„Grigeo Klaipėda” šalia gamyklos planuoja statyti valymo įrenginius

Svarbu, Verslas

Bendrovės „Grigeo Klaipėda” užsakymu jau yra parengti projektiniai pasiūlymai dėl nuotekų valymo įrenginių statybos šalia jos gamyklos Nemuno gatvėje.

Pasak įmonės vadovo Tomo Eikino, konkretūs projekto įgyvendinimo terminai paaiškės tik atlikus visas biurokratines procedūras dėl poveikio aplinkai vertinimo.

UAB „Restitas” parengtuose projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad valymo įrenginius numatoma statyti „Grigeo Klaipėda” iš Uosto direkcijos nuomojamame ir iš visų pusių krovos kompanijos „Bega” apsuptame vidiniame sklype Nemuno g. 2, šalia dujinės katilinės ir kitų įmonės gamybinių pastatų.

Teigiama, kad nuotekų valymo įrenginiai lyginant su šalia jau esančiais pastatais bus mažų gabaritų ir vizualiai nei aukščiu, nei išraiška nenustelbs šalia esančio saugomo Klaipėdos celiuliozės fabriko pastatų komplekso.

UAB „Restitas” vizualizacija

Be paties anaerobinio nuotekų valymo įrenginio (reaktoriaus) dar būtų statomi biologinio nusierinimo įrenginį, biodujų saugyklą ir fakelą.

„Visi šie statiniai skirti pagerinti ekologinę situaciją, kad gamyboje susidarančios nuotekos būtų apvalytos vietoje. Po anaerobinio reaktoriaus apvalytas nuotekas toliau numatoma tvarkyti bendrovei priklausančiuose nuotekų valymo įrenginiuose Dumpių kaime”, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

„Grigeo Klaipėda” vadovas T. Eikinas „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad terminai, kada bus pradėtas įgyvendinti šis projektas priklauso nuo biurokratinių procedūrų.

„Turime atlikti poveikio aplinkai vertinimo procedūras, esame pateikę atrankos dokumentus ir dabar tiek savivaldybė, tiek kiti viešieji subjektai, kuriems priklauso derinti, turi pasisakyti – pritarti ar pateikti pastabas. Kai gausime iš jų visus atsakymus, kokie bus reikalavimai, tada bus galima konkrečiau kalbėti apie terminus. Mes esame pasiruošę pilnai, bet viskas priklauso nuo tų biurokratinių proccedūrų”, – sakė T. Eikinas.

Pasak jo, preliminariai ši investicija gali atsieiti per 2 mln. eurų.

„Grigeo Klaipėda“ planuoja ir savo nuotekų valymo įrenginių Dumpiuose bei iki jų vedančio vamzdyno modernizaciją. „Atvira Klaipėda” jau rašė apie tai, kokias pastabas dėl tokio projekto yra pateikusi uostamiesčio savivaldybė.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki  birželio 4 d. adresu Taikos pr. 24, Klaipėdoje, darbo dienomis 8-17.00 val., tel. (846) 383442, arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/lt/savivaldybe/administracija/projektiniai-pasiulymai/223.

Pasiūlymus galima teikti iki birželio 4 d. raštu UAB „Restitas“, Taikos pr. 24, LT-91222 Klaipėda, arba el. p. info@restitas.lt

Viešas susirinkimas vyks birželio 4 d., 15 val., nuotoliniu būdu: https://us02web.zoom.us/j/83122867064?pwd=OXM0cG42QTNjMlJkdjNwS05KWjFjUT09 Meeting ID: 831 2286 7064 Passcode: WY4TmC

8 Comments

  1. Arūnas

    O tai baudas jau sumokėjo?Gal todėl kasdien pro šalį važiuojant trenkia rūgšties ir smalkių makalynė,turbūt sumokėjus „baudą” galima nieko nebebijot .

    Reply
  2. As

    Jooo,padarys Po 20metu…ir taip dvokia puse Klaipedos. Bet sedi visi pinigais uzkisti,nieko neuzuodzia.. ateina vasara ir baisu daros,vel ta smarve teks kenteti…

    Reply
  3. Vilius

    Negana iš kaminų rūkstančios smarvės, tai dar papildomai ir iš valymo įrenginių smarvė dvoks birutės kvartalui…

    Reply
    • Mama

      Ne tik Birutės kvartalas dvokia,bet ir Rumpiškės kvartalas ir visą Kauno gatvė….

  4. klp

    Tą įminę senai reikia iškelti iš miesto centro, o dabar dar ir valymo įrenginius nori ten įkišti.

    Reply
  5. Gyventojas

    Jei pastačius šiuos valymo įrenginius, gėlių kvartalo gyventojai turės kvėpuoti „GRIGEO” išleidžiamais naujais „maloniais” kvapais, tada geriau net nepradėkit šio projekto…
    Apie taršą kvapais straipsnyje nieko nerašome, bet tai yra didžiausia grėsmė pastačius tokius įrenginius šalia gamyklos, o ne užmiestyje..
    Esminio dalyko – poveikio aplinkai vertinimo (PAV) dar nėra, bet garantuoju, kad PAV’o ataskaitose kvapai neviršys normų, bet realybė bus kitokia, deja 🙁

    Reply
  6. 15 metu buvo leista teršti

    Dabar prireikė valymo įrenginiu……..Savivaldybė nereikalivo juokiu valymo įrenginiu, kol žmonės neįskundė Gregeo…… gražu.

    Reply
    • Anonimas

      O kodėl 14 metų neiskundė?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This