Mirė rašytojas Sigitas Poškus

Miestas

Naktį į gegužės 29-ąją eidamas 64-uosius metus mirė klaipėdietis vaikų rašytojas, poetas Sigitas Poškus.

Sigitas Poškus. Martyno Vainoriaus nuotr.

S. Poškus, debiutavęs 1991 m. poezijos rinkiniu „Eilėraščiai“, savo kūrybą daugiausiai skyrė vaikams. 2018-aisiais jam buvo įteikta 32–oji literatūrinė Ievos Simonaitytės premija. Jis buvo įvertintas už „žaismingai ir meniškai parašytas istorijas, žaidžiant žodžių reikšmėmis ir sąskambiais, sąmojingai ir šmaikščiai, supinant lietuvių tautosakos, pasaulio literatūros, šių dienų, ypač pamario krašto, realijų nuotrupas”.

„Ir ne tik vaikų rašytojas buvo: klausomės dažnai nesigilindami (o ir kas girdėdamas gilinsis autorystę?) jo ir Litinsko, Pupšio, Konstantinovo dainas. Klaipėda neturi valdžios patvirtinto himno. Tuo vertingesnis ne Komisijos patvirtintas, bet žmonių dainuojamas himnas”, – apie savo brolį parašė Linas Poška, priminęs, kad jo sukurti žodžiai tapo bene garsiausia grupės „Studija” daina, laikoma neoficialiu uostamiesčio himnu.

„Skaitau a.a. Sigito Poškaus atsiųstojo ciklo penkioliktąjį eilėraštį, iš vidurio ciklo, kuriame keliskart cituojamas Vienažindžio „Linksminkimos, linksminkimos, pakol jauni esma…” Fone veikia televizorius, LRT transliuoja kino apdovanojimus. Ir tuo metu, kai aš perskaitau „linksminkimos…”, nutinka kažkas, ko smegenys dar nespėja suvokti, bet jau siunčia aliarmo signalą: lygiai tuo pat metu, sekundė į sekundę, kažkokia dainininkė televizoriuje uždainuoja – „Linksminkimos, linksminkimos, pakol jauni esma…” Gal per jautriai reaguoju, bet kiek šansų tokiam sutapimui pagal tikimybių teoriją? Laikysiu tai atsisveikinimu. Šviesaus tau dangaus, Sigitai”, – savo „Facebook” paskyroje rašo rašytojas Gintaras Grajauskas, dar prieš keletą dienų bendravęs telefonu su S. Poškumi apie jo būsimą eilėraščių publikaciją žurnale „Durys”.

Atsisveikinimas su rašytoju numatomas birželio 5-ąją, nuo 10 iki 14 val. „Aternos“ laidojimo namuose Šilutės pl. 48B, šalia šv. Brunono bažnyčios ir vienuolyno ansamblio. Tą pačią dieną mirusysis bus palaidotas šeimos kape Lėbartų kapinėse.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys knygą, atgaivinančią tarpukario Klaipėdos kasdienybę 

Trečiadienį, balandžio 17-ąją, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) klaipėdietis žurnalistas Martynas Vainorius pristatys ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Skelbia atnaujintą „TheATRIUM“ simbolį ir šūkį

Artėjanti vasara pajūryje sutampa su vienu iš svarbiausių Vakarų Lietuvoje teatrinių įvykių. Jau aštuntą kartą vyksiantis tarptautinis teatro festivalis „TheATRIUM“ ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This