Kretingos psichikos sveikatos centrui ir buvusiai jo vadovei pareikšti kaltinimai

Regionas

Kretingos rajono savivaldybės viešajai įstaigai Kretingos psichikos sveikatos centrui bei trims fiziniams asmenims pareikšti kaltinimai dėl didelės vertės sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir panaudojimo, kai dėl to buvo padaryta didelė žala. Anot Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pranešimo, valstybei padaryta žala siekia per 52 tūkst. eurų.

„Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys atskleidė, kad Kretingos rajono savivaldybės viešosios įstaigos Kretingos psichikos sveikatos centro tuometinė vadovė medicininėje dokumentacijoje galimai fiksavo melagingus duomenis apie tariamai suteiktas gydymo paslaugas Psichikos dienos stacionare. Per daugiau nei pusantrų metų privalomojo sveikatos draudimo elektroninėje sistemoje „Sveidra“ buvo užfiksuota, kad įstaiga suteikė paslaugas 101 pacientui, nors, surinktais duomenimis, tokios paslaugos nebuvo teikiamos. Įtariama, kad tokių nusikalstamų veiksmų buvo imtasi siekiant įgyti didesnį finansavimą viešajai įstaigai bei suformuoti nuomonę apie gerus gydymo įstaigos veiklos rezultatus”, – rašoma FNTT pranešime.

Galimai tikrovės neatitinkantys duomenys apie įstaigos Psichikos dienos stacionare tariamai suteiktas gydymo paslaugas buvo pateikti Valstybinei ligonių kasai, kuri gautų duomenų pagrindu per beveik pusantrų metų Kretingos psichikos sveikatos centrui pervedė priskaičiuotas Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšas – per 52 tūkst. eurų.

Atliekant tyrimą įtarimai buvo pareikšti tuometinei įstaigos vadovei Innai Viršilienei bei juridiniam asmeniui – Kretingos psichikos sveikatos centrui. Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota Klaipėdos apygardos teismui.

Įtarimai taip pat buvo pareikšti ir dviem įstaigos darbuotojams, kurie buvo įtariami dokumentų klastojimu, tačiau su jais susiję ikiteisminiai tyrimai buvo nutraukti, asmenis atleidžiant nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Už sukčiaujant įgytą didelės vertės svetimą turtą griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Griežčiausia bausmė už piktnaudžiavimą siekiant turtinės naudos – laisvės atėmimas iki septynerių metų. O už dokumentų klastojimą ir panaudojimą, kai dėl to buvo padaryta didelė žala, teismas gali skirti griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą iki šešerių metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Savivaldybės administracijos direktoriui padedantis mero bendražygis - kaltinamasis baudžiamojoje byloje

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai yra pateikti uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėjui Vytautui Beitui. 40-metis V. Beitas, ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Kodėl Klaipėdos pedagogai - didžiausi streikuotojai?*

Todėl, kad valdžia jų nemyli. Kaip ir mokinių. O štai, pavyzdžiui, tokio liūdno vaizdo miestelio Jonava valdžia geriausiai egzaminus išlaikiusiems ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Lemtis: penktadienį - nuosprendis, sekmadienį - mirtis (atnaujinta)

Policija pranešė, kad naktį į sekmadienį, apie pusę ketvirtos, Šventojoje, Ošupio take esančioje statybvietėje, rastas mirusio 51-erių metų vyro kūnas. ...
2023-08-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This