Pažadas klaipėdiečiams: visi į mokyklas – nuo rugsėjo

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos miesto vadovai viešai pažadėjo, kad nuo rugsėjo visi uostamiesčio moksleiviai sugrįš į savo mokyklų suolus. Toks pažadas nuskambėjo antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje.

Viliamasi, kad nuo rugsėjo į klases sugrįš ne tik uostamiesčio pradinukai, bet ir vyresniųjų klasių moksleiviai Mato Mačiulskio nuotr.

Klausimą apie vaikų sugrąžinimą į mokyklas kėlė komiteto narė Alina Velykienė, kuri pati yra trijų vaikų mama.

„Vaikams yra labai sudėtinga. Ar mes, tėvai, galime turėti viltį, kad nuo rugsėjo vaikai vėl pradės lankyti mokyklas? Kažkokia viltis turi būti. Jūs neįsivaizduojate, kaip dabar sunku. Pavyzdžiui, matematika. Keturios pamokos – dvi iš jų per „zoomą“, dvi savarankiškai. Aš turiu mesti savo darbus ir sėsti mokyti vaiką, nors mokytojai dirba pilnu etatu ir gauna atlyginimą. Situacija labai liūdna, o paskui visi norėsime gerų vaikų pasiekimų. Jei patys nuo spalio būtumėte uždaryti viename kambaryje, pažiūrėčiau, kokia jūsų psichologinė būklė“, – savo ir nuoskaudas, ir pastebėjimus išsakė A. Velykienė.

Į tai reaguodamas Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Cesiulis, kuris kuruoja ir švietimo sritį, tvirtino, kad „vienareikšmiškai vaikai nuo rugsėjo turi grįžti į klases“.

„Juk negalime visų suvaryti į pogrindį, be kontakto nebus ir rezultato. Nėra kitos alternatyvos, kaip tikėjimas nuo rugsėjo vaikai grįš į mokyklas“, – tikino A. Cesiulis.

Jam antrino švietimo sritį kuruojanti Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė.

„Jei situacija dar bus sudėtinga, bus taikomas ne tik hibdridinis, bet ir mišrus, ir šachmatinis ugdymas. Rugsėjo pirmąją jau planuojame grįžimą į mokyklos suolus“, – tvirtino ir A. Dirgėlienė.

A. Cesiulis aiškino, kad nuotolinis mokymas 5-11 klasių mokiniams iki mokslo metų pabaigos parinktas ne iš tingėjimo, o todėl, kad Klaipėdoje ir toliau yra dideli sergamumo koronavirusu rodikliai. Mokyklose pamokos vyksta tik pradinukams, bet ir jie nuo gegužės 17-osios yra testuojami kaupinių metodu.

„Ir šis testavimas, nors apie jį buvo visokių nuomonių, net tai, kad tai vaikų teisių pažeidimas, labai pasiteisino. Vienoje mokykloje tuo kaupinių metodu net šešiose klasėse buvo nustatytas koronavirusas, o atvejus greitai išaiškinus, užkirstas kelias plitimui. Bet tai rodo, kad jei ir kitos klasės būtų pradėjusios lankyti mokyklas, tai būtume turėję COVID sprogimą“, – kalbėjo A. Cesiulis.

A. Velykienė, lyg norėdama sukonkretinti išgirstus pažadus, teiravosi, kokį vakcinacijos lygį savivaldybė turi pasiekti, kad vaikai galėtų grįžti į mokyklas.

„Nežinome, apie tai niekada nebuvo kalbėta, bet pasiklausime ministerijos“, – pažadėjo A. Dirgėlienė.

14 Comments

  1. Nuoširdžiai daug dirbanti mokytoja

    Geri mokytojai dirba daug. Daug daugiau nei anksčiau. O tinginiai (mokytojų tarpe irgi yra) kaip tingėjo kontaktinių, taip ir nuotoliniu tingi. Būkim biedni, bet teisingi – visose darbovietėse yra tinginių, ne tik mokyklose. Tik nebauskit visų pagal vieną nenusisekusį kurpalių. Ačiū už supratingumą.

    Reply
  2. Patikslinkite

    Vicemeras ARVYDAS Cesiulis.

    Reply
  3. antaninas

    Anksčiau visi ekspertai ir psichlogai sakydavo, kad vaikai per daug į kompiuterius iniukę, dabar kai 8 val i ekranus žiūri tai viskas gerai.
    O kad nuo lapkricio i nuotolinų sklando tarp mokytojų. Kai pries siuosmetus kalbejo kad nuo spalio 16 nuotolinis, tai nedaug apsiriko buvo nuo lapkricio 1, o sake nesamones zmones kalba.
    Tai labai paranku, su chalatu pamokas vesti.O paskui sakys vaiku rezultatai labai prasti. Kitos salys mokyklas uzdare veliausiai ir atidare pirmiausiai, o pas mus apie mokyklu atidarymus tik seip sau, lygtai moksleiviu 5-11 klasiu nera. Toli taip nevaziuosim.

    Reply
  4. r

    Sklando kalbos , kad nuo Lapkricio visi i nuotolini.

    Reply
  5. Aušra

    Mano vaikas jau metus laiko klausosi medžio džiovinimo metodų per technologijos pamokas. Jau ir man bloga darosi tai girdint. Apsurdo pamokos atrodo, kad mokinasi miškininko profesiją. Nors parodytų kaip vinį kalti metodus ir būdus. Mokytojas, kaip robotas viską skaito iš knygos. Pamokos kokybė neriali, išmokimas ir nauda 0. Kam gadinti vaikų akis? Jei ne rodai savo veido 2 arba N raidės. Grasinimai ir gązdinimai lydi kas dieną. Kai kurie mokytojai protingai stengiasi kas dieną, supranta vaikus ir pasibaigusį jų norą mokytis tokiomis sąlygomis. Dar liko mums 3 m. ir galėsime eiti oriai dirbti ir užsidirbti. Tada karantinas nebediktuos savo sąlygų. Dabar galvoju vaiką peofiliuoti į mokytojo profesiją darbas lengvas, finansavimas puikus. Turime laiko rinktis. Nuo birželio 1 d. paleiskite vaikus ilsėtis. Regėjimai tragiškai blogėja. Mokytojai tegul mokinasi patys dalyvaudami seminaruose nors 1 mėn.

    Reply
  6. Ek

    Tikrai taip – PRITARIU, kad tikrai iš tingėjimo taip ilgai vaikai neina į mokyklas ir dėkoju A. Velykienei, kad kelia tokius klausimus.

    Reply
  7. Mama

    visiškai pritariu A. Velykienei. Šie vaikai daugiau kaip metus yra užmiršti! Sėdėjimas prie ekrano nuo 8 iki 15 val. (7 pam.) tiek laiko yra žala. Įsiklausykite į psichologus, medikus, pasidomėkite atliktais tyrimais.

    Reply
  8. Blogiau negali būti

    Vienos mokytojos komentaras : „Dar niekada neturėjau taip gerai, išsiunčiu skaidres ir einu gerti kavos”

    Reply
    • Anonimas

      Dar niekada gyvenime tiek mažai nemiegojo mokytojai kaip per tą nuotolinį. Jei jums taip nepasisekė su mokykla ar mokytoja, tai čia tikrai ne jų kaltė. Dabartinėms mamoms visiškai nesvarbu, kuo ir kaip vaikai mokosi, svarbu, kad išbūtų prie kompų iki vakaro, ir ko greičiau į mokyklas eitų, nes „kiek jau galima su vaikais sėdėti, mes irgi gyventi turim” ?

    • Cirkas tęsiasi

      Na, matome Klaipėdos mokytojų, vedančių pamoką iš automobilio pakely su prisegtu saugos diržu. Tikrai aktyvus gyvenimas darbui netrukdo. Tik vaikai vietoje įkaitų.

  9. Anonimas

    O tai kodel jau mokytojai kalba,kad rudeni ruostis nuotoliniam,klause ar vaikai tures kompiuterius????

    Reply
  10. Taigi

    Arūnai, patikslinu, be kontakto nebus ir vaikų !

    Reply
  11. Tikrai taip

    Iš tingėjimo uždarėte 5-11 klases. Kam galvoti, nors vaikai buvo uždaryti nuo spalio, laiko pasiruošti kontaktui – per daug negu reikia. Visiški menkystos, neturintys jokio atsakomybės jausmo. Pritariu Alinai – dar nežinia, ką jie sugalvos rugsėjui. Už visą gaunamą algą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This