Buvusiuose universiteto pastatuose – butai

Svarbu, Verslas

Stambius objektus iš Klaipėdos universiteto šiemet įsigiję verslininkai juos jau ėmėsi prikelti naujam gyvenimui. Tiesa, apie įgyvendinamus projektus nedaugžodžiaujama.

Sportininkų g.13 pastate parduodamos ir gyvenamosios, ir komercinės patalpos. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos universitetas šiemet vasarį nenaudojamo nekilnojamojo turto aukcione pardavė Sportininkų g. 13 esantį pastatą (buvusį Tęstinių studijų institutą), jo kiemo statinius bei aikštelę. Objektą už 1,9 mln. eurų įsigijo Klaipėdoje registruota bendrovė „Antante“, kuri vienintelė ir dalyvavo šiame aukcione.

Šiuo metu 1954 metais pastatytas pastatas jau iš dalies uždengtas statybiniu tentu, matyti, kad jame vyksta remonto darbai. Tačiau bendrovės „Antante“ direktorė Sandra Urnikienė „Atvirai Klaipėdai“ komentuoti būsimo projekto nepanoro.

Anot jos, „reikia atsiklausti, ar galima komentuoti“. Direktorė žadėjo perskambinti, jei bus galima, bet skambučio taip ir nesulaukėme.

Prie remontuojamo pastato jau pakabintas skelbimas, kad jame parduodamos gyvenamosios ir komercinės patalpos ir nurodyta nekilnojamojo turto agentūra, į kurią galima kreiptis. Tačiau šios agentūros interneto svetainėje informacijos apie Sportininkų g. 13 parduodamas patalpas rasti nepavyko.  

Buvusio Tęstinių studijų instituto kieme stovi Malūnininkų g. 4 adresui priskirtas pastatas, daugybę metų buvęs Klaipėdos universiteto studentų bendrabučiu. Šio 1974 metais pastatyto gyvenamosios paskirties pastato ir jam priklausančio nedidelio garažo pardavimo aukcionas įvyko kovą. Pastatą iš Klaipėdos universiteto už 1,35 mln. eurų įsigijo Klaipėdos rajone registruota bendrovė „Maksilika“. Ji aukcione taip pat buvo vienintelė dalyvė.

Penkių aukštų buvusiame studentų bendrabutyje, esančiame Malūnininkų g. 4, jau įrenginėjami butai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Prie buvusio bendrabučio taip pat jau sukiojasi statybininkai – prasidėjo remonto darbai.„Pastate bus butukai. Kai viską sutvarkysime, tada ir pardavinėsime“, – teigė „Atviros Klaipėdos“ pakalbinta bendrovės „Maksilika“ direktorė Žana Šelkopliasova.

Ji pabrėžė, kad penkių aukštų pastatas toks ir liks – jo tūris nesikeis, tik viduje bus atliktas remontas ir įrengti butai.

9 Comments

  1. KU-KU

    O kas bus su sporto sale – sandėlys?

    Reply
  2. KODĖL

    Kodėl prieš keletą metų šis pastatas – KU Tęstinių studijų institutas, buvo rekonstruojamas iš ES stambių pinigų projekto? Ar KU visai neplanuoja savo veiklos net keliemss metams į priekį? Buvo puikus ,jau modernus pastatas su konf. salėmis ir it erdvėmis. Kodėl spec. tarnybos leidžia švaistyti ES pinigus? Ar neturime kur naudingiau jų investuoti?
    Kodėl leidžiama KU ne 1-ą ,o kleis pastatus laikyti beveik tuščius? JUk valstybė moka už jų apšildymą, išlaikymą? Panašiai vyksta su bendrojo lavinimo mokyklų pastatais. Nežūrint kad milžiniški pastatai vis remontuojami ( arba ne),bet yra pustuščiai arba tušti. Kodėl stato milžinišką mokyklą Kretingos gt. (prie Botanikos sodo))? Būtinai nuvykite ,pamatykite tokias XXI statybas…

    Reply
  3. Markas Aurelijus

    Gera gyventi Joniskio ar Lebartu mikrorajone..

    Reply
  4. domina

    Gal galima suzinoti kur galima kainas paziuret ,isplanavimus?

    Reply
    • Anonimas

      Paskambinkite tel. +37061633235, +37065755115 suteiksime daugiau informacijos

  5. Tomas

    Sėkmės būsimiems naujakuriams gyventi šalia Klasco ir Klaipėdos naftos. Žinoma, yra vilties kad tarši krova bus apribota. Bet už tokią nemažą aigalima surasti ir labiau komfortišką aplinką gyvenimui. Direktorės irgi lyg iš medžio iškritusios, nesugeba realiai žiniasklaidai pristatyti savo projektų. Jaučiasi, kad statytinės.

    Reply
    • ?

      Tomai ,o kur Klp yra gera gyvent? Prie Griegeo centre? ar salia Mestilos ?

    • neringa

      Danės g. gyventi yra geriausia.

    • to ?

      bet kai zmogeliukai moka pasakiskas sumas uz pries nosi varoma tarsa ir paskui internete kabina nuotraukas va ziurekite kaip baisu. Nu tikrai juokinga. Nes Vakaru pasaulyje taip tikrai normalus zmones nesielgia, ten kur uzterstumas kaina zema, ten kur svariau auksta. Basta!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This