinęs, kad palaipsniui turime suvienodinti NPD su minimaliu mėnesio atlygiu, kad mažiausias pajamas gaunantys žmonės nebūtų papildomai apmokestinami gyventojų pajamų mokesčiu. Taip ne tik būtume labiau socialiai atsakingi, bet ir prisidėtume prie to, jog ateityje šie žmonės galėtų gauti didesnį darbo užmokestį ir prisidėti prie paramos kitiems“, – teigia A. Bagdonas.

Seimas pritarė pasiūlymui padidinti NPD, bei nubalsavo, jog klausimas toliau būtų svarstomas skubos tvarka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Maitinimo sektoriaus atstovai reikalaujama mažesnio PVM tarifo

Penktadienį Vilniuje prie Vyriausybės maitinimo sektoriaus atstovai pradėjo protestą dėl šiuo metu esančio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dydžio. Nuo naujųjų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This