Karantinas pratęstas iki liepos, kavinės galės dirbti iki vidurnakčio

Politika, Svarbu

Lietuva karantino sąlygomis gyvens dar visą pirmąjį vasaros mėnesį – sprendimui karantino režimą pratęsti iki birželio pabaigos trečiadienį savo posėdyje pritarė Vyriausybės nariai. Kartu paskelbta ir apie keletą naujų atlaisvinimų bei ankstesnių reikalavimų suvienodinimą.

Pasak premjerės Ingridos Šimonytės, epidemiologinė situacija šalyje pastarąją savaitę „smarkiai pagerėjo”.

Ir viduje kavinės galės dirbti iki 24 val., bet aptarnaus tik turinčius galimybių pasą. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Tokio atvejų kritimo pagreičio nebuvo per visus šiuos metus ir tai yra gera žinia, tuo pačiu turime ir aukštą testavimo rodiklį, vidutiniškai apie 20 000 kiekvieną dieną. (…) Bet reikia labai aiškiai surasti, kad mes tebesame tamsiai raudonoje zonoje, labai svarbu, kad ta tendencija niekur pakeliui nenukryptų”, – po sveikatos apsaugos ministro pristatyto klausimo kalbėjo Vyriausybės vadovė.

I. Šimonytė akcentavo, jog būtina ir toliau tęsti plataus masto skiepijimą, pasidžiaugusi, jog jau 40 proc. gyventojų turi suformuotą imunitetą COVID-19 ligai.

Kartu premjerė neatmetė galimybės, jog galbūt šis karantino pratęsimas yra paskutinis, „jeigu ta situacija gerės toliau sparčiai ir vakcinacija taip pat vyks pilnu tempu”.

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, visi pakeitimai įsigalios nuo birželio 1 d.

Kas keičiasi?

Dėvint kaukes nebelieka buvusio reikalavimo laikytis 2 m atstumo atvirose erdvėse tarp žmonių, kaukių galima nedėvėti, kai šalia nėra kitų asmenų, taip pat jos nereikalingos ir vaikams vasaros stovyklose.

Suvienodinamos sąlygos prekybininkams ir paslaugų tiekėjams, nustatant 10 kv. metrų plotą vienam aptarnaujamam asmeniui. Toks pat sumažintas ploto reikalavimas lankytojams nuo birželio 1 d. taikomas ir muziejuose, bibliotekose, tačiau baseinuose, sporto klubuose, SPA ir pan. jis yra dvigubai didesnis ir siekia 20 kv. m.

Organizuojant renginius, daugiau laisvių atsiranda turintiems galimybių pasą.

Uždarose erdvėse organizuojamuose renginiuose nuo birželio 1 d. be galimybių paso galės dalyvauti iki 250 žiūrovų, užpildant 50 proc. sėdimų vietų, o su galimybių pasu – net iki 2000 žiūrovų, užpildant iki 75 proc. visų sėdimų vietų. Be to, su galimybių pasu renginiuose nedraudžiama prekyba gėrimais ir maistu.

Tuo metu atvirose erdvėse organizuojamuose renginiuose jau nei žiūrovų, nei dalyvių skaičius neribojamas, tik sėdimose vietose būtina dėvėti kaukes.

Gera žinia ir kavinių bei restoranų savininkams bei jų lankytojams – nuo kalendorinės vasaros pradžios lauke veikiančių maitinimo įstaigų darbo laikas pratęsiamas iki 24 val. Ir viduje kavinės galės dirbti iki vidurnakčio, bet aptarnauti turės teisę tik turinčius galimybių pasą.

Be to, veiklą galės vykdyti ir naktiniai klubai, kitos pasilinksminimo vietos, pvz., lošimo namai, kazino ir kt.

Akcentuota, jog nuotolinis arba mišrus ugdymas mokyklose vykdomas, atsižvelgiant į konkrečią epidemiologinę situaciją savivaldybėse.

Naujovė šioje srityje ta, kad ir pradinukai, ir 5-11 klasių mokiniai galės mokytis mišriu būdu nesitestuodami savivaldybėse, kuriose nustatomos švelnesnės karantino sąlygos. Tarp tokių Vakarų Lietuvoje patenka Neringos, Klaipėdos, Kretingos ir Skuodo rajonų mokyklos.

Numatyta ir dar keletas nežymių pakeitimų, neturinčių didesnės įtakos gyventojams, pvz., susijusių su užsieniečių, diplomatų atvykimu į Lietuvą ir pan.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Maitinimo sektoriaus atstovai reikalaujama mažesnio PVM tarifo

Penktadienį Vilniuje prie Vyriausybės maitinimo sektoriaus atstovai pradėjo protestą dėl šiuo metu esančio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dydžio. Nuo naujųjų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This