Mokslo metus visi Klaipėdos rajono moksleiviai baigs mišriu būdu

Regionas

Atsižvelgiant į mažėjantį sergamumo koronavirusu rodiklį, nuo birželio 1 d. Klaipėdos rajone mokytis mišriu būdu be testavimo galės ne tik pradinukai, bet ir 5–11 klasių mokiniai. Mokinių testavimas, kaip ir iki šiol, rajone bus tik rekomenduojamas.

Anot savivaldybės pranešimo, Klaipėdos rajono ugdymo įstaigos raginamos ugdymo procesą sudėlioti taip, kad galimybę grįžti į kontaktinį ugdymą turėtų visos klasės.

„Paskutinėmis mokslo metų savaitėmis atsirado galimybė grąžinti visus vaikus į kontaktinį ugdymą. Iš pokalbių su tėvais ir mokiniais žinau, kad vaikai jau pasiilgę įprasto gyvenimo, jiems reikia gyvo bendravimo su mokytojais, bendraklasiais, todėl kviečiu mokyklų vadovus rasti būdų, kad kontaktinis ugdymas paskutinėmis savaitėmis taptų prieinamas visiems 1–11 klasių mokiniams“, – pranešime cituojamas Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Kai kuriose mokyklose grąžinti į klases visų vaikų vienu metu dėl mokyklų dydžio, norint įvykdyti visus saugumo reikalavimus, nepavyks, tačiau tokių mokyklų vadovai žada taikyti rotacijos principą. Apie tai, koks mišraus ugdymo grafikas bus sudėliotas kiekvienai klasei, tėvus informuos pati mokykla.

Nors testavimas norint grįžti mokytis į klases nebebus privalomas, Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Neringa Tarvydienė kviečia elgtis atsakingai ir sutikimą jau pasirašiusius tėvus, leisti testuoti savo vaikus – kad būtų galima suvaldyti židinius, jeigu profilaktinio testavimo metu būtų nustatomas koronaviruso atvejis.

Šiuo metu Klaipėdos rajone sergamumo COVID-19 rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 185,2 atvejo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This